Olika saker jag har ätit i helgen
avDen här helgen har mest ägnats åt att äta – en dröm för någon som jobbar kvällspass nästan varje kväll och därmed är utlämnad till vad ”Mat på jobbet”-kylen har att bjuda på.
I går var det middag hos min syrra Mia och hennes kille Johan i Gamla stan.
Vi började med hemgjorda crostinis, gazpacho och prosciutto.
Sedan blev det helstekt oxfilé, färskpotatis, någon lime-aktig sås och den här drömmen till sallad:
Till efterrätt blev det vaniljpannacotta med extra mycket vaniljstång och färska jordgubbar. Hade väl kunnat äta en balja?
I dag inleddes middagen med ugnsbakade körsbärstomater på kvist med olja och vit balsamvinäger, rostat levain-bröd som penslats med olivolja och gnidits med vitlök och buffelmozzarella (det skulle ha varit burrata men det blev gott ändå).
Och slutligen – papardelle med en sås på gul kantarell, trattkantarell, grädde, porcinibuljong, vitt vin, vitlök, parmesan och persilja.