Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

När man blir påkommen med mikrofonen i handen

av Malin Collin, reporter

För någon dag sedan kom min kille hem från jobbet och fann mig skrålandes den här låten (Tender med Blur) med en pet-flaska i handen som mikrofon. Den är urbra, urgammal och jättelång. Precis när den kom tyckte jag att den var okej – varken mer eller mindre. Min pappa köpte singeln och körde den ständigt i bilen ett tag, minns jag. Men sedan jag läste en mycket lång, tre år gammal intervju med Justine Frischmann för ett tag sedan började jag lyssna på den igen. Damon Albarn skrev nämligen den om henne. Det var precis innan det tog slut mellan dem och hon gick på heroin och var helt borta och han satt och led i tystnad och tog ut ångesten i en låttext. När jag hör textraden ”Tender is the ghost. The ghost I love the most. Hiding from the sun. Waiting for the night to come” får jag lite ont i magen.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB