Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Tittade ut över Manhattan från mitt sovrumsfönster…

av Peter Jöback

Jag sov rätt dåligt i natt, vaknade på onsdagsmorgonen alldeles för tidigt. Tittade ut över Manhattan från mitt sovrumsfönster, väldigt fint när den tidiga morgonsolen slår i de östra sidorna på alla skyskrapor och skapar ett underbar sken som tränger sig fram mellan resten av husen nedanför. Jag försökte somna om men blev liggandes – zappandes på TV:n en stund istället…

Sen blev det frukost med en gammal kompis till mig här som jag inte träffat på 5 år så det var riktigt kul att sitta ner och snacka lite om livet, kärleken och jobbet osv. Paul som han heter är en fantastisk sångare och playwriter – men som också jobbar, och har gjort i snart två år, som assistent till Michelle Obama när det gäller hennes offentliga framträdande och besök. So he has a lot to do!!! Fast de är 5 som delar på jobbet…

Efter frukost var det dags för dagens intervju – journalisten och jag skulle ringas kl 11.30 MIN tid, men när jag ringde honom stod han i tunnelbanan och hade missat tidsskillnaden till USA. Så jag gick istället ut och mötte fotografen som skulle ta bilderna till intervjun som väntade på mig nere i husets lobby där jag bor.

Fick lite feeling idag så jag tog på mig finskjortan, finslipsen och min gamla DIOR-älskling för att förgylla denna plåtning. Vi höll oss runt teatern samt det mäktiga Time Square! Passade på att ta några egna foton med telefonen samtidigt nu när man var uppklädd och allt…

Sen gick jag hem och pratade med journalisten som nu var på plats och sen förberedde jag mig för dagens korta repetition. Man har dubbla föreställningar på Phantomen på onsdagar så jag får bara tid att repa 2 timmar mellan föreställningarna. Det kändes bra – lite trött efter gårdagens anspänning. Fick alla notes som Hal gav mig igår nedskrivet på en A4-sida så sen gick jag hem och tillbringade resten av kvällen att jobba på dem.

Käkade och somnade rätt tidigt. Idag är en stor dag – jag ska få jobba med all dekor och rekvisita och testa allt pyro. Skönt att få ta tid till det en hel dag.

Hoppas ni har det lika soligt och varmt som vi har det här idag – känns som det kan bli en kanondag idag!

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Lukas Jacobson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB