Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Två låtar jag älskade när jag var 13 år

av Malin Collin, reporter

Här är två låtar som jag avgudade när jag var 13 år. Jag minns hur jag älskade mystiken kring The KLF och deras The Justified Ancients of Mu Mu-föregångare. Allt var liksom höljt i dunkel kring de där två acid house-snubbarna. Sedan blev jag helt besatt av U96:s technoversion av Das Boot-filmens tema. Suggestiv så det gick in i märgen (och mer likt Speak – The Hungarian Rapper idag kan man tycka). Jag vet inte om jag tycker att de fortfarande håller men jag kastas tillbaka 18 år med fasansfull kraft. Och nostalgi går ju för det mesta hem.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB