Nöjesbloggen

Bakom kulisserna på Sveriges största nöjesredaktion

Arkiv för September 2010

- Sida 1 av 7

I can’t wait…

av Magnus Sundholm

Snooki skriver på en bok.

Romanen, ”A shore thing”, ska ges ut av Gallery Books.

Den kurviga dokusåpastjärnan är knappast känd för något litterärt intresse. I en intervju med New York Times uppgav hon att hon bara hade läst två böcker i sitt liv. Den ena var ”Twilight”.

Kategorier böcker, hollywood

Autisten stämplar ut

av Johan Edling, webbredaktör nöjesredaktionen

Lite sorgset, som vanligt när farbror Las har talat, här på redaktionen idag när webbredaktör-master Björn Berglund gör sin sista dag.

Men han är inte bara en grymt duktig och omtyckt kollega, han är också en jäkel på bas. Och karaoke. Se bevis ovan. Nu ska han spela in en skiva med sitt band, popsnickrarna Autisterna. Ser inte helt tråkigt ut det heller, om man kollar videon.

 

Coole Curtis

av Jens Peterson

Tony Curtis mest kända filmroll var som kvinna.

Han gav ansikte åt saxofonisten som förklädde sig till flicka. ”I hetaste laget” är fortfarande en sevärd succé, och har fått ett nytt liv som musikal. Just nu på Oscars i Stockholm.

Tony Curtis hade dessutom Marilyn Monroe som motspelare.

Men många svenskar minns honom också från den älskade tv-serien ”Snobbar som jobbar”. Där var han den hårtslående amerikanen vid sidan av Roger Moores adlige engelsman, och tillsammans löste de fall på franska Rivieran.

”The persuaders” var originaltiteln, men den svenska säger lite mer. Fantastisk signaturmelodi också.

Serien kom 1971 och efter det gjorde Tony Curtis bara enstaka skådespelarjobb. Mest minnesvärt av dem var Agatha Christie-mysteriet ”Spegeln sprack från kant till kant” mot en massa andra stjärnor.

Men under några år från mitten av 1950-talet var Tony Curtis en av Hollywoods hetaste. Han syntes både i tung dramatik som ”Segerns sötma”, ”Boston-stryparen” och ”Spartacus” och i publiksucceer som ”Dessa fantastiska män i sina skrumpande skraltiga automobiler”.

En typisk 60-talstitel på en typisk 60-talsfilm.

Han var ett tag tillsammans med Janet Leigh (”Psyho”) och de fick dottern Jamie Lee Curtis.

Som varit framgångsrik i både skräck och komedier.I HETASTE LAGET2.jpg

Kategorier film, hollywood

”Country-Chris” jobbar på Nöjesbladet

av Johan Edling, webbredaktör nöjesredaktionen

Trodde du att ”Country-Chris” var en av årets ”Idol”-deltagare? Fel, fel. Godingen med den sammetslena rösten och Garth Brooks-blicken har helt enkelt  snott stilen från en kollega här på redaktionen, vår grymme tv-reporter Kristoffer Hindhammar.

Ryktet säger att de kommer att mötas i en steel guitar-duell på en Route 66-restaurang inom kort.

– Det finns bara plats för en Country-Chris i den här stan, säger Nöjesbladet-Kristoffer.

Vem vinner? Och vem är egentligen hetast? Tyck till!

chrisny.jpg

Frida + Agnetha = inte så sant som Daily Express påstår

av Tobbe Ek

Bild 1.jpgLONDON. Jag har precis suttit och skrivit en helsidesartikel om att Frida och Agnetha vill återförenas. För så är det enligt onsdagens Daily Express som ni ser på bilderna här.

Men vänta alla ABBA-fans innan ni jublar för högt. Det är nämligen bara så i Daily Express tyvärr.

Där säger Frida saker som:

”It would be great to do something with Agnetha. If we did it would be hard to avoid all the pressure because of Abba. It could never be low-key.”

Och sen fortsätter hon och säger att hon och Agnetha faktiskt diskuterar möjligheterna att sjunga tillsammans igen:

”We talk about it”.

Bild 2.jpgSpännande eller hur? Låter ju faktiskt som att Frida och Agnetha skulle kunna tänka sig att sjunga tillsammans igen. Kanske utan grabbarna men det är ju ändå tjejernas röster man hör i deras världshits. Ingenstans i artikeln stod var citaten var hämtade ifrån.

Självklart kastade jag mig över det här och började skriva en artikel där jag tydligt hänvisade till Daily Express.

Som tur är har jag en kompis på besök här. När jag visade honom artikeln utbrast han:

– Jag känner igen det här, jag har läst det någonstans.

Och visst hade han gjort det. I Dagens Nyheter. Men där är citaten långt ifrån lika hoppfulla:

”Har ni någon gång talat om att sjunga ihop igen?
– Vi pratar och skrattar om det ibland, men livet förändras, man blir äldre och det är så mycket annat som får betydelse och tar tid. Men det är klart att det skulle vara jättekul att göra något med Agnetha. Fast det är svårt, skulle vi göra något så skulle det bli under så otroligt pretentiösa former med alla krav och all press. Det finns en sådan nyfikenhet så att vi aldrig kan göra något opretentiöst, just därför tror jag inte att det blir av.”

Daily Express hade visst utelämnat det där lilla oväsentliga om att ”därför tror jag inte det blir av”.Jag är hyfsat tacksam över att min kompis var här så att jag kunde stoppa artikeln innan den hamnade i tidningen.

Daily Express skriver också i en kort mening att Agnetha sägs vilja jobba med Robyn. Med tanke på resten av innehållet i artikeln så känns det kanske inte så vidare trovärdigt heller.

 

//Tobbe Ek

EXKLUSIVT: Eric Idle pratar

av Jon Forsling, reporter

Bild 3.png

Jag intervjuade Monty Python-medlemmen Eric Idle inför Sverigepremiären av hans musikal ”Spamalot”, men artikeln blev blev rejält nerkortad p g a utrymmesbrist. Så här kommer fler citat från den 67-åriga humorlegendaren, exklusivt för bloggen:

Eric Idle om…

…”Monty Pythons” fortsatta popularitet:

”Monty Python” har alltid gått bra i Sverige. Men det verkar som att det går bra över hela världen, vi har sänts i 98 länder. Just nu går den på rysk tv, och nyss var det Japan. Det är ganska enkelt: människor är människor. De har väldigt få känslor och de har ett begränsat antal uttryck till sitt förfogande. Om något är roligt, varför skulle det inte vara roligt i ett annat land?

…att ha influerat dagens komikerstjärnor:

Det är oerhört, graden av inflytande vi har haft. Särskilt i Amerika. Om du pratar med folk som Robin Williams, Steve Martin, Garry Shandling, alla ändrade sina liv och blev komiker på grund av oss. Men samma sak hände mig när jag såg ”Beyond the fringe” (brittisk humorföreställning som spelades i London och New York i början av 60-talet), med Peter Cook och Dudley Moore. Jag tror ofta man upptäcker vad man gillar som ung, och så håller man fast vid det.

..att svenska Nina Söderquist – som gjorde succé i ”Spamalot” på West End i London – är gravid och inte deltar i den svenska uppsättningen:

Ja, jag hörde det. Det var lite tråkigt, men hon kanske kan komma tillbaka sen på något sätt. Hon var oerhört bra som ”Lady of the lake” i London. Verkligen, verkligen bra.

…hans råd till de svenska skådespelarna i ”Spamalot”:

Mitt råd är att alltid vara sann. Även om man är löjlig och galen, så gäller det att vara sann mot sin karaktär. Om man är det kommer publiken att märka det.

…att influeras av svensk film:

Vi brukade göra parodier på Bergman-filmerna. De var stora på 60-talet när vi växte upp. Terry Jones hade en känd scen med döden (från ”Det sjunde inseglet”), när döden får en paj i ansiktet (skratt).

…framtiden:

Jag skriver hela tiden. Jag har en partner, John Du Prez som jag har skrivit tillsammans i 32 år mycket längre än ”Python” höll på. Vi har skrivit hundratals sånger ihop. Jag tar inte jobb för andra, jag gör inte filmer. Jag älskar att hitta på saker, se hur galet det kan bli.

…att se ”Spamalot” göra succé över hela världen:

Det låter som skryt, och jag menar inte att vara arrogant, men jag har aldrig sett föreställningen misslyckas. Publiken absolut älskar den. Efter fem minuter inser de ”åh, det här kommer ju att bli kul”! Jag har varit i Barcelona, Madrid. Men jag har inte hunnit se den i Paris eller Ungern. Det är svårt att hinna med, när man samtidigt försöker jobba med sina egna grejer. Och ”Spamalot” har ju gått upp i Australien, över Amerika, jag gick på föreställningen i Las Vegas en hel del. Antagligen för mycket (skratt).

…sin syn på komedi:

Det mest spännande ögonblicket är när man får se publikens reaktion: ”Åh, det är kul!”, eller ”nej, det är det inte!” All komedi är teoretisk innan de skrattar, det är därför komedi är en vetenskap och inte en konstform.

Rolig, roligare, roligast

av Jens Peterson

spamalot1.jpg

Anders Wester och Kim Sulocki, utmärkta i Spamalot.

En vecka i humorns tjänst.

Jag har varit runt Sveriges tre största städer i jakten på det bästa skrattet.

Måndag i Göteborg med Galenskaparna, tisdag i Stockholm, onsdag i Stenungsund där Anna Mannheimer och Peter Apelgren bland annat drog Kålle & Ada-vitsar. På torsdagen Göteborg och Robert Gustafsson som gjorde sin ur-göteborgare Weiron i ottan och sjöng ett par Nationalteatern-låtar medan de röda fanorna vajade.

Och fredag kväll i Malmö med skånska spexare och komiker som försvenskade Monty Python.

Skåningarna var veckans roligaste.

Spamalot är det bästa jag sett än så länge den här hösten.

Mycket beror det förstås på original-musikalen, som Monty Pythons Eric Idle satt ihop. Men Nöjesteatern i Malmö tar väl hand om den.

”Spamalot” kommer säkert att röra sig runt Sverige efter succéen i Malmö.

För vi verkar behöva skratt i dessa tider.

Revy är höstens ord, både för Magnus Uggla, Robert Gustafsson och Galenskaparna/After Shave. Som alla gör sevärda shower.

Ute i vardagen är det oroligt. Köerna är långa till något roligt.

 

Kategorier allmänt
Sida 1 av 7