Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Efter två nästan helt lediga dagar var det då äntligen dags för en heldag på teatern.

av Peter Jöback

Efter två nästan helt lediga dagar var det då äntligen dags för en heldag på teatern. Idag var det rep med smink och kostym för min del och det har jag sett fram emot för det händer grejer när allt är på plats. Fick även repetera i lite av scenografin också – vilket är till en stor fördel för scenerierna. Så dagen började med att jag återigen fick uppleva hur jag skulle se ut utan hår. Det är nämligen det första steget i den 1 timme långa sminkprocess som jag gör innan varje föreställning som Fantomen – så Thelma och jag fick hänga lite i logen innan repstart.

Jag var lite nervös idag för regissören Hal Prince skulle vara med och ge mig kommentarer under repet. Han var lite försenad och man kände att hela teatern var lite spända för att han skulle komma. Repet gick fint – Hal stoppade mig titt som tätt -korrigerade, motiverade, uppmuntrade och ifrågasatte mina val. Så fantastiskt, intressant och lärorikt. Efter repet var jag helt slut, värre än ett hårt träningspass med maken … På bilden ser ni mig i den så kallade ¨Ängeln¨ från första aktens slut och så ser ni den tunnhåriga mannen till höger nere i hörnet det är Hal!

Detta var också första dagen som större delar av crew och cast tittade på repetitionerna, så ni kan ju haja att det var lite nervöst också …. Ett helt fantastiskt gäng är det. Jag brukar alltid fastna för crewet när jag jobbar på teatern, jag har någon dragning till den delen av huset helt enkelt. Här har ni några av dem!! Från vänster Matt, John, jag, Beth och Tim!

När repet var klart och jag fått sminka av mig gick jag ner till salongen i teatern och där satt Hal Prince fortfarande kvar. Han kom fram till mig och så sa han; You’re going to be a marvelous Phantom!! Sen gick han hem… Han brukar tydligen aldrig stanna annars. Det var första gången på flera år han stannat ett helt genomdrag. Kul för mig och för hela ensemblen. Jag känner mig sjukt stolt!

På kvällen gick jag tillbaka till teatern för att skugga Hugh som spelar The Phantom nu, som är jättefin i rollen. Han var snäll och lät mig vara med bakom scenen med honom så jag kan se allt som är bra att tänka på och vad som händer där i alla scenbyten så jag inte springer på eller trillar på något i mörkret när föreställningen är igång …När jag sen kom hem till lägenheten efter föreställningen var jag så slut att jag slocknade i sängen på 10 minuter…

Nu är det onsdag och jag har ett fullspäckat schema idag också  – med intervjuer, möten och rep på teatern!

Hoppas ni får en underbar dag där hemma!

Nu kör vi!

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

 • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB