Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Jag stannade hemma rätt länge idag – fixade lite med höstens ¨I LOVE MUSICALS¨ konserter…

av Peter Jöback

Jag stannade hemma rätt länge idag – fixade lite med höstens ¨I LOVE MUSICALS¨ konserter – jobbar fortfarande med låtlistan. Vissa partier kommer vara samma – stommen i föreställningen – men en hel del kommer bytas ut – jobbar med en öppning och sen kommer ju programmet givetvis färgas av dom gästartister som kommer vara med i år. Ser verkligen fram emot konserterna det kanske är en av de roligaste shower jag gjort – det är ett så varierat program – jag får chansen att göra så många stilar samt chansen att musicera med grymma musiker och artister och i ett så storslaget format. Jag hoppas ni kommer – fick höra från mina medproducenter att biljettförsäljningen gått bra hittills så vi ska nog lyfta taket på arenorna i år också och bekänna färg tillsamman en gång till – ¨Hej jag heter Peter –  I LOVE MUSICALS¨ – ni kanske minns det från i fjol!?? Idag var det som sagt sång tillsammans med David Caddick – samt att vi jobbade lite i en studio. Alltså hur kul är inte detta – här står jag i en studio runt hörnet från Time Square och jobbar med The Phantom Of The Opera som jag ska ha premiär på på måndag om en vecka! God Damn!!! Underbart! MSR Studios på WEST 48TH STREET – en fin gammal studio som luktade musikhistoria bara man klev in genom dörrarna…

Sen drog jag ut på stan – korsade Time Square och drog mig bort mot SAKS som ligger på 5 Avenue mellan 49th och 51st street . I skyltfönstret såg jag denna vackra brudklänning och fick helt plötsligt en flashback till mitt eget bröllop för 3 år sen – inte för att jag bar en sådan här klänning men det kändes helt plötsligt lite skönt i kroppen – helt klart en av de coolaste dagarna i mitt liv. Efter jag var färdig med mina ärenden på SAKS mötte jag upp en kompis på 57 gatan och Madison som heter Angelina, hon är superstylist här i NYC och vi hängde lite sist jag bodde här 2009. Så det var kul att sammanstråla igen. Hoppas att vi ska kunna göra några roliga plåtningar här tillsammans när jag bor här. Angelina känner några bra fotografer som jag skulle vilja jobba med.

På väg hem till lägenheten sprang jag förbi den här barberarstolen och mina tankar for givetvis iväg till Stadsteatern och SWEENEY TODD som jag ska spela där i vinter. Har varit ett drömprojekt länge för mig och jag är superglad att jag ska få göra den på just Stadsteatern och med Vanna Rosenberg som är som klippt och skuren för rollen som Mrs Lovett. Har faktiskt funderat på att gå in till en barberarsalong här och ta lektioner i hur man rakar med kniv – verkar svårt! Jag vill kunna det när jag nu ska spela den här rollen – jag spelade ju in ett TV program här med SVT som hette ¨Med Hjärtat Som Insats ¨som sändes i Januari 2012 då besökte jag en barberarsalong här – jag kanske ska fråga dom – han var trevlig!

 

Nu har jag spenderat en timme på gymmet och nu har jag tänkt mig att utforska mina nya hemkvarter – se om jag kan hitta en trevlig restaurang dit jag sen kan ta min familj och vänner när de kommer på besök. Har ingen som helst koll på området här men något kul lär man nog hitta…

Trevlig kväll – eller god morgon kanske man ska säga till er där hemma.

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

 • Tjänstgörande redaktör: Hanna Lindström, Ellinor Brenning, Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB