Startsida / Inlägg

Kidsen – och the big boys

av Per Bjurman

I natt gissar jag att den hockeyintresserade delen av befolkningen – inklusive merparten av stammis-kåren i den här bloggens kommentatorsspår – är upptagen med de svenska juniorkronornas VM-kvart i Buffalo.
Så jag låter NHL koka på låg temperatur – och hänvisar till min vän Abris, på plats i Keybank Center för Sportbladets räkning, för de mer sjudande inläggen.
Vi har dock hela tolv matcher på schemat – inklusive en jäkligt intressant mellan Vegas och Nashville i T-Mobile framåt småtimmarna – så om det ändå är någon som vill skriva av sig om de stora pojkarna lovar jag att hålla kommentatorsspåret aktivt under kvällens gång.

Sen hörs vi på riktigt imorrn igen, när Chicago Blackhawks kommer till det djupfrysta äpplet.
Ett par saker bara:
•Ryan Ellis begår säsongsdebut för Preds i den heta uppgörelsen på Strippen. Så för första gången den här säsongen får vi äntligen se Peter Laviolettes Big Four i fulltalig version. Dessvärre är Flipper Forsberg fortfarande skadad, så nej. Preds har fortfarande inte ställt sitt allra bästa lag på isen sedan i konferensfinalen i våras.
•Penguins vs Flyers har inte riktigt samma edge som för sex-sju år sedan, men…ah, det är fortfarande Penguins vs Flyers.
•Jag och Lönta firade nyår i New York igår vi – tillsammans med en hund som hette Boudain. Mycket skoj var det, och är ni snälla kanske jag berättar mer i morrn.
•Fajten i Air Canada Center känns som en intressant värdemätare för både Toronto och Tampa.
•William Karlsson är den största svenska sensationen i NHL sedan….ja, vem? När överraskade en blågul pjäs senast så här monumentale?
•Ikväll kan Hurricanes äntligen och slutligen ta sig över playoff-strecket. Som somliga av oss väntat. Då måste de å andra sidan slå Washington och det börjar bli svårare och svårare, för alla.
•Jovisst, pingvinerna spelar sin sämsta, minst framgångsrika hockey under hela Mike Sullivan-eran just nu. Men jag är ändå inte redo att ta tillbaka tipset att de tar en triplet. Om de bara bökar sig till slutspel blir de lika farliga som vanligt, för där vet de bara alltför väl hur man gör.
•The CEO of EVerything, Sibner, tyckte bloggens skäggbild på Lönta och Lehner från Sabres omklädningsrum på Citi Field var så underhållande att han la ut den på Twitter – och där har den genererat ”likes” som den sötaste kattunge.

Så jag måste ju köra den i repris – och konstaterar att det är två bistra herrar som, bokstavligen, sticker ut hakan.
CITI2
•Kvällens JVM-äventyr ramas in av en magnifik, mycket karaktäristisk Buffalo-storm, hör vi. Flygplatsen är stängd och 80 bilar inblandade i en jättekrock ute på Interstate 90. Men they ain’t seen nothing yet. Den verkliga orkanen tar fart när Lias och Rasmus och Elias alldeles strax tar sats över Slovakiens blålinje!

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB