Min favorit kyckling!

av Paolo Roberto

Ikväll blir det min favorit kyckling till middag!

Antal portioner: 4
Ingredienser
2 st kycklingfiléer (à ca 175 g)
2 st ägg
1.5 dl riven parmesanost
2.5 dl ströbröd
olivolja
salt
svartpeppar
3 msk riven parmesanost

Gör så här
Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär försiktigt tre tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra.

Vispa upp äggen i en skål, tillsätt parmesanosten och rör ihop till en smet.

Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.

Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd, så att filébitarna blir panerade på båda sidor.

Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna i 5–10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna.
Strö över parmesanost och servera.

20130831-184315.jpg

Fixa till en firre!

av Paolo Roberto

Branzino marinato con insalata di finocchi, rucola e pomodorini
[Havsabborre med fänkål-, ruccola- och tomatsallad]
4 personer

• 4 små havsabborrar, med huvudet borttaget, urtagna och sköljda
• 2 msk olivolja
• 2 vitlöksklyftor, lätt krossade
• 2 citroner, ­färskpressad saft och finrivet skal
• 1 tsk oregano
• 4 msk pinjenötter, grovhackade
• Salt och svartpeppar
• Persilja för att strö över

Sallad:
• 1 fänkål, finstrimlad
• 3 msk strimlad ­basilika
• 70 g ruccola
• 16 körsbärstomater, delade i halvor
• 2 msk olivolja
• 3/4 msk ­balsam­vinäger
• Salt
• Ev. svartpeppar

1. Blanda samman, olivolja, vitlök, saften och skalet av citronerna, oregano, salt och peppar i en skål.
2. Lägg abborrarna bredvid varandra i en form. Skär ett par snitt i varje fisk och pensla snitten med marinaden. Häll resten av marinaden över fisken och ställ in den i kylskåp, i cirka 2 timmar. Vänd dem försiktigt efter halva marineringstiden och ös då och då med marinad.
3. Lägg fänkål, basilika, ruccola och tomater i en skål. Häll över olivolja, balsamvinäger och salt. Blanda och smaka av.
4. Grilla eller stek ­abborrarna i cirka 5–8 ­minuter på varje ­sida. Strö över pinje­nötter och persilja.
5. Servera fisken med fänkålssalladen på en assiett bredvid.

”Älskar att strö pinjenötter över fisk (egentligen över det mesta)! Det ger ett härligt crunch åt rätten vilket gör den till något annorlunda. Och det är inte slut där, för fänkålssalladen som serveras till är nog en av de godaste sallader som finns!”
20s38-havsaborre-52

5:2 dieten livslängd bevis och en massa bullshit

av Paolo Roberto

Halva Sverige började med 5:2 metoden efter de sett Vetenskapens värld på SVT.  I programmet påstod man att fasta kan förbättra hälsan, förlänga livet, gå ner i vikt och förebygga uppkomsten av vissa cancertyper och dessutom minska risken för Alzheimers och andra demenssjukdomar. Jag blir lite förvånad över hur stort genomslag dieten fått och hur lätt folk har att försöka hitta genvägar till hälsa och ett långt liv. För tittar man på livslängd så handlar det inte bara om vad man äter utan det är faktiskt mycket mer komplicerat än så. Det visar sig att ett liv med en mening, socialt umgänge och att ha någon form av tro är viktiga ingredienserna för att få ett långt liv. Sen ska man röra på sig mycket i vardagen och naturligtvis inte äta för mycket. Till skillnad från 5:2 metoden finns det en hel del bevis för att detta stämmer! Den äldsta kvinnliga befolkningen på jorden finns på ön Okinawa och den äldsta manliga befolkningen finns på Sardinien. Lev som dem så blir ni gamla och ni får dessutom ett liv med en mening!laugh-lines

Jobba där du är som mest effektiv

av Paolo Roberto

Kontoret är bra för att träffa sina anställda och att ha möten. Men tyvärr är kontoret ett av de mest ineffektiva ställena som finns när det gäller att få saker gjorda. Man blir störd, det ringer och folk vill ha rast när det inte passar mig. Varför inte jobba där man är som kreativast?
När jag verkligen vill få saker gjorda så jobbar jag på det stället där jag är mest effektiv. Nämligen på morgonen i min soffa.

20130827-110715.jpg

Stjärna

av Paolo Roberto

Övning kommer från min nya bok träningsbibeln med 270 övningar i 39 pass. Klicka på bilden om ni vill köpa boken

traningsbiblen_dag2_0380

En övning som är bra för att få lite variation i din träning. Variation är extremt viktig för att lyckas med sin träning.

Tränar

Bålen

Utgångsposition

Ligg på rygg med armarna sträckta rakt framåt och med benen lyfta över marken och så särade du kan.

Utförande

Lyft kroppen och försök att få dina armar så långt du kan mellan benen

Tänk på

Att försöka komma så långt upp som möjligt i slutläget

Ligg på rygg sära på benen i split och med raka armar mellan benen gå upp så långt du kan

När tåget går!

av Paolo Roberto

Det finns bara ett sätt att lyckas med det man vill göra i livet. Och det är att jobba! Det finns nämligen inga genvägar till det som man verkligen vill uppnå. Mina arbetsdagar är ofta långa plus att jag jobbar sex dagar i veckan. Så jag lägger en hel del tid på mina företag och det har gett resultat. Men det är nu man måste lägga i en extra växel och inte bli bekväm. För när tåget går så gäller det att inte stå kvar på perrongen! Så idag ska jag sälja pasta först i Katrineholm och sedan i Norrköping.

20130824-101517.jpg 20130824-135125.jpg

Gelato di vaniglia con salsa di melone

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-08-23 kl. 13.25.52
[Vaniljglass med melonsås]
4–6 personer
• 4 äggulor
• 1 dl strösocker
• 4 dl vispgrädde
• 1 vaniljstång
Sås:
• 1 liten mogen galiamelon
• 1 dl socker
• 1 citron, saften
1. Vispa äggulor och socker i en bunke tills blandningen är pösig och slät.
2. Häll grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och frön i grädden och låt alltsammans få ett uppkok.  Ställ kastrullen åt sidan och låt grädden svalna, rör sedan försiktigt ner den i bunken med äggblandningen. ­Blanda noga.
3. Ställ skålen över vattenbad, det vill säga i en kastrull med sjudande vatten på botten. Rör glassmeten försiktigt och oavbrutet i cirka åtta till tio minuter tills den tjocknat något. Se noga till att glassmeten inte kommer i kontakt med vattenångan.
4. Lyft upp vaniljstången och ställ bunken i kallt  ­vatten.
5. Täck smeten med plastfolie och ställ in i frysen i tre till fyra timmar.
6. Ta ut och vispa glass­massan tre gånger under infrysnings­tiden, med en timmes uppehåll mellan varje gång. Fördela sedan glassen i plast­folieklädda portionsformar eller behåll smeten i bunken.
7. Skala och kärna ur melonen. Skär den i små bitar.
8. Vispa, med elvisp eller i matberedare, ihop melon, socker och citronsaft till slät en sås. Ställ svalt.
9. Servera vaniljglassen i portionsformarna eller skeda upp glassen på ­assietter eller i dessertglas. Servera med den friska melon­såsen.
”Det flesta vaniljglassar i din glassdisk är fake och inget ­annat! Det är skummad mjölk och vaniljextrakt i en ­ganska smaklös blandning. Här är receptet på en äkta ­vaniljglass med en frisk melonsås till.”
Foto: Emma Mattsson

 

Sida 5 av 42
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB