Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Olika saker jag har ätit i helgen

av Malin Collin, reporter

Den här helgen har mest ägnats åt att äta – en dröm för någon som jobbar kvällspass nästan varje kväll och därmed är utlämnad till vad ”Mat på jobbet”-kylen har att bjuda på.

I går var det middag hos min syrra Mia och hennes kille Johan i Gamla stan.

Vi började med hemgjorda crostinis, gazpacho och prosciutto.

mat1.JPG

Sedan blev det helstekt oxfilé, färskpotatis, någon lime-aktig sås och den här drömmen till sallad:

mat2.JPG

Till efterrätt blev det vaniljpannacotta med extra mycket vaniljstång och färska jordgubbar. Hade väl kunnat äta en balja?

mat3.JPG

I dag inleddes middagen med ugnsbakade körsbärstomater på kvist med olja och vit balsamvinäger, rostat levain-bröd som penslats med olivolja och gnidits med vitlök och buffelmozzarella (det skulle ha varit burrata men det blev gott ändå).

mat4.JPG

Och slutligen – papardelle med en sås på gul kantarell, trattkantarell, grädde, porcinibuljong, vitt vin, vitlök, parmesan och persilja.

mat5.JPG
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB