Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Fredagen började tidigt med en intervju, genrep och middag i East Village…

av Peter Jöback

Fredagen började som sagt tidigt – intervjun jag gjorde med den Amerikanska siten Broadway.com gick bra. Det känns roligt att prata om t.ex Kristina från Duvemåla här, om hur vi jobbade fram den. Kul att de är så intresserade. Det är också väldigt roligt för mig att berätta om hela min breda karriär för människor som inte följt mig sen jag var liten. Reaktionerna jag får när de ser på min hemsida vad jag gjort under dessa år och vad jag varit med att skapa är enorma och det gör mig stolt. Får mig att känna att det jag gjort och åstadkommit under dessa år är rätt unikt även för en artist här borta. Man glömmer liksom bort att man hunnit med så mycket under de här 30 åren på scenen…

Idag hade vi som sagt mitt stora genrep – hela ensemblen inne, orkestern på plats, ljus, ljud och hela det enorma crewet som jobbar bakom scenen på teatern – allt detta för att jag ska ta över rollen på måndag!!! Idag kändes sminkningen riktigt bra – känns som vi hittat hur vi ska göra den på mitt ansikte nu – Heja Thelma!!! Det var lite läskigt idag, speciellt första delen av första akten, för jag hade svårt att höra orkestern i dom svaga partierna – men som tur var så mindes jag att det var precis så här det kändes i London på mitt första och enda orkester-genomdrag jag fick där – så jag försökte att bara slappna av och inte gripas av panik som jag gjorde senast och då kändes det bättre. Sen fick jag chansen att prata med Paul som gör ljudet här – en grymt trevlig kille – så han fixade till allt i pausen så att i andra akten satt allt där det skulle. Jag vet också att det är en vanesak. Säker på att allt kommer kännas mycket bättre på måndag när jag har min premiär…


Idag fick jag också repa in applådtacket som de gör här på Broadway. Jag önskar att alla fick känna känslan när man som sista man kliver in på scenen efter en föreställning i applådtacket och går fram genom ensemblen – sina kollegor. En underbar känsla av samhörighet och stolthet som är svår att beskriva.
Repet kändes helt ok idag, ett bra genrep. Jag vill bara skriva att jag är så himla glad att jag får göra min Broadway-debut i denna ensemble – att få vara en del av detta fantastiska gäng. I’m honored!
Efter repet gick jag hem – crashade lite i sängen  – innan jag gjorde mig redo för middag tillsammans med min manager Marie och hennes vän Wendy Laister – Duran Durans manager – nere i East Village, samt två av hennes kompisar som var väldigt trevliga de med. Åt hur mycket som helst – jag var verkligen vrålhungrig. Att spela The Phantom tar verkligen på krafterna – bäst att man äter ordentligt.

Tog en taxi upp till min lägenhet men innan jag gick upp så smet jag in och syndade på Pink Berry!!!

Älskar glass!!!

Somnade som en stock – idag är jag ledig. Jag ska bruncha med några kompisar och köpa några vaser risken finns ju att jag får blommor av maken på måndag…
Ha det så bra där hemma!

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB