Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Skillnaden mellan att vara uppväxt i en tjejfamilj och en killfamilj

av Malin Collin, reporter

Jag är uppväxt i en tjejfamilj. Tre systrar. Inte en endaste bror (förutom min pappa som heter just Bror). Konsekvensen av tjejfamilj är att man är skitbra på att sminka sig men urdålig på scart-kablar. Min kille kommer från en killfamilj. Tre bröder. Det blir liksom den direkta motsatsen till mitt liv.

Idag hängde jag på min kille och hans pappa på ärenderunda. Först tog vi bilen och köpte snus. Sedan körde vi genom stan med ett stort skjutvapen som skulle lämnas in på underhållning (kryddat med några skämt om vilket ställe vi kunde råna). Sedan hämtade vi en byggmodell i form av en stridsvagn vars kartong var så gigantisk så den inte gick in i bagageluckan. Sedan köpte vi Dr Martens och åt en kebab.

En liknande dag med min mamma: först går vi till H&M och Gina Tricot. Sedan kollar vi underkläder på Twilfit. Sedan köper vi mascara på Åhléns och avslutar med en fika på Espresso House innan vi kör till Ica Maxi och botaniserar bland importerade ostar och köper middagsmat.

Och jag som avskyr könsstereotyper.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Tobias Johannesson, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB