Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Överklass-sprit

av Malin Collin, reporter

Imorgon ska jag bjuda mina systrar på drinkar innan vi går ut och äter. Av någon anledning kan ingen av oss sluta tjata om Pimm’s varpå båda systrarna verkar tro att jag på allvar kommer att bjuda på det imorgon. Det kommer jag inte. Det enda stället jag har sett Pimm’s på är Systembolaget i Forum Nacka och dit orkar man inte direkt åka.

Pimm’s är en oerhört rolig dryck tycker jag – så mycket status i en enda spritflaska liksom. Finns det någon annan sprit som kan mäta sig med att vara så lokal (dvs serveras i princip enbart på de brittiska öarna – eller för att vara exakt: södra England) och så klassbetonad (dricks bara av överklass och aristokrati)?

Men den här lägenheten är varken Royal Ascot, Henley Royal Regatta eller Wimbeldon där folk har konstiga hattar och väljer från två bord: Pimm’s eller Champagne-bordet. Här blir det rustik och svensk vodka och inget annat i glasen (jo, lite annat – annars känns det för sovjetiskt).

pimms_jug.jpg
 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Vilma Stockvall, Tobias Sahlén & Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB