Startsida / Inlägg

”Det som händer är en katastrof”

av marmar

Upprörda läsare fortsätter att höra av sig om neddragningarna inom den personliga assistansen.

 

”Min bror är 37 år och funktionshindrad. Mina föräldrar orkar inte längre, samtidigt tas assistansen bort. Vi började vår kamp 2013. Vi har anlitat jurist, jag har överklagat hit och dit, men varken kommun eller FK tar ansvar. Nu är jag sjukskriven för utmattming och orkat knappt kämpa längre. ”Ett liv som alla andra” lovar LSS. Hur många 37-åringar bor hemma hos sina föräldrae mot sin vilja för att överleva??”

Utbränt syskon

 

”Tack för att ni skriver om socialdemokraternas hårdare linje inom personlig assistans och vilka svåra konsekvenser det får för svårt funktionshindrade personer. Jag frågar mig hela tiden vad det är för människosyn som S-ledningen har? Att slå mot de mest utsatta i samhället på det här viset är inte s-politik”.

Anders

 

Det som händer är en katastrof. Som mamma till en liten kille på tre år som står i kö för att genomgå en neuropsykiatrisk utredning får jag ont i magen när jag läser er artikelserie. Jag inser att vi kommer att få kämpa på så många sätt, men har nu allt mer insett att vi även kommer få kämpa för att han ska få rätt till hjälp och stöd. Att inte kunna lita på att samhället skyddar de medborgare som har störst behov. Att föräldrar som redan gör allt i sin makt för att orka ta hand om sina barn och samtidigt arbeta kommer att gå under om inget händer”.

Orolig mamma

 

LSS är en väldigt dyr reform som tagit stora resurser från bland annat åldringsvården i kommunerna”.

Anders

 

”Jag har försökt att få assistans till min dotter i många år men mitt barn anses inte ha tillräckliga behov. Detta gör att jag inte kan arbeta och blivit utmattad av all kamp mot okunskap och bristande stöd. Vi har hankat oss fram på min låga sjukpenning . 
Nu ska försäkringskassan utförsäkra mig. De kan inte ta hänsyn till sociala förhållande och de anser mig som arbetsför. Men mina egna läkare sjukskriver mig då jag inte är frisk än och tungt belastad. Vem ska ta ansvar för mitt barn? Ingen vill ta ansvar hon kommer ingenstans utan mig och har svårt att få i sig mat”.

Knäckt mamma

 

”Tack för artiklarna som beskriver ett allt kallare , hårdare Sverige, riktat mot försäkrade medborgare, barn som vuxna. Anhöriga får ta smällen. Måttet är rågat. ”

Janos

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB