Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Vaknade relativt tidigt på torsdagen – känns i kroppen nu att premiären börjar närma sig

av Peter Jöback

Vaknade relativt tidigt på torsdagen – känns i kroppen nu att premiären börjar närma sig. Jag känner mig inte spänd eller nervös – mera förväntansfull och sugen på att möte publiken – OK kanske lite nervös så där skönt pirrig…Idag hann jag med ett träningspass på morgonen efter frukosten sen blev det uppvärmning för rösten. När jag spelade i London hade jag en vocalcoach som hjälpte mig lite innan jag hade premiär där – Clair Underwood heter hon – hon var för övrigt sångcoach till Russell Crowe i Les Miserables filmen…har så många roliga historier om det…Hon har spelat in en 10 minuters uppvärmning som jag gör varje dag innan jag går till jobbet. Vi har ingen gemensam uppvärmning här så det är liksom bäst att man är uppvärmd och klar när man kastar sig ut i Phantomens värld på teatern. Idag var det full kostym och mask (make up) för mig!! Och en större del av ensemblen var med samt att jag fick all scenografi, teknik och pyro idag..

Så det första som hände när jag kom till jobbet var att Thelma gjorde sin 1 timme långa sminkning på mig – lite längre tar det just nu – vi håller fortfarande och känner på varandra – men det börjar bli bra så vi ska nog få ner tiden till en timme innan måndag.

Repet kändes riktigt bra idag – jag satt ju hela kvällen igår och pluggade på alla notes jag fick av Hal och slipade i huvudet på alla scener och riktningar – språket. Men det känns som bitarna faller på plats nu och att jag förhoppningsvis lagt klart mitt Phantomen-pussel till på måndag. Så att jag sen kan leka med det och utvecklade ännu mer under spelperiodens gång. Jag känner ett stort stöd från ensemblen och det fantastiska kreativa teamet här – alla verkar supernöjda så det ger mig ett lugn. Jag har så fruktansvärt roligt!!!!

Efter repet som slutade vi 17-tiden sminkade jag av mig och fick genom vår pressperson här på teatern, Michael Borowski, se några av bilderna som togs förra veckan för program och bilder utanför teatern! Här är två av dom.

Väl hemma i lägenheten så fick jag efterlängtat besök av min manager Marie Dimberg som kommit för att hälsa på och ska stanna och titta på premiären. Och styra upp lite grejer för mig här borta. Det var mysigt att ses och jag passade på att ta med henne till en av mina favoritställen här i mitt område för en god middag. Jag åt så himla god mat och den satt som en smäck i min trötta kropp och efteråt när vi gick hem längst 43 gatan så såg vi jordens vackraste fullmåne som lös mellan skyskraporna på himlen. Ni vet så där stor som i filmen ¨MÅNGALEN¨ med Cher……. försökte fota den men det var ju helt omöjligt att få samma känsla på bilden som i verkligheten…

Väl hemma satt vi uppe en stund och pratade men sen var jag så trött att jag la mig och somnade. Vaknade som vanligt tidigt idag – det ser ut att bli en fantastisk dag här idag – solen skiner nu och idag är det min sista repetition innan min premiär på måndag.

Så idag är det fullt ställ på teatern – Ljus och ljud – teknik och orkester – samt hela ensemblen och mask och peruk!! Ska köra ett träningspass nu på morgonen, efter frukost en snabb intervju med en amerikansk tidning sen kör vi! Jag är laddad!

Ha en underbar dag där hemma…

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB