De svenska NHL-stjärnornas jul

Som traditionen bjuder – lagom till upploppet mot dopparedan bjuder bloggen på en liten julenkät med majoriteten av de svenska NHL-proffsen.
Precis som ifjol är man ju lite nyfiken på hur det blir i St. Louis – och även i Detroit verkar läget något oklart…

– Jag stannar i Ottawa hela julen och spenderar den med min flickvän och hennes familj. Så det blir en svensk-kanadensisk jul för mig i år. Vilket jag ser fram emot oerhört mycket.
Erik Karlsson, Ottawa Senators.

– Julen spenderas med familjen i NY. 3 dagar ledigt, blir julmat, julklappar och bara ta det lugnt.
Henrik Lundqvist, New York Rangers.

– Vi firar i Vancouver. Mamma och pappa är här och det blir fullt julbord.
Daniel Sedin, Vancouver Canucks.

– I Vancouver med mamma och pappa och familj.
Henrik Sedin, Vancouver Canucks.

– Mina föräldrar kommer till Chicago, så jag ska fira med dem. Och så tror jag Johnny Oduya och Niklas Hjalmarsson ser till att vi får lite skoj ihop också.
Det var ju fest hemma hos dig även ifjol. Är det du som är partygeneralen i det svenska Blackhawks-lägret?
– Njae, det vet jag inte. Det är Johnny som brukar ordna så det händer saker.
Marcus Krüger, Chicago Blackhawks.

– Hammarn, Elina och Theo kommer över till mig och Marcus. Jag har morsan och systerdotter här och Marcus sina päron och Malin, som bor här. Jag har beställt en 24-pound turkey som gått ute på en farm här i Illinois hela sommaren. Körde på det förra året och det var gott som fan.
Johnny Oduya, Chicago Blackhawks.

– Det blir lite firande här hemma i Chicago med min lilla familj. Vi har ju vår lille kille Theo med oss nu. Han är bara arton månader så han förstår väl inte riktigt vad julen är ännu, men det blir ändå roligt att vara med honom. Dagarna innan ska vi hinna med julbord på en svensk krog vi har här i Chicago. Tre Kronor, heter den. Det vill man inte missa.
Niklas Hjalmarsson, Chicago Blackhawks.

– Det blir min första jul i Nashville och det känns ju lite speciellt. De har gjort fint i stan, det är mycket julbelysning och så. Själva julfirandet blir nog lugnt, mina föräldrar har precis varit här och åkt hem igen. Men Mattias Ekholms mamma och pappa kommer hit, så planen är att jag och Calle Järnkrok åker dit och är med dem på julafton.
Filip Forsberg, Nashville Predators.

– Min familj har just varit här i Phoenix, så jag firar med min danske vän. Mikkel Bödker. Han lagar maten.
Åh, blir det några danska specialiteter på julbordet då?
– Ja, anka.
Anka?
– Visst. Det äter danskarna tydligen till jul. Jag ska testa och se vad jag tycker…
Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes.

– Mina svärföräldrar kommer hit, likaså min bror med flickvän och barn. Och på julafton har vi bjudit hem Carl Söderberg och Niklas Svedberg med respektive. Det blir en ordentlig tillställning och det ser jag fram emot. Det känns kul att bjuda hem killarna i laget när de ändå inte har nåt särskilt för sig.
Loui Eriksson, Boston Bruins.

– Jag och Emma har rensat i våra scheman och väntar på inbjudan till Hästpolo-Gustafs julmiddag på hans gods.
Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings.

– Sa Zäta så? Då glömde han att berätta att Kungen och Silvia kommer hem till dem då. Det är ju bara Zäta och Emma i hela Detroit-området som har vallgravar runt huset, så det är bara där såna tillställningar kan äga rum. Jag ska faktiskt på en kort tripp med tjejen hem till hennes föräldrar i Vermont. Så det så.
Gustaf Nyquist, Detroit Red Wings.

– Jag blir hemma i Tampa med flickvän, hund och en polare hemifrån som kommer över från Kalifornien.
Victor Hedman, Tampa Bay Lightning.

– Det blir väldigt lugnt, stannar i Philly med flickvännen. Det blir middag med några andra lagkompisar. Vi får se om man får ordning på köttbullarna och prinskorvarna.
Nicklas Grossman, Philadelphia Flyers.

– Min hustru Johannas mamma, mormor och moster kommer och hälsar på. Eventuellt tittar paret Hedman över på julafton också. Så det blir en en rejäl fest. Det är ju första gången vi firar i Florida och det blir nog speciellt. Jag antar att vi kommer att sitta ute och äta. Det var lite udda redan häromdagen när jag åkte och köpte julbelysning. I shorts och T-shirts. Jag tänkte ta en bild och skriva, du vet, ”What’s wrong with this picture?”. Det är inte alldeles lätt att få riktig julstämning i sån miljö. Men jag antar att skinkan smakar likadant fast det är varmt och soligt.
Anton Strålman, Tampa Bay Lightning.

– Jag kommer ta tåget från Norfolk och spendera julen i New York med två kompisar som jag möter upp där.
William Karlsson, Anaheim Ducks/Norfolk Admirals.

– Vi ska till Franzéns på julafton i alla fall. Cissi har även bjudit dit halva Landsbro.
Joakim Andersson, Detroit Red Wings.

– Det blir jag, hustrun Evelina och dottern Liv, samt min mamma, bonuspappa och ena systern. Dessutom kommer Monstret och Emelie över. Sen har inte Zäta eller Andy svarat om dom kommer till oss. Men dom kanske har berättat för dig, så du vet?
Mja, det verkar råda förvirring, kan vi väl säga…
– Ha ha.
Jonathan Ericsson, Detroit Red Wings.

– We’re sorry, the person you’re trying to reach has a voicemail that’s not been set up yet (nej, fortfarande, efter nio år…)
Johan Franzén, Detroit Red Wings, via automatsvar.

– Det blir nog rätt så traditionellt, lugnt med nära och kära. Det är ju bara ett kort break på 3 dagar för oss, så man får försöka återhämta sig så gott man kan också.
Jhonas Enroth, Buffalo Sabres.

– Vi kommer hem från en roadtrip i Kalifornien natten mellan den 23:e och 24:e, men jag ska ändå se till att komma upp på morgonen och äta julgröt. Det hör till. Därefter går jag ut med hunden en stund och sedan blir det traditionellt julfirande. På juldagen tror jag vi ska försöka samla svenskarna i laget för ett litet evenemang. Vi är ju några stycken nu. Det är inte helt bestämt exakt vad det blir, men något ska vi hitta på.
Alex Steen, St. Louis Blues.

– Jag blir hemma i St. Louis med familjen.
Joakim Lindström, St. Louis Blues.

– Det är inte helt bestämt, men det blir nog nåt med svenskligan här i St. Louis.
Carl Gunnarsson, St. Louis Blues.

– Jag firar med tjej och hund och eventuellt träffas vi upp med resten av svenskarna.
Patrik Berglund, St. Louis Blues.

– Det blir med Berglund först och sedan ska nog alla vi svenskar dra ihop och köra lite glögg och kolla ”Tomten är far till alla barnen”, om jag får bestämma.
Magnus Pääjärvi, St. Louis Blues.

– Jag ska fira julen hemma i Washington med tjejens familj. Det blir Kalle Anka klockan 15…
Nicklas Bäckström, Washington Capitals.

– Det blir ute hos en svensk familj i Jersey. Kommer att vara jag, min bror och en kompis till oss. Zuccarello med familj kommer också vara där.
Carl Hagelin, New York Rangers.

– Hemma i Washington, bara, med morsan och farsan och min flickvän.
Marcus Johansson, Washington Capitals.

– Mamma Cecilia kommer och hälsar på i jul och vi ska käka massor med risgrynsgröt, pepparkakor och julmust. Och så ska vi streama Kalle Anka också.
Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche.

– Familjen kommer över så det blir en härlig svensk jul i soliga Kalifornien.
Hampus Lindholm, Anaheim Ducks.

– Det här är inte bara första julen i Pittsburgh utan även första julen med vår lilla dotter Isabella, så självklart känns det extra speciellt. Vi har faktiskt precis klätt granen idag (i onsdags). I år blir det det dock bara jag, frugan och dottern som firar, släkten blir hemma. Men vi kommer fira den 24:e med julstrumpa på morgonen. Sen blir det nog en tur till zoo, och en sen lunch med svenskt julbord som inhandlats på Ikea. Lite paketöppning efter det och sen avslutas kvällen hos Chris Kunitz med familj. Så det ska bli trevligt. På juldagen blir vi nog bara hemma, då allt är stängt. Vi får äta rester och leka med alla julklappar!
Patric Hörnqvist, Pittsburgh Penguins.

– Julen kommer firas med vår lilla familj, min kära mor och storebror och hans familj hemma i Birmingham. Det är sonen Douglas första jul, han blir åtta månader just på julafton.
Niklas Kronwall, Detroit Red Wings.

– Jag kommer fira med frugan och barnen. Min frus familj kommer över också. Vi blir i Edmonton över julen.
Viktor Fasth, Edmonton Oilers.

– Jag och min flickvän kollar givetvis Kalle Anka klockan tre, och sen ska vi på julmiddag hos Loui och hans familj.
Niklas Svedberg, Boston Bruins.

– Min pappa och hans tjej kommer hit, liksom flickvännens föräldrar, och vi åker upp till Whistler i tre dagar. Det är skönt att komma iväg och se snö och känna riktig julstämning. Åka skidor? Nej, det får jag inte för klubben. Jag får sitta nere och vänta medan de andra är uppe i backarna.
Eddie Läck, Vancouver Canucks.

– Det blir jul här hemma i min lägenhet i Nashville. Mamma och pappa kommer hit, liksom systrar och ytterligare tre släktingar. Och så är det meningen att Filip och Calle ska komma över också. Jag firade ensam förra året, så det kändes som att det var dags för en riktig familjejul i år. Det finns dock inget Ikea i Nashville, så en ledig söndag härom helgen körde jag och Filip tre och en halv timme ner till Atlanta och handlade. Vi fick i princip tag på allt som behövdes.
Mattias Ekholm, Nashville Predators.

– Vi, familjen, firar här hemma i New Jersey. Kanske får vi sällskap av Jacob Josefson och Adam Larsson, det är ännu oklart. Ibland kan vi också få riktigt finfrämmande av familjen Johan Hedberg, då oftast som en kul överraskning…
Henrik Tallinder, free agent.

– Det blir hemma i Hoboken med några kompisar från Sverige. Jag ska väl försöka duka upp ett ståtligt svenskt julbord. Sedan är det möjligt att vi åker över och snyltar på fru Tallinders fantastiska mat också.
Jacob Josefson, New Jersey Devils.

– Det är lite oklart ännu. Jag bor ihop med Jeff Skinner i år och hans föräldrar kommer hit, så jag är bjuden på julfirande med dem. Men ”Rasken” blir ensam och det finns ytterligare några killar som inte har flickvänner eller familjer, så det kan hända att vi försöker dra ihop en middag tillsammans.
Elias Lindholm, Carolina Hurricanes.

– Det kommer några polare hemifrån, så det blir bara att vara hemma med dem och ta det lugnt. Svensk julmat? Nej, det har jag inte fixat ännu. Men vi har ju ett Ikea i Minneapolis så jag kanske får ta och åka dit och handla lite.
Jonas Brodin, Minnesota Wild.

– Jag ska fira med tjejen och hennes familj här i Ottawa. Först blir det på svenskt vis den 24:e och sedan på kanadensiskt den 25:e, på morgon. Så jag får lite dubbel jul i år och det känns roligt.
Mika Zibanejad, Ottawa Senators.

– Syster med pojkvän kommer över , och min sambo Fridas bror. Blir lugn och trevlig jul hemma i Calgary. Ledigt 24:e, 25:e och 26:e.
Mikael Backlund, Calgary Flames.

– Jag åker upp till Whistler i några dagar med familj.
Alex Edler, Vancouver Canucks.

– Jag har familjen på besök så det blir väl traditionsenligt, så gott det går.
Anders Lindbäck, Dallas Stars.

– Jag hade planerat att åka till Mexiko några dagar, men det sket sig. Sedan planerade jag att ta några dagar i New York istället, men nu har jag blivit uppkallad av Sabres, så det sket sig det med. Jag lär bli i Buffalo istället.Det är såklart bäst så. Jag vill ju lira här. Fast Mexiko kändes väldigt lockande…
Johan Larsson, Buffalo Sabres/Rochester Americans

– Livestreama Kalle Anka från Sverige. Det är min enda prioritet!
Dennis Everberg, Colorado Avalanche.

– Jag och Joakim Nordström och Peter Regin ska försöka dra ihop något och laga lite mat och se på ”Tomten är far till alla barnen”. Det blir inte så märkvärdigt, men det är ändå skönt att försöka till lite julstämning.
Får inte Lill-X:et vara med?
– Nej! Ha ha, jo, det är klart. Men hans föräldrar är här på besök och de vill nog ha honom för sig själva över julen.
David Rundblad, Chicago Blackhawks.

– Tjejens familj kommer hit, så det blir att spendera tiden med dem. Förra året var jag i Hartford den här tiden, men vi var ju också lediga så jag åkte ner till New York och åt lite gott och sådär. Det blir lika nu.
Jesper Fast, New York Rangers.