Efterrätt till frukost
avMan kan ju inte anklaga mig för att ge grötfrukosten ett ansikte direkt. Jag avskyr mörkt bröd och har aldrig förstått mig på att inleda dagen med att äta något ”surt”.
Jag är uppvuxen på frasiga frallor med vallmofrön och när jag är hemma hos mina föräldrar får jag inte sällan blåbärspannkakor med lönnsirap till frukost.
Men i går gick jag någonstans för långt. Nog för att överbliven tårta många gånger har ersatt vanliga mackor genom åren, men nu köpte jag mig en frukost som låtsas vara just frukost, men är en efterrätt.
Drömyoghurt med vaniljsmak – den är trögflytande och påminner om vispad grädde. Till det choklad- och hasselnötsgranola som smakar ungefär som en vanlig chokladbit från Marabou.
Men om man nu ändå måste slita sig från sängen när man vaknar, kan man väl lika gärna unna sig något glatt och sött i stället för att tvinga i sig det äckligaste man vet?