Startsida / Inlägg

Veckans Lista 30/3

av Per Bjurman

Och här kommer en Big Boy-kväll till för New York Islanders, Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Toronto Maple Leafs, Philadelphia Flyers och Carolina Hurricanes – det vill säga precis alla som är indragna i streckrallyt i öst.
Jag sitter på ett hotellrum i The Industrial North och ska se så mycket jag kan av dem, vilket nog mest blir den som visas på lokala sändningarna här uppe och – och blir det riktigt häftigt ska jag försöka få in nån post medan jag författar tvenne krönikor i helt andra ämnen.
Men vi fasar oss in i den infernaliska omgången med en Veckans Lista.
Den består av det bästa och sämsta från senaste tiden – enligt bloggens högst subjektiva uppfattning

VECKANS LISTA

1. Spurten.
– Ja, fler lag kunde vara indragna i streckdraman och spänningen större. Men ändå. Sista grundserieveckan är accelerationssträckan mot paradiset.
2. William Nylander.
– Ifall någon undrade – nu har vi bevis, dokumentation och och stöd i alla gängse former av mätinstrument: Lill-Nyllet är en av våra största stjärnor och kommer vara för lång, lång tid framöver.
3. Kanada.
– No, Canada, rubrik-skämtade vi i Sportbladet när samtliga sju kanadensiska lag missade playoff i fjol. Sedan la jag ut texten om krisen i hockeyns hemland. Nu kommer repliken. Alla utom Vancouver och Winnipeg kommer kommer på dansen iår. O, Canada ska det verkligen vara.
4. Bäckis.
– Förste svenske forwarden till 80 poäng på fem år, och den förste diton som inte är han själv först till 60 assist på lika många år. Ja, Sveriges bästa center under 10-talet kommer från Valbo
5.Oilers till playoff.
– Väntan är över och oljebytet slutligen fullbordat. För första gången sedan 2006 ska det spelas playoff-hockey i Edmonton. Coolt, tycker bloggen
6. Josh Ho-Sang.
– Den läckraste och mest sevärda artist som intagit hockeyscenen i New York sedan Mats Zuccarello slog igenom.
7. NHL till Sverige och Kina.
– Det är bra att världens bästa liga riktar blicken ut i världen igen. Och medan ni börjar bespetsa er på att få njuta av Erik K och Gabbe i Stockholm inleds min egen kampanj för en resa till Fjärran östern nu. Naturligtvis måste jag se bröderna Sedin i Kina, kära redaktörer där hemma!
8. Mighty Victor Hedman.
– Ska Tampa ändå fixa det här hänger det på Nikita Kucherov, Jonathan Drouin och, allra främst, den Norris Trophy-värdige giganten från Fäbodvägen i Ö-vik.
9. Caps stegring.
– We ain’t seen nothing yet, är min känsla. Jag tror Washington den här gången kommer göra som Pittsburgh ifjol och bara bli bättre och bättre ju mer som står på spel.
10. Chall i Nashville.
– En av kommentatorssspårets mest hängivna och förträffliga stammisar, Chall, är på plats I Nashville för att ge Maple Leafs sitt stöd i kväll. Skänk henne en tanke!

VECKANS BU

•Hjärnskakningsmailen.
– Den interna kultur som avslöjas i den senaste av lavinen av offentliggjorda mail från NHL-kontoret på sjätte avenyn på Manhattan är ingenting annat än beklämmande.

•Red Wings-sviten avklippt.
– Som säsongen artat sig är det ju inte mer förvånande än att solen går upp i öst, men jag känner ändå djupt vemod när det nu står helt klart att Detroit missar playoff för första gången på 25 år.

•San Joses och Minnesotas svackor.
– Hallå, det är inte nu man ska börja sladda!

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB