Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Särskrivarna har börjat med felaktig sammanskrivning

av Malin Collin, reporter

Att vara allergisk mot särskrivare är ju inget nytt. Det är de allra flesta med lite känsla för språket. (Jag menar dock att det är tusen gånger bättre att skriva och öva sig än att inte skriva alls). Det senaste verkar tydligen vara felaktig ihopskrivning. Denna trend drar som en löpeld över de bloggar som förr särskrevs flitigt och blev ifrågasatta. Nu hittar man ändlösa sammanskrivingar som ”imorgonkväll” och ”akademiskauppsats”. Detta är alltså vad som händer när man skrämmer särskrivarna tillräckligt mycket – de får absolut ingen djupare känsla för språket – de gör helt enkelt bara tvärtom – sammanskriver allt istället för att särskriva det.

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén och Lisa Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB