Stora Finaltipset 2017

Enligt numer mångåriga traditioner – här är det:

Stora finaltipset 2017!
Jag har ägnat det mesta av min vakna tid sedan i torsdags kväll, när finalparet fullbordades, åt att försöka få tag i olika sorts karaktärer som kan tänkas ha synpunkter på hur det kommer att gå i hockeysäsongens stora klimax.
Det blev en bunt.
Vi är uppe i närmare 200 som antingen tror på Pittsburgh Penguins eller på Nashville Predators – eller inte vet vad de ska tro.
Och yes, vår gotländska Saida från Karlstad bidrar med en sedvanlig djupanalys.
Den hittar man allra längst ner.
Here we go – enjoy!

– Jag tror att Penguins tar det med 4-2 i matcher.
Nicklas Lidström.

– Predators har gjort det jävligt bra, jag är imponerad. Men det blir nog Pittsburgh ändå. De har liksom mer tyngd. Och så är ju Crosby tillbaka från skada. Så jag säger Pittsburgh i typ sex matcher.
Börje Salming.

– Pittsburgh. Men hejar järnet på Nashville.
Peter Forsberg.

– Eftersom Nashville är som min andra hemstad är jag övertygad om att Preds vinner med 4-1 i matcher. Svenskarna i Nashville kommer dominera serien!
Jill Johnson.

– Ja, vem vinner…jag tycker verkligen det är fifty-fifty. Jag har ingen riktig känsla, faktiskt.
Erik Karlsson, Ottawa Senators.

– 4-2 till Pittsburgh, men det vore kul om Nashville kunde överraska.
Nicklas Bäckström, Washington Capitals.

– Jag tror Nashville tar det.
Henrik Lundqvist, NY Rangers.

– Nashville har cowboyhattarna, de stålsträngade gitarrerna och världens ledsnaste ensammusiker. De är värda lite kollektiv eufori och halsa champagne ur Stanley Cup-bucklan.
Johanna Frändén, Sportbladet.

– Ja du, det är svårt att säga vem som vinner det där…Pittsburgh har hemmaplansfördel va? Och Malkin och Crosby. Ja, jag tror det blir Pittsburgh. men jag hoppas på Nashville och alla svenskarna där som inte varit med och vunnit förut.
Kenta Nilsson.

– Jag tror på Nashville i 7 matcher och och Mike Fisher avgör i sudden.
Daniel Alfredsson.

– Vet inte om jag tippar med hjärtat eller hjärnan här, men kanske är det samma sak:). Nashville vinner 4-2 i matcher och Filip Forsberg blir Finalkung. En av tidernas största ”vad säger ni nu då”, till Washington Caps”. DET hoppas, OCH framför allt, tror jag
Marie Lehmann, SVT.

– Det är avhängigt om ”Bengan” Hörnqvist kan spela finalen eller inte. Om han inte kan det tror jag Predators tar det i sju. Men om han blir spelklar tror jag istället att Penguins vinner i sju. Han är viktigare för dem än folk tror. En sån man älskar att ha sitt eget lag, men verkligen hatar att spela mot, det kan jag lova!
Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings.

– Tufft men Penguins vinner 4-2 i matcher. Borde ha varit Caps år.
Björn Lyrvall, Sveriges USA-ambassadör.

– Ja, Nashville har ju sett jäkligt starka ut och det vore verkligen roligt om Filip fick komma hem till Leksand med bucklan. Här har vi inte sett några pokaler på länge, det är bara tomburkar kvar här, ha ha. Men det lutar nog ändå åt Pittsburgh, min bild är att de har ett mer komplett lag. Så de tar det i…ja, sex matcher kan vi väl säga. Du, jag tänkte på dig häromdagen. Jag såg att det skulle vara match där borta vid kvart över två på natten eller vad det var. Då tänkte jag att ja, nu sitter han där. Borlänge är alltid med på ett hörn, ha ha!
Christer Abris.

– Hockeyfebern har tagit över så totalt i Nashville att till och med nya zeeländska nöjestidningar uppmärksammat det. Det vore, måste jag säga, sjukt coolt om Predators går hela vägen och får lyfta bucklan – men nej, jag vågar inte tippa emot det tvåhövdade monstret i Pittsburgh. Crosby och Malkin får min röst. Pens vinner i år igen efter en tokjämn serie, 4–3 i matcher.
Jonathan Ekeliw, Sportbladet.

– Nashville har överraskat ordentligt och verkar har riktigt bra sug i laget. Så jag tippar att de tar det i sex matcher.
Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilson.

– Jag vaknade av att ditt jävla sms plingade till i telefonen, och undrade vem fan det var som sms:ade klockan fyra på morgonen. Först trodde jag det var Zäta som var ute och rumlade, men det kändes för sent för att vara honom och givetvis…du. Efter tio bourbon. Inte bourbon? Uppe och jobbade? Fyra på morgonen? Det är ju inte klokt. Jag tror Pittsburgh tar det i sex matcher. De hittar hela tiden sätt att vinna. Det har i och för sig Nashville också gjort i det här slutspelet, men skadan på Ryan Johansen blir nog dessvärre väldigt kännbar. Bra så? Fint. Sluta nu sms:a mitt i natten!
Gustav Nyquist, Detroit Red Wings.

– Jag säger att Nashville vinner med 4-2. Givetvis tänker jag tillbaka på hur de sänkte Chicago Blackhawks skuta utan större problem, och hur övertygande Pekka Rinne varit i målet.
Isabel Boltenstern, Discovery och Eurosport.

– Nashville har gjort det väldigt bra, det har varit roligt att se dem med alla svenskar. Men i finalen tror jag rutinen tar ut sin rätt och att Pittsburgh vinner.
Pelle Bäckman.

– Tror Pittsburgh vinner med 4-3 i matcher. Hemmaplan avgör!
Är imponerad av Nashville och hoppas den staden får uppleva en vinst men tror ändå Pittsburgh avgör i sjundematchen på hemmaplan.
Daniel Sedin, Vancouver Canucks.

– Tror att Bengan och Hagge vinner igen. 4-2 i matcher. Gillar Nashville men tror att skadorna kan ställa till det för dom!
Henrik Sedin, Vancouver Canucks.

– Jag hoppas och tror att Nashville vinner med 4-2. Jag ringde Mattias (Ekholm) när han fyllde år häromdagen och sa att vi vill se bucklan här hemma i sommar. Jag brukar ha rätt, så det blir nog så.
Jan Simons, Mora IK.

– 4-3 till Pittsburgh gissar jag på.
Victor Hedman, Tampa Bay Lightning.

– Det hade varit otroligt kul om Nashville, ska vi kalla det en nykomling från en del av USA som aldrig vunnit något i hockey, tog det. Men jag måste nog ändå säga Pittsburgh. De har rutinen och de har de två vassaste spelarna i Crosby och Malkin. Vad som skulle kunna tala för Nashville är Pekka Rinne, om han kan upprätthålla samma räddningsprocent ligger de bra till. Likaså det faktum att de spelat tre matcher färre. Stanley Cup-slutspelet är ett jäkla maraton, så det kan bli utslagsgivande.
Anders Hedberg.

– Jag tror att Pittsburgh vinner med 4-2 i matcher. Det tar tid att lära sig vinna i Stanley Cup, så Nashville får vänta lite.
Anders ”Ankan” Parmström.

– Nashville har jag haft lite dålig koll på, så de har varit en stor överraskning för mig från början. Och de fortsätter ju överraska, jag trodde inte de skulle ta Anaheim. Men jag tror Pittsburgh vinner. Det känns som att det är deras tid nu, med ledande spelare som höjer sig i rätt ögonblick.
Ulf Dahlén.

– Pittsburgh 4-2.
Mats Näslund.

– Det spelar ingen roll vad hjärnan säger. Den försöker intala mig att att Pittsburgh Penguins ska vinna Stanley Cup i år igen. Laget har vunnit fyra gånger i historien och vann mästerskapet så sent som 2016 – men hjärtat säger någonting annat och då är det bara att lyssna.
Det bankar för Nashville och Nashville Predators med sin tjusiga hockeyarena i ena änden av Broadway, en ganska sliten gata som sjuder av liv, musik och boots dygnet runt.
Det är en varm och välkomnande stad med det godaste sconsen jag någonsin har ätit. Därför hoppas jag att Nashville Predators vinner sin första NHL-titel och att du Bjurre tar dig tid att äta frukost på 417 Union Street. Det är bra för både hjärtat och själen.
Anna Andersson, Sportbladet.

– Penguins vinner med 4-2.
Anders Timell.

– Det är svårtippat, tycker jag. Jag håller tummarna för Nashville, jag har några favoritspelare där. Som Filip och Ekholm. Dalaspelare! Men jag tror nog kanske ändå att Pittsburgh med sin rutin tar det.
Anders Kallur.

– Penguins (med emojis för biceps, champagneflaska och händer i bön).
Douglas Murray.

– Jag tror det blir 4-2 till Nashville.
Loui Eriksson, Vancouver Canucks.

– 4-3 i i matcher för Penguins. Hoppas dock på Predators eftersom de har fler svenskar.
Tommy Boustedt.

– Penguins går back to back med 4-2 i matchserien.
Niklas Hjalmarsson, Chicago Blackhawks.

– Nashville 4-2.
Magnus Pääjärvi, St. Louis Blues.

– Jag tror på Nashville.
Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild.

– Jag har inte gjort så bra ifrån mig i de här tipsen, men…Penguins i 6.
Helene Elliott, LA Times.

– Jag säger 4-3 i matcher till PIT.
Peter Popovic.

– Jag hade ju hoppats på Ottawa med Erik och Classe, men nu får jag säga Pittsburgh. Dom ser starka ut.
Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche.

– Hjärtat BULTAR för Nashville. Det bultar och det BANKAR. 4-2 i matcher.
Fredrik Wikingsson.

– Jag gissar 4-2 till Pittsburgh. Tror att Pens erfarenhet gör skillnaden. Men man vet aldrig, Nashville har en bra målvakt och duktiga svenskar.
Markus Näslund.

– 4-2 i matcher till Nashville. Grundar mitt tips på två saker. Pekka Rinnes målvaktsspel och hunger. Det är oerhört svårt att vinna Stanley Cup två gånger i rad och av en anledning. Tror Nashville är redo att skriva hockeyhistoria.
Mats Wennerholm, Sportbladet.

– Jag bryr mig inte. Precis som resten av USA. Det är synd för hockeyn att finalen krockar med basketens dito. Golden State mot Cleveland är vårens i särklass viktigaste sportevenemang. Cleveland vinner och Lebron får välförtjänt den där motorvägen uppkallad efter sig.
Det där ser jag som ett påhopp.
– På dig?
Ja.
– Det är bra med en person i mixen som ryter ifrån!
Jaha…
– Men: Jag hoppas att Nashville vinner för det är en av mina favoritstäder i hela världen.
Filip Hammar.
(Tydligen måste det understrykas att detta var ett humoristiskt och glatt meningsutbyte. Man kan inte vara tydlig nog…)

– Nashville 4-1 i matcher. De har haft aningen bekvämare resa så här långt. All respekt till Crosby, men det blir Tennessee som vinner.
Lasse Granqvist.

– 4-2 Pitt, men hoppas på Preds. Vore kul för dom att vinna med det stödet på hemmaplan.
Eddie Läck, Carolina Hurricanes.

– Inget kan stoppa en Sätrabo som kommit så nära. I synnerhet inte en från Fältspatsvägen. Järnkrok avgör i Game 6 för Nashville.
Henrik Ek, bloggens evige sidekick.

– Fan…svårare i år…satte väl resultatet ifjol om jag minns rätt…Penguins startar hemma….hmmmm….Nä, det blir nya mästare. Preds forwards kommer åka skjortan av Määttä, Hainsey och co. De spelar så otroligt snabb hockey. Frågan är om det blir 5 eller 6 matcher. Det är alltid kul när hemmalaget vinner sista matchen. Mitt tips: Preds vinner i 6 matcher!
Peter Wallén, Alterno Management.

– Jag tror på Penguins. De har rutin från förra året och vet hur det är att spela final.
Alex Wennberg, Columbus Blue Jackets.

– Pittsburgh vinner.
Josephine Forsman, trummis och låtskrivare Los Angeles.

– Hjärtat säger Nashville, laget som man bara måste älska och roligast är ju om nya pop-laget vinner. Blir lite segt om det blir pingvin-fest igen.
Men vete sjutton om Pittsburgh kan förlora. Crosbys vinnarskalle och kunskap tillsammans med att nya spelare kliver rakt in och dominerar gör att laget inte går att fälla.
Patrik Allvin får en till ring och giganternas kamp mellan Patrik och Mats Hallin på pressläktarna fortsätter.
4-2 Pittsburgh.
Tomas Ros, Sportbladet.

– Nashville vinner, 4-3 i matcher.
William Karlsson, Columbus Blue Jackets.

– Pittsburgh i sju. I tredje övertidsperioden.
Pierre LeBrun, TSN.

– Nashville vinner!
Victor Rask, Carolina Hurricanes.

– Jag tror Nashville är hungrigare och klarar detta. 6 matcher.
Jonathan Ericsson, Detroit Red Wings.

– Mitt finaltips var Nashville mot Capitals med Washington som vinnare så jag-har-redan fel. Efter att ha sett Nashville vara usla före dom blev ruggigt bra så tror jag ändå Industrial Eastern är bättre än Country& Western conference så…jag tror Pittsburgh vinner. Med 4-2. Så då kan jag ha fel igen…..häpp.
Annika Greder Duncan, Sveriges Radio.

– Jag tror att Nashville tar det i 6 matcher. Filip Forsberg och Viktor Arvidsson stora hjältar.
Johan Hedberg.

– För första gången sedan Detroit 97 och 98 försvarar ett lag titeln. Pittsburgh har det bättre materialet och större stjärnor. 4-2 Pittsburgh.
Niklas Holmgren, Viasat.

– Jag tippar aldrig. Ledsen för det, men tack för förfrågan.
Bob McKenzie, The Hockey Insider, TSN.

– 4-2 Penguins.
Kjell Samuelsson.

– Jag tror Pittsburgh tar hem det i år igen.
Jacob Josefson, New Jersey Devils.

– Känns som att Nashville har en satans formtopp nu och vinner detta men säger ändå 4-3 till Pittsburgh, bara för rutin och erfarenhet. Och för att Johansen är skadad.
Calle Johansson.

– Hoppas att Nashville tar det, många bra svenskar.
Johan Franzén, Detroit Red Wings.

– Penguins vinner. De har mer erfarenhet av detta. Crosby kan spela varje match på topp. Filip Forsberg är på väg men kommer vara nästa stora stjärna. Ge Predators nåt år till. 4-2 till Penguins.
Pär Mårts.

– Predators i sex.
Scott Burnside.

– Missunnar intre Pitt nåt, men hade varit kul för Preds att få vinna, så röstar lite med hjärtat.
Fredrik ”Fast Freddy Shoestring” Sjöström.

– Grymt häftig final. Full fart framåt. Nashville vinner efter 6 matcher.
Niklas Wikegård.

– 4-2 Pens. Trots skador hittar dom vägar att vinna, plus att Crosby och Malkin levererar. Bör bli en rolig finalserie. Synd att inte Wild är där!
Ricard Persson, scout, Minnesota Wild.

– Nashville i 6. Men det kommer kännas 9 tack vare Robert’s Western World!
Mark Spector, Sportsnet.

– Nashville i 7.
Niklas Kronwall, Detroit Red Wings.

– Penguins i match 7.
I like it, I love it, I want some more of it.
Mer av samma, eller den rullande extasshowen i Smashville? Det kommer att gå undan i den här matchserien, och pingvinerna kommer få jobba för att stå emot Filip Forsberg och resten av fartorkanen på bortais. Det var inte en människa som trodde på Preds före slutspelet, men nu står Nicole Kidman där och himlar med ögonen på hemmamatcherna.
Man ska inte underskatta kraften i att vara en del av något som aldrig hänt förut. Man ska inte underskatta den historiska titelförsvararförbannelsen.
Men, med det sagt, man ska banne mig inte underskatta NHL:s starkaste, bredaste poängpluton heller.
Pittsburgh har farten, de brukar ha pucken, de har Malkin och Crosby, lillgrabben Guentzel i vinddraget – och nu har alltså Chris Kunitz vaknat också?
Jag tror det går till match sju igen, men satsar huset på Penguins. De har gjort det förut, de har gjort allt förut.
Simon Bank, Sportbladet.

– Firar fortfarande guldet, skumpa på landet! Tror Nashville kan skrälla. 4-3 i matcher.
Pudding Weiderstål.

– 4-2 i matcher till Nashville. Rinne plus bättre backar avgör.
Mattias Norström.

– 4-2 Nashville.
Per-Erik Eklund.

– Jag tror Pittsburg vinner i 6 matcher. Men eftersom jag älskar Nashville och är här just nu i 7 veckor och det är sjuk hockeyfeber, så ändrar jag mig och tror att Nashville vinner i 7!
Tony Johansson, Director of Photography, LA.

– Även om min husgud Mike Sullivan förfogar över ett fantastiskt lag tror jag på Nashville och Åkerös stolthet Filip Forsberg. Men det går till 7 matcher.
Christer Olsson.

– Predatorer? Fett namn. Inte. IFK Norrköping. Eller Brage. 7-3.
Fredrik Virtanen.

– Vill helst inte kommentera vem som vinner men tror att det kommer bli en bra serie.
Hampus Lindholm, Anaheim Ducks.

– Tror att Pittsburgh kommer vinna med 4-2 i matcher även om tycker det vore roligare om Nashville vinner. Tänk er själva. Firandet på strippen. Hade varit så coolt!
Jimmy Wixtröm, Sportbladet.

– Ifjol hade Sharks så j… mycket flyt fram till finalen att jag trodde Pittsburgh skulle bli ett ”lätt” offer. Nu har har Nashville haft en lätt väg till finalen, för Pittsburgh har det varit betydligt mer krävande. Då Kris Letang försvann trodde jag att Penguins också skulle försvinna; då Ryan Johansen försvann trodde alla att Predators skulle få problem – men så: Hat trick Sissons och så vidare. Längre vila innan finalen är inte nödvändigtvis en fördel, och Nashville kan gå på en ”wow vi är i finalen”-smäll. Och Pittsburgh har Gretzky….hmmm, menar Crosby. Plus all världens finalerfarenhet, som Nashville absolut inte har. Likväl: Stanley Cup handlar om hjärta. Mitt säger Nashville, och det gör hjärnan också. För: Bättre målvakt, bättre backar, P.K Subban och – okej – bättre svenskar. Tips: 4-2 i matcher, Nashville avgör på hemmaplan 11 juni.
Öystein Jarlsbo, VG
(Och nej, det var inga ord jag inte klarade av att översätta i år…).

– Hjärtat säger Nashville, hjärnan Pittsburgh. Och den här gången får hjärnan sista ordet. Varför? Rutin slår entusiasm. Och inte minst: Sidney Crosby förlorar inte finaler.
4-2 till Pens.
Hans Abrahamsson, Sportbladet.

– 4-3 till Nashville efter en rafflande Game 7, där allt ställs på sin spets och avgörs av… COLTON SISSONS, tro’t eller ej!
Simon Strömberg, Svenska Fans.

– Hjärtat fullkomligt vrålar Nashville. Subban, Rinne, Josi, Ekholm, Järnkrok, Forsberg och framförallt Arvidsson – spelare jag verkligen gillar. Men tyvärr, Pens vinner, 4-2 i matcher.
Pelle Hägglund, Mittmedia.

– Båda lagen har skadeproblem. Men med 16 matcher mot finalen istället för 19 borde Preds vara det fräschare laget. Dessutom slapp de spela en avgörande game 7 i konferensfinalen. Men alla vet att det i slutändan avgörs i målet. Pekka Rinne dominerar i slutspelet på ett vis som inte skådats sedan Jonathan Quick lyfte Lord Stanley 2012. Lägg därtill ideellt världsklass-backar framför honom så vinner Preds en jämn Stanley Cup-final med 4-2 i matcher.
Dessutom tilldelas Pekka Rinne Conn Smythe Trophy som första finländare någonsin.
Christoffer Bodin, Sportbladet.

– Pittsburgh i sju. Det här galna slutspelet kommer pågå till den sista dagen. Crosby och Malkin tillåter inte Penguins att förlora. Se bara hur stora de var i de största matcherna mot Washington och Ottawa.
Chris Johnston, Sportsnet och NHL Network.

– Vilka sa du? Nashville Predators?! Aldrig ens hört talas om – och det gör ju det hela enkelt. Pittsburgh i fyra raka. Så länge du har TVÅ stycken Samuelsson och en Larry Murphy som skyddar Barrasso i buren så är du säker.
Erik Niva, Sportbladet.

– 4-2 till Nashville. Visserligen har Pens ett lag som varit med och vunnit tidigare. En rutin som är skön att ha med sig. Man går in i matchserien med bättre grundserieplacering, men jag har ändå känslan att Preds ska kunna lösa det här. De har sluppit gå långa matchserier i slutspelet som Pittsburgh har fått göra, och det kan ta ut sin rätt. Dessutom gillar jag Filip Forsberg väldigt mycket, så jag unnar honom en ring.
Johan ”Mr. Madhawk” Svensson.

– Pittsburgh är illa åtgånget. De påminner mer och mer om den där riddaren i Monty Python-sketchen: ”Come back here, I’ll bite your legs off!” Men trots alla skador har de har slagit ut Columbus, Capitals och ett hysteriskt formtoppat Ottawa. Jag tror kanske ett mer utvilat Nashville kan nypa en match i Pittsburgh i början av veckan, men ser framför mig att denna effektiva maskin av stålarbetare åker ner till Nashville på en rejäl röjarweekend och slår sig ordentligt för bröstet och lägger grunden i match tre och fyra. Preds överlevde Anaheim, men att möta Crosby och Malkin med de två bästa centrarna borta? Pittsburgh såg jag vinna ifjol, men på torsdag landar jag i Nashville och det ska bli en fantastisk upplevelse oavsett utgång. Ååh, vad jag verkligen unnar laget och staden Nashville och GM David Poile den här framgången.
Men jag säger ändå Pittsburgh in six.
Peter Sibner, PRO Hockey och Hockeysverige.se

– Jag har inte många regler i livet. Men en av dem är att aldrig betta mot Sidney Crosby.
Elliotte Friedman, Sportsnet och NHL Network.

– Pens i sju. Vad mer kan jag säga? Preds är utvilade och har Peksi, men den sista segern gav Pens en extra boost. De vet hur man vinner.
Varpu Sihvonen, PRO Hockey och finska nyhetsbyrån.

– Finalseriens nyckelspelare: Pekka Rinne. Det finska målvaktslejonet har 12 segrar av 16 i slutspelet och imponerande 94,10 procent i räddningsprocent. Offensivt kan inte Nashville mäta sig med Pittsburgh. Fjolårets mästare har Malkin, Crosby, Kessel och Guentzel – alla potentiella matchvinnare. Nej, det Nashville får lita till är som sagt Pekka Rinnes målvaktsspel och en stark backbesättning.
Hjärtat säger Nashville men hjärnan Pittsburgh. 4-2 i matcher till ”Pingvinerna”.
Carl-Johan Goth, Dalarnas Tidningar.

– Du kan ta gossen ur Dalarna, men aldrig ta Dalarna ur gossen”. Ju länge jag har bott utanför Sveriges vackraste landskap, ju starkare har min patriotism vuxit sig. Så till den milda grad att man numera kan finna spår av kurbits och dalahästar i min enkla boning. Av den anledningen önskar jag mig ett par Stanley Cup-fester på rätt sida landskapsgränsen i sommar. En i Leksand och en i Vikarbyn. Så från hela mitt hjärta: 4–2 i matcher till Filip, Mattias och Nashville.
Uffe Bodin, Hockeysverige.se

– Malkin, Crosby, Kessel – då räcker inte ens Rinne eller euforiska fans.
Predators vinner en hemmamatch, men cupen till Penguins med 4-1.
Ryssen får Conn Smythe.
Jarkko Päiväniemi, Sportbladet.

– Nashville i 6.
Larry Brooks, NY Post.

– Då jag har Carl & Olli i Pens och Filip i Preds, känner jag båda lagen väl. Det kommer bli en Game 7. OT. Kan inte säga vilket lag som vinner. Lägger ned min röst…
Claes Elefalk, CAA.

– Predators i 6.
Isabelle Khurshdyan, Washington Post.

– För en gångs tror jag mig ha hyfsad koll på läget, så jag inbillar mig Pittsburg i sex matcher.
Peter Wennman, Sportbladet.

– Minst två rundor går till förlängning. Filip “Mr Clutch” Forsberg levererar. Nashville vinner serien med 4-3.
Pontus Höök, fotograf New York.

– Jag kör på Predators. De hade en tuffare rutt till finalen och knockade tre imponerande motståndare. De är är välbalanserade och har en av de mest elektrifierande spelarna i gemet i P.K Subban. Rinne kommer ”play to his size”.
Helene St. James, Detroit Free Press.

– Penguins i 6.
Kevin Allen, USA Today.

– Det är historiskt sett väldigt svårt att försvara en titel. Det är ett Penguins som har haft en hård väg till finalen med många matcher. Det är trots allt så att min hjärna säger att det blir så OM det går till sju matcher.
Magkänslan håller dock inte alls med. Den säger att rovdjuren från Nashville äter upp pingvinerna och tar det med 4-2. Deras fart och fläkt har förtrollat i slutspelet och kan räcka hela vägen, trots skadorna. Vem vill inte se hur Filip Forsberg firar en Stanley Cup-seger, med tanke på hur han firar ett Leksandsavancemang?
Dessutom så borde väl Viktor Arvidsson besitta magiska krafter efter det där märket i pannan?
Så var landar jag? 4-2 till Nashville.
Anna Rydén, Sportbladet.

– Askungesagan Nashville har varit otroligt häftig att följa, men nu är det tyvärr färdigskrällt för segermaskinen med svenskfinska förtecken. Tror att rutinerade och spetsiga Pittsburgh tar hem det här med 4-2 i matcher. Inte ens Pekka Rinne kan stoppa Malkin, Crosby, Guentzel, Kessel, Hörnqvist, Hagelin och de andra Pingvinerna. Även om fem blågula Stanley Cup-mästare på ett bräde vore näst intill galet häftigt.
Göran Sundberg, TT.

– 4-2 Penguins.
Niclas Schaub, Schaub Industries.

– Vore kul om Nashville kunde vinna, blir en tuff series.
Fredrik Modin.

– Det är 20 år sedan ett lag (Detroit) försvarade en Stanley Cup-titel. Nashville jagar sin första triumf och verkar näst intill omöjliga att knäcka över sju matcher. Predators vinner med 4-2 i matcher! Bucklan till Kusmark!
Marcus Leifby, Sportbladet.

– 4-2 till Penguins men jag hoppas att jag har fel.
Tommy Salo.

– Jag tycker Pittsburgh är ett lurigt lag. De lyckas alltid hitta sätt att vinna, oavsett vad de har för förutsättningar eller vad det är för typ av motstånd som väntar. Men den här gången kommer de inte lyckas. Jag tror Nashville tar det. De känns som slutspelets absolut jämnaste lag. Velar ändå lite mellan sex eller sju matcher, men jag får väl säga sju då.
Conn Smythe? Pekka Rinne.
Anders Wallin, TT.

– Hela mitt hjärta skriker att Nashville ska vinna men jag tror fan att Pittsburgh kniper det med 4-3 i matcher tyvärr, vore skoj om dom skönsjungande gubbarna kunde ta det.
Andreas Lilja.

– Jag tror på Nashville. På alla sätt. Chris Stapleton o jag är helt överens där. 4-2.
Lasse Anrell.

– Nashville vinner. Bättre tvålfångare och backar. Sen är Forsberg hetare än Crosby just nu framåt. 4-2 i matcher.
Dregen.

– Jag hoppas att Nashville vinner iår. Dom har ett roligt och ungt lag. Deras målvakt är på topp just nu, tror dom vinner 4-2 eller 4-3 i matcher mot Penguins
Robert Nilsson, ZSC Lions.

– Jag tror Nashville vinner med 4-2 i matcher.
Anders ”Masken” Carlsson.

– Jag hoppas och tror att Filip får visa upp bucklan i Leksand till sommaren. 4-3 i matcher.
Thomas Forslund.

– Erfarna Pingviner mot Hungriga Predatorer. Jag tror att hungern slår erfarenheten i år! Predators vinner 4-2.
Henrik Tallinder.

– Håller och tror på Stålet. Country, plånboken i bakfickan, grässtrå i munnen e sämre än Bajen. 4-3 till PP således.
Robert Johnson, Robert Johnson & Punchdrunks.

– På min tipslapp står det 4–2 i matcher till Nashville.
Och eftersom jag överkonsumerar countrymusiken klappar hjärtat också för Preds, så klart.
Linus Norberg, Sportbladet.

– Pittsburgh vinner med 4-2 i matcher. I finalen tar det stopp för det ungdomliga gänget från Nashville när pingvinerna plockar fram rutinen ur hockeytrunken.
Joel Marklund, Bildbyrån.

– Dolly vs Christina Aguilera? Dolly sweepar. Hoppas och andra sidan att Pittsburgh vinner så de blir mätta nån gång. Så Nicklas Bäckström får spela hockey i juni nästa år.
Viktor Norén, Viktor & The Blood, Sugarplum Fairy m.m.

– 4-2 till Pittsburgh. Nashville är för gröna. Pittsburgh har både rutin i slutspelet och en viss Crosby som kommer avgöra även den här gången.
Valentina Lizana Wallner.

– Pittsburgh 4–1. Pittsburgh har sin svaghet på backsidan men maskerar det genom ett system/spelarmaterial som gör att backarna i trängda lägen kan kan flippa ut pucken i mittzon och faktiskt se den omvandlas till en offensiv chans.
Det här blir Filip Forsbergs definitiva genombrott som superstjärna, men jag tror ändå att han till slut kommer överglänsas av Sidney Crosby. Cole Harbours störste son kommer med ett mekaniskt gnetade och individuell briljans nöta ner det enastående backparet Subban/Ekholm.
På ett allvarligare plan så oroar jag mig för hur avsändaren till den här spalten, Per Georg Biffman, skall ta sig levande ur ett kokande Nashville där hela presspacket är på plats och övertaggade som ett gäng utsvultna fjällrävar i ett lämmeltåg.
Jonatan Lindquist, Viasat.
(Well, själv då…?)

– Håller såklart på Nashville, det hade varit mäktigt att få se bucklan i Leksand i sommar! Jag tror det blir 1-1 efter de två första matcherna, sedan blir det Nashville i två raka på hemma plan. Pittsburgh vinner match 5 sedan avgör Preds i match 6 i ett mullrande Bridgestone. Nashville vinner med 4-2 i matcher.
Kalle Eriksson, Leksands IF.

– Smutsiga, hårda stålstaden Pittsburgh med alla sina storstjärnor mot countrymusikens Mecka (numera Smashville) med unga hungriga och framförallt svenska stjärnor som vill visa hur man lyfter en Stanley-Cup pokal.
På förhand ett drama i sju akter (eller kanske sex) som har alla ingredienser som man kan önska sig av en final.
Predators har haft en lite lättare väg fram och det som har imponerat mest så här långt är deras spel på hemmaplan, i den kokande häxkitteln Bridgestone Arena har det nästan varit omöjligt att betvinga rovdjuren (endast 1 förlust så här långt i slutspelet).
Pittsburgh har haft en tuffare väg fram och maskineriet som var ostoppbart i förra årets slutspel har inte sett lika imponerande ut i år, stundtals har spelet hackat betänkligt. Ändå är laget i final och det säger väl det mesta om lagets kapacitet.
Jag tror att Predators ryggrad med the Fabulous Four (Subban,Josi,Ekholm och Ellis) och det finska målvaktslejonet Pekka Rinne kommer att vara tungan på vågen och att dom plockar ner Pingvinernas Glimmer Twins (Malkin, Crosby). Sedan kommer det hungriga svenska forwardsgardet i Smashville med Filip Forsberg i spetsen se till så att Pens ganska svaga backsida får problem.
Det hela resulterar i att Predators tar en av dom två första bortamatcherna och sedan fortsätter att vara obevekliga på hemmaplan, där givetvis Willie Nelson sjunger nationalsången i samtliga hemmamatcher i finalspelet. Det innebär alltså att Nashville tar sin första inteckning i Lord Stanleys legendomspunna pokal, vilket i sin tur betyder att Åkerös store son Filip Forsberg tar pokalen till Leksandnoret någon gång i början av Augusti.
Mitt tips 4-2 till Nashville
Niklas Eriksson.

– Det blir antagligen en supertight final där jag tror på en country western-seger för Predators med 4-3 i matcher. Duane Allman kommer att hylla dem med ett snyggt slide-solo ifrån sin grav.
Sticky Bomb.

– Nashville vinner 4-2. Pittsburgh är slitna. Nashville hungriga. Är också enda lag som på allvar får med backarna i offensiven. Har slutspelets bästa målvakt i Pekka Rinne.
Sven Gustavsson, DN.

– Pittsburg-Nashville 4-2
Sid mot Subban.
Malkin mot Josi.
Kessel mot Ekholm.
Bästa anfallet mot bästa försvaret – oh my! Om adrenalinet knappt lagt sig efter Sens-Pens är det bara att pumpa upp det igen. Känslan är att erfarenhet och offensiv tyngd avgör. Men, jag hoppas verkligen jag har tokfel. #Lordstanleyspokaltillsiljansbygden2017.
Markus Bäckström, Mittmedia.

– 4-2 i matcher till Pittsburgh. Anledningen är enkel laget består bland annat av världens bäste spelare Sidney Crosby, den bäste ryske spelaren Evgeni Malkin och fan vet om de inte har den bäste amerikanen också i Phil Kessel.
Dan Augustsson, Svenska Fans.

– Är inte så jäkla insatt men herregud. Nashville är ju stenhårda med forsberg naturligtvis. Ska nog dit i november på hockey och musikresa. Har aldrig varit där. Drömställe.
De ska finnas nån gammal käring som ska ha en sylta där hon gör kanske världens bästa hot fried chicken.
Du måste åka dit.
Tre generationer är där å jobbar
Kalle Moraeus.

– Nashville 4-2. Tror och hoppas att min nära vän Filip får vinna stanley cup, han har varit grym under slutspelet och det vore mäktigt att åka upp på stanley cup-fest på Åkerö i sommar.
Jacob De La Rose, Montreal Canadiens.

– Virvlande final mellan två offensiva lag – rutinerade Pens mot ett Nashville som har allt att vinna. Vi får sju heta nätter där Crosby gör det (nästan) omöjliga, lyfter bucklan för andra året i följd. Pens vinner tack vare bredare arsenal framåt. Filip och Co hyllas som vinnare i musikstaden ändå! Lets Go,
Niklas Jihde, Viasat.

– Nashville i Sex.
Mike Helber.

– Nashville 4-2. Järnkrok seriens hjälte!
Anton Lander, Edmonton Oilers.

– 4-2 Pens. Hjärtat är med PK Subban och Nashville. Men har oerhört svårt att inte se Pittsburgh Penguins som vinnare. Precis som i konferensfinalen mot Ottawa så känns det som att Pens bara kommer reda ut det.
Robin Fredriksson, Svenska Fans.

– Jag säger pingvinerna, 4-2. Svårt att se storstjärnorna viker ner sig!
Dick Axelsson.

– Äntligen! Som jag väntat! ”Redan förra året skickades det fram hajar som skulle försöka rå på Pittsburghs pingviner. Funkade det? Knappast. I år är det då alltså ett gäng andra rovdjur som tar sig an samma uppgift. Lite sjaviga och med stora huggtänder kommer Nashville Predators såsmåningom (i sjätte matchen) märka att inte heller de rår på laget i frack. Själv funderar jag på varför inte ett lag från en stad där musiken står i centrum döper sig till Nashville E Majors.
Niklas Strömstedt.

– (En pingvin-emoij)
Dennis Everberg, Växjö Lakers.

– Haha jag har haft fel i alla min gissningar och tips hittills. Den här serien är också omöjlig. Match 6-7 avgörs det i. Vet inte till vilken fördel. Massa OT på vägen dit.
John Klingberg, Dallas Stars.

– Det är möjligt att jag är i minoritet här, men jag har en känsla av att det är Nashville. Tar dem i 6.
Eric Stephens, Orange County Register.

– Tugga korv och tippa fel är en favoritsysselsättning, så varför inte?
Jag tippar 4-2 i matcher till Pingvinerna. För att dom har bästa laget, och ger minst tillbaka på oddset Men serien mot Ottawa var väl sisådär…
Med nöd och näppe till final.
Robert Perlskog.

– Tror på Preds, gillar deras backuppsättning plus Filip Forsbergs sniperförmåga. Preds vinner med 4-2.
Walter Olsson, TSC Sweden.

– 4-3 till Pittsburgh. Underbart att Nashville har gått till final. Att bl.a. duscha av Chicago i fyra raka är det inte alla lag som gör. Starkt. Men. Men så vaknade jag en natt och såg Sid Da Kid och Malkin spela ishockey. +++++ i allt vilket får mig att tro att bucklan får ta en repa till Södertälje i sommar igen.
Björn Nord.

– 4-1 till Nashville. Gissar att dom är lite hungrigare eftersom dom aldrig vunnit cupen..
Gunnar ”Svesse” Svensson.

– Oj, vad svårt. Jag tror på Nashville med 4-2 i matcher mycket tack vare alla svenskarna som har stora roller i laget.
Rikard Grönborg.

– Då tippar jag Penguins.
Carl Klingberg, EV Zug.

– Hjärnan säger Pittsburgh, men hjärtat Nashville. Hur häftigt och mäktigt vore det inte för Calle Järnkrok att ta med bucklan hem till Sätra i Gävle. Ekholm får följa med också, såklart.
4-3 i matcher till Nashville är därför tipset.
Daniel Sandström, Gefle Dagblad.

– Pittsburgh i sju, med fyra matcher avgjorda på övertid. Jag hoppas du överlever Nashville…
Brett Cyrgalis, NY Post.

– Nashville i sex. Slutspelets perfekta storm. Subban, Rinne, magin och musiken.
Steve Zipay, Newsday.

– 4-2 i matcher till Nashville. Pekka Rinne, MVP i slutspelet, är skillnaden mellan lagen. Go Predators!
Chris Härenstam, SVT.

– Jag tror att Penguins sveper Predators i fyra raka. Rutinen från SC-final förut och firman Malkin/Crosby blir segerorganisatörer. Nashville kommer känna sig nöjda med att ha nått finalen. Men jag vill inget hellre än att Filip Forsberg får lyfta bucklan.
Jonas Bergqvist.

– Inget lag borde tillåta Sidney Crosby att nå Game 7 – fråga bara Sens. Turligt nog har Predators årets Conn Smythe-vinnare som kommer att stoppa honom innan det händer. Den killen heter Pekka. Har ni hört talas om honom? Preds i 6. Och, förresten…matchavgörande målet i Game 6: P.K Subban.
Juha Hiitelä, Sanomat.

– Penguins i 6.
Stephen Whyno, AP.

– Pittsburgh har starkast trupp, Sid the Kids o Malkins erfarenhet väger tungt… liksom statsen från grundserien som är i Pittsburghs favör MEN jag tror på the force of Forsberg. Inget stoppat Filip som leder laget som bara han kan göra till diamantringar o bucklan.
Nashville tar det i match sju (och därmed 4-3 i matcher,
Marie Hallman, hockeymedmariehallman.se

– Penguins i sju. Utmattning skulle kunna vara ett aber för Pens, som har spelat Game 7-serier back-to-back. Avsaknaden av backhingsten Kris Letang är också ett relevant hinder de regerande mästarna måste ta sig över. Men i en serie som förväntas bli betydligt mer öppen och snabb än den syrefattiga konferensfinalen mellan Pittsburgh och Ottawa, hur tippar man mot Sidney Crosby, Evgeni Malkin och Matt Murray? Enkelt. Man gör inte det.
Mike Zeisberger, Toronto Sun.

– Predators i 6.
Arpon Basu, nhl.com.

– Pitt 4-3 matcher. Rutin och Crosby/Malkin blir tungan på vågen.
Kristian Huselius.

– Det ska vi väl kunna servera. Tror på Nashville i sex matcher. Vinner hemma då Garth Brooks sjunger nationalsången!
Håkan Södergren.

– Nashville kommer att sakna Ryan Johansen, som har gjort 2.68 poäng per 60 minuter och leder Predators med tio assist i slutspelet. Kevin Fiala är också saknad, även om de klarat sig utan honom i många matcher nu. Det är svårt att att se att Predators-försvaret ska klara att ta Sidney Crosby ur matcherna på samma sätt som Marc Methot gjorde. Crosby hade bara 2.05 poäng per 60 minuter mot Ottawa, medan han levererade 4.18 över serierna mot Columbus och Washington. Samtidigt är Nashville en större trussel (trussel!?! Suveränt ord, men jag vet icke vad det betyder, därav ingen översättning!), eftersom Predators är villiga att spendera mer tid i offensiv zon. Det blir spännande att se hur spelare som Ron Hainsey, Justin Schultz och Olli Määttä tacklar det. Detta kan bli en serie som avgörs av hur offensiva Predators-backarna törs vara mot Crosby och Malkin, och huruvida Pittsburgh-stjärnorna klarar av att utnyttja det faktum att de får mer spelrum. Jag tror att Pittsburgh vinner Stanley Cup efter sex matcher.
Roy Kvatningen, Nettavisen.

– Pittsburgh Penguins i sex. Finalrutin, totalt sett bättre lag med bättre och fler avslutare och matchvinnare avgör.
Janne Bengtsson, svenska nhl.com.

– Crosby kommer att höja bucklan för tredje gången efter sju matcher.
Joe ”Joey Mac” McDonald.

– Predators i 6.
Alex Prewitt, Sports Illustrated.

– Jag tippar 4-2 till Pittsburgh.
Som vanligt när jag tippar utgår jag ifrån vilket lag som har förmågan att producera mål. Pittsburg är outstanding vad det gäller att målskytte. Bästa laget under grundserien och det samma i slutspelet. Därför vinner Pittsburg.
Johan Garpenlöv.

– Mitt finaltips får bli Pittsburgh på 6 matcher.
Tycker dom trots skador på backsidan känns något starkare nu när Johanson är borta för Nashville.
Men jag är en usel tippare så det lär det inte bli.
Rickard Wallin, Viasat.

– Preds i 6.
Szymon Szemberg, E.H.C.

– Hade verkligen unnat Nashville att få vinna Stanley Cup för första gången, men Pittsburgh kommer bli för jobbiga. Skadan på Ryan Johansen kommer ta ut sin rätt, då han verkligen hade behövts mot Sidney Crosby & Co. Penguins har övertaget vad gäller rutin, då många i Pittsburgh var med och vann förra säsongen, och med Crosby, Evgeni Malkin och Phil Kessel i form så blir man för tunga för Predators. Matt Murray är dessutom tillbaka mellan stolparna för Pens, så nu har man även en målvakt som är snäppet bättre än Pekka Rinne. 4-2 till Penguins.
Sebastian Norén, Svenska Fans.

– Det här borde bli en upptempo-serie mellan två snabbskrinnande, attackerande lag. Den stora skillnaden är på centerpositionen, där Pittsburgh har Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Nick Bonino och Matt Cullen. Samtidigt saknar Nashville sin toppcenter, Ryan Johanson, som ju tvingades till operation efter fjärde matchen mot Anaheim. Han kommer inte spela finalen. Förlusten är betydande. I de två avslutande matcherna mot Anaheim bestod Nashvilles centeruppställning av Colton Sissons, Frederick Gaudreau, Calle Järnkrok och Vernon Fiddler. De stod upp mer än bra mot Anaheims Ryan Getzlaf och Ryan Kesler, två fina centrar men inte av samma kaliber som Crosby och Malkin. Så förmodligen blir det backparen Roman Josi-Ryan Ellis och P.K Subban-Mattias Ekholm som får uppgiften att försöka neutralisera Pittsburghs 1-2-punch i mitten. Frågan är om Predators backbesättning kan få pucken i rörelse och tvinga Penguins att försvara sig under längre sekvenser. Resonemanget här är att Pittsburgh har fördelen när Johansen inte kan gå upp mot Crosby. Så: Penguins i 6.
Denis P. Gorman, AP.

– Nashville har ju kanske världens bästa backuppsättning men riktigt tunt på centersidan medan Pittsburgh har världens bästa centrar o inga backar. Tror tyvärr pingvinerna tar det, känns som dom är på a mission. 4-1 i matcher.
Pontus Wernbloom.

– Pittsburgh har bäst forwards medan Nashville har bäst backar. Som bekant är det backarna som gör skillnad.
Nashville vinner med 4-2 i matcher och
Calle Järnkrok skrattar åt alla som hånade hans sexårskoktrakt medan han putsar sin Stanley Cup-ring.
Sanny Lindström.

– Pittsburgh i 6. De upprepar.
Bruce Garrioch, Ottawa Sun.

– Tror Nashville tar hem det på 6 matcher.
Björn Oldeen, C More.

– Det blir en väldigt intressant finalserie, mellan två helt olika lag – ett baktungt och ett framtungt. Även om jag är väldigt imponerad av Nashvilles försvar och skeptisk till Pittsburghs motsvarighet så känns det på förhand som att Penguins centerbesättning blir svårhanterad för Fisher, Sissons och Järnkrok. I längden tror jag att Crosbys och Malkins överlägsenhet avgör, men det går nog till sex eller sju matcher. Jag hoppas däremot gärna att jag får fel – få saker skulle glädja så mycket som att Subban får lyfta bucklan och visa alla obegripliga tvivlare hur grym han är. Och en finalförlust för Penguins kan man ju alltid njuta av.
Niclas Viberg, Svenska Fans.

– Pittsburgh gör det igen.
Deras Superstars blir det som till slut avgör.
Förmodligen i Game 7.
Claes Åkeson.

– Mitt brukar ju sällan stämma så spela inte detta:))
Crosby vs. Forsberg….
Avsaknad av Johansen blir för tung,
Penguins vinner i sjätte!!
Niklas ”Pajen” Persson, Linköping.

– Jag tror kanske inte att det händer, men hoppas att Smashville visar Sidney Crosby och gänget vad elaka rovdjur gör med försvarslösa pingviner om de får chansen.
Filip Forsberg blir den stora hjälten, PK Subban får revansch på Montreal och Pekka Rinne utdelning för den höga nivån i nio säsonger.
Säg 4-3 i matcher till Predators.
Johan Rylander, GP.

– Pittsburgh vinner för andra året i rad & upprepar Detroits bedrift från 97-98. Nashvilles suveräna backar leder sitt premiärfinallag till tre segrar trots alla tunga forwardsskador men Pittsburghs erfarna superstjärnor, med den evigt hungrige Crosby i spetsen, avgör hemma i PPG Paints Arena i Match 7.
Erik Granqvist.

– Alltid svårt att vinna två år i rad, men Bengan Hörnqvist tycker det är för kul att vinna och ser till att svenskarna i Predators får vänta på sin första Stanley Cup ett tag till. Penguins tar det med 4-2 i matcher!
Daniel Breitholtz.

– Pittsburgh vinner 4-2.
Leif ”Strumpan” Strömberg.

– Tror på Preds. De har vart bra på så många sätt i år.
Carl Gunnarsson, St. Louis Blues.

– Då tror och hoppas jag på Pittsburgh. Mest för att jag har dem som vinnare i min bracket och för det är lite kul att se alla Crosby-haters bli arga.
Christina Börlin, hockeykonnässör Ö-vik.

– Penguins i sju.
Sami Hoffrén, Sanomat.

– 4-3 Nashville.
Mikael Backlund, Calgary Flames.

– Nashville är det bättre laget. Men mitt tips går till Pens för jag vill att dom vinner. Matt Murray är helt unik. Metodisk och lugn samtidigt som han har den atletiska förmågan att ”brinna i det levandes minut”. Pens har dessutom världens bästa forward. En rysk jävla björn med teknik i händerna som Emil i Lönneberga.
Petter Rönnqvist.

– Nashville tar hem det. För att citera bygdens drottning, och min husgud, så blir slutresultatet 9 to 5. Som du märker kan jag inte ett dugg om detta…
Carina Bergfeldt, SVT.

– Hoppas med hela mitt hjärta att det blir Nashville som får lyfta Lord Stanley. Uträknade från slutspelets dag ett, men har lyckats med sin offensiva, fartfyllda och glädjespridande hockey charma alla NHL-älskare. Tippar på att Predators tar hem serien i den sjätte matchen i förlängning i Bridgestone Arena och utlöser en fest utan dess like längs Broadway. Conn Smythe till Pekka.
Daniel Johansson, Svenska Fans.

– Nashville i 6.
Frank Seravalli, TSN.

– Vilken ära att få vara med och först och främst vilket blågult slutspel vi haft. 70 svenskmål och totalt 190 poäng. Svenskarna har fler mål och poäng än alla övriga nationer tillsammans (Kanada och USA borträknat).
Lord Stanley återvänder till Sverige i sommar. Antingen till Södertälje och Stockholm igen eller en ordentlig turné i landet vid Nashville seger. Känns väldigt ovisst. Som många är inne på är det bästa forwardsuppsättningen (PIT) vs bästa backuppsättningen (NSH) och Nashville behöver en Filip Forsberg i Scoresberg-mode (mål i fem av sex matcher mot Anaheim). Det hade dessutom varit roligt om P.K. Subban vinner cupen första säsongen efter trejden. Men jag vågar nog inte tippa emot Sidney Crosby. Tror att man likt tidigare gånger under Crosby-eran vinner cupen på bortais och säger 4-2 till Pittsburgh.
Svenskarna i NHL (twitterkonto).

– Preds i 7. Conn Smythe till Rinne.
Mark Lazerus, Chicago Sun-Times.

– Jag tycker att årets stanley cup final ska bli den intressantaste på länge!
1. Nashville har ett fantastiskt utgångsläge!
Otippade, jätteinspirerade och toppar i laget som är bland det bästa i NHL just nu. Jag tänker först och främst på backsidan med Josi, Ekholm, Ellis och Subban men även på de fantastiska svenska forwards man besitter Forsberg, Järnkrok och den smått fenomenale Arvidsson och en fenomenal målvakt i Rinne
2. Mycket länge sen man har pratat om den stora skillnaden mellan offensivt kontra defensivt fokus! Se bild!
LOOB-BILD
Jag hävdar dock att, underskatta inte den betydligt yngre mv. Matt Murray kontra Pekka Rinne. Matt har faktiskt bättre siffror än Pekka, om än på färre matcher i slutspelet!
Sen kan avgörandet mycket väl ligga i powerplay!! Detta trots Nashvilles mycket kompetenta boxplay, så har Penguins ändå ett powerhouse främst i Malkin och Crosby just i PP.
Kan skador avgöra?
Ryan Johansen och Mike Fisher betyder mycket för Nashville men Kris Letang lika mycket för Penguins så det tar ut varandra! Håller tummarna att alla andra håller sig friska!
Här kommer match för match tips:
Match 1: 4-2 Pittsburgh
Match 2: 3-1 Pittsburgh
Match 3: 3-2 Nashville
Match 4: 2-1 Nashville (SD)
Match 5: 5-1 Pittsburgh
Match 6: 3-2 Pittsburgh (SD)
Håkan Loob.
• • •
Eftersläntarna – för såna blir det alltid – återkommer vi med i ett separat inlägg.
Så Linus Hugosson vet…
Next upp:
Media Day i PPG Paints Arena.
Sedan, natten till tisdag – Game 1 i Stanley Cup-finalen 2017.
Ojvoj.