Startsida / Inlägg

”Det som händer i Sverige nu är inhumant”

av marmar

Läsarna är upprörda över neddragningarna i den personliga assistansen och mejlen fortsätter att rasa in gällande Aftonbladets granskning  ”När hjälpen upphör”.

 

”Som vanligt välskrivet och fint formulerade levnadsbeskrivningar, du gör skillnad. Förstår verkligen föräldrarnas sorg och dilemma. Hoppas att det löser sig för familjerna och att barnen får det bra”.

Claes

 

”Fantastiskt att ni upplyser samhället om detta! Fortsätt med det. Vi som har barn med särskilda behov uppskattar det obeskrivligt mycket. Tack för att det finns fina människor som dig!”
Tony

 

”Jag läser nu dagligen om dessa stackars föräldrar som fråntas rätten till stöd och assistans till barn med särskilt behov. Det är kränkande och ett brott mot likabehandlingslagen”.

Kerstin

 

”Försäkringskassan förnekar sig inte, ännu ett fullständigt vansinnigt beslut. Bra att Aftonbladet skriver om detta , kan vara det som biter, negativa artiklar, för att skapa opinion”.

SBE

 

Kan man inte  få dessa på Försäkringskassan att praktisera i ett hem med handikappat barn, i familjens vardag. Inte bara en dag, utan minst 14 dagar, natt som dag, och under den tiden ta hand om barnet utan föräldrarnas hjälp”.

Lisbeth

 

”De skall ha hjälp! Betalar det skatt så är det deras rättighet”.

Nils

 

”Arbetar som Lss-handläggare i en kommun, har hyfsad koll. Det finns en hel del i lagen som är svårt att acceptera och som innebär knepiga tolkningar.  Exempelvis att det enligt den nu gällande tolkningen  inte är fel att bevilja timmar på ett sådant sätt att det i praktiken är helt omöjligt att utföra. Till exempel sådant hjälpbehov som kan uppstå när som helst och kanske tre gånger om dagen men bara kräver en insats under tio minuter. Då slår vi ihop det till 30 min per dag. Har man inte assistans i princip all vaken tid är det omöjligt att utföra”.

Handläggare

 

”En resursfråga där grupper nu ställa emot grupper”.

Martin

 

 

”Det som händer i Sverige nu verkar vara en ren avhumanisering. Syftet med den hela är inte så svårt att räkna ut, det rör sig om pengar och en budget som måste hållas. Genom att överlåta beslut till jurister i en domstol, det må vara Högsta förvaltningsdomstolen, och låta domstolen avgöra och dra gränser mellan olika typer av vårdbehov,  har vi lämnat över vårt humana samhälle till byråkrater. Om målet är att minska kostnaderna SÅ SÄG DETTA I KLARTEXT och sluta med byråkratiska och juridiska pajaskonster. Tack för artikeln”.
Magnus
”Min son är 11 år och jag har har ansökt om personlig assistans i fyra år, men än i dag har han inte fått hjälp. Domstolen  har  sagt att han har rätt till assistans. Men nu överklagar kommunen igen till kammarätten. Vi har läkarintyg och skolan backar upp oss. Jag är så ledsen och detta har påverkat mig och mina två pojkar stort. Jag är ensamstående”.
Mamma

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB