Ge fan i att äta pizza!

av Paolo Roberto

Hela Monte Gordo här i Portugal är tyvärr fullt av pizzerior! Det betyder naturligtvis att folk sparar pengar och anstränger sig för att åka på en fin och trevlig semester. När man väl är här i Portugal så sätter man sig på en muggig restaurang och äter en flottig pizza. Och det är lite tragiskt. Det finns egentligen bara ett ställe i världen där man ska äta pizza och det är i Neapel. Pizza är en napolitansk rätt och ingen annanstans i världen bakar man en lika bra pizza som i dess hemstad. När man är i Monte Gordo ska man ge fan i pizzan och äta fisk och skaldjur istället! Vid stranden finns många riktigt bra och ganska billiga restauranger som serverar gudomliga rätter från havet.

20130425-170401.jpg

Semester?

av Paolo Roberto

Är ju i Portugal och jobbar på Wellness träningsresa. Men det känns verkligen inte som ett jobb! Har älskat varje sekund! Idag har mitt ”jobb” varit att springa 14 km!

20130425-121426.jpg

Lyckohormoner!

av Paolo Roberto

Började min morgon med att bränna av ett löppass på 17,3 km! Älskar långpass på morgonen! Någonstans runt 10 km börjar det spruta ut lyckohormoner och man får ett lyckorus som är svårslaget!

20130424-112409.jpg 20130424-112431.jpg

Orata al forno ripiena di pomodori secchi, capperi e pinoli

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-04-24 kl. 10.13.14
Orata al forno ripiena di pomodori secchi, capperi e pinoli
[Ugnsstekt seabream fylld med torkade tomater, kapris och pinjenötter]
  • 4 personer
  • 4 portionsstora seabreams (guldsparid), á 300–350 g, fjällade och urtagna
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 msk kapris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 soltorkade tomater, inlagda i olja
  • 4 skivor vitt bröd (helst dags­gammalt)
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 nypa smulad torkad peperoncino (chili)
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 dl vitt vin
  • Ströbröd
  • Salt och svartpeppar
  • 4 medelstora potatisar
  • Solrosolja
  • Salt
  • Broccolibuketter eller annan grönsak
Citronklyftor
  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  • 2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, rör hela tiden, passa noga så att de inte bränns vid. Grovhacka nötterna.
  • 3. Förbered fyllningen. Finhacka oliver, kapris och vitlök
  • och skär tomaterna i strimlor. Skär av brödets kanter, smula eller riv det i små, små bitar. Lägg alltsammans i en skål. Tillsätt olivolja, persilja, nötter, peperoncino, basilika, salt och peppar.
  • 4. Klipp bort huvud och fenor på fiskarna men behåll stjärt­fenorna. Skölj fiskarna noga med kallt vatten. Torka av med hushållspapper. Salta och peppra dem inuti och runt om.
  • 5. Lägg fisken i en smord ugnsform och fördela fyllningen i fiskarna, droppa över lite olivolja och häll i vinet i formen. Strö lite ströbröd över fiskarna.
  • 6. Sätt in fisken i ugnen i cirka 30–40 minuter. Ös den lite då och då.
  • 7. Skala potatisen och skär den i tunna skivor.
  • 8. Hetta upp solrosolja i en stekpanna och fritera potatis­skivorna tills de mjuknat och fått lite färg. Ta upp och lägg på hushållspapper för att rinna av. Strö över salt.
  • 9. Koka broccoli eller annan grönsak i lättsaltat vatten. Koka tills grönsaken mjuknat men fortfarande är spänstig.
  • 10. Skeda lite av stekskyn över fisken och servera den med potatisskivor, kokta broccolibuketter och citronklyftor.

Foto: Daniel Ohlsson

 

Svalka!

av Paolo Roberto

Har kört på ganska bra med träningen här i Portugal. Förutom mitt löppass i morse så har jag varit med på tre klasser. Försöker att gå på så många pass som möjligt här nere för att hämta inspiration. Den som tror att den är fullärd är i själva verket jäkligt trångsynt! Men efter fyra pass så var det skönt att ta ett svalkande bad i Atlanten.

20130423-180447.jpg

Fusk!

av Paolo Roberto

Dags att snöra på sig dojorna för att bränna av ett löppass här i Portugal. Som vanligt är det segt att komma ur sängen. Det spelar ingen roll hur vältränad och motiverad du är – det kommer alltid krävas massor av vilja för att komma ur den mjuka sängen klockan 05.30 för att träna. Men lite, lite enklare är det när det är 20 grader varmt och en vacker strand väntar! Det är egentligen lite fusk!

20130423-063849.jpg

En riktig delikatess!

av Paolo Roberto

Ofta är de simplaste sakerna de godaste! T.ex olivolja som precis någon minut innan man ringlar den över en brödbit pressats till olja. Här i Portugal är det skördetid för apelsiner och de är söta, delikata och jag slukar dem i mängder!!!!!

20130421-153451.jpg

Soluppgång och löpning!

av Paolo Roberto

Är nere på wellness träningsresa i Portugal för att hålla träningspass! Det blev lite halv sent i går med resa ner till Portugal och ledarmöten mm. Och jag behöver minst 7 timmars sömn. Om jag sover mindre blir jag en surpuppa och vem vill vara det? Så det blev lite sovmorgon. Men nu är det dags att släpa sig ur sängen och bränna av mitt första löppass i Portugal! Sjukt peppad!

20130421-073530.jpg
Sida 23 av 42
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB