Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Nu har jag landat på svensk mark med italienska varor i väskan

av Malin Collin, reporter

Nu kom jag just innanför dörren efter en lång resa från Rom. Idag vräkte regnet ner när vi vaknade så efter en frukost på rummet och lite slappande checkade vi ut och begav oss mot Termini för att leta upp ett tåg till Parco Leonardo som är ett stort köpcentrum nära flygplatsen. Efter lite hjälp av en liten italiensk gubbe som verkade jobba lite ideellt på stationen (man kan tänka sig att han jobbade i tågbranschen förr men efter pensionen längtar tillbaka och går dit och hjälper turister på egen hand) så hittade vi ett tåg som tog oss till Trastevere var vi sedan kunde byta till nästa tåg. På Parco Leonardo åt jag en pizzaslice och shoppade sedan mat: en stor parmesanost, en provolone som såg ut som en kalebass, karl johansvampsbuljong, min favoritpasta bucatini, lite pesto, dyra körsbärstomater i burk och annat smått och gott. Sedan följde flygplatsköande från sin värsta sida och slutligen Stockholm och hem. Nu är det jag som ska sova.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB