Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Vaknade till strålande solsken här…

av Peter Jöback

Vaknade till strålande solsken här – SÖNDAG  – blå himmel över skyskraporna utanför mitt fönster och ett lite tystare NY – man känner faktiskt lite skillnad när det är söndag…

Tillbringade några timmar i Sugarbox musikstudio nere på 25th and 7th Ave där vi ska lägga på sång på en skiva som jag spelade in innan jag åkte iväg hit till NYC – jag har nämligen beslutat mig för att gör en skiva med musikalmusik igen.

Efter förra årets fantastiskt roliga I LOVE MUSICALS konserter och det fina mottagandet vi fick för dom så kom lusten och viljan tillbaka att göra ett riktigt bra musikalalbum igen. Det är ju nästan 16 år sen mitt första kom – Personliga Val – och det känns ju som man utvecklats en hel del sen dess. Och dessutom kul att faktiskt få föreviga delar av dessa maffiga konserter på skiva – så vi har valt ut godbitar från konserterna som jag gör själv och dessutom några duetter med Katy Treharne som jag spelade Fantomen med i London – så då kanske ni kan gissa vad jag sjunger med henne ….och (anledningen till att vi ska spela in i NYC idag) min underbara motspelerska från Miss Saigon – Ma-Anne Dionisio – som flugit in från Toronto i Canada!! Vi kommer göra den fantastiska ”COME WHAT MAY” på skivan men som en trio med KATY som vi gjorde på konserterna – så vi gör något eget av den.

Sugarbox visade sig vara en riktigt skön studio och killarna som hjälpte oss att spela in, Lawrence och hans assistent Lee var hur trevliga som helst. Roligt var att när jag kom så frågade Lawrence om han inte träffat mig förut och då visade det sig att han var med på inspelningen som jag besökte förra veckan med Stephen Schwartz när han spelade in cast-albumet till ¨PIPPIN¨. Han mindes mitt namn från när Stephen hade introducerat mig…bra minne samt – it’s a small world – även här på Broadway…

Ma-anne gjorde som vanligt ett kanonjobb – behövdes inte många tagningar förrän hon satte sina grejer – sen drog vi hem till mig för att lämna av lite saker och sen åkte vi ner till East-Village för att äta middag med några vänner till mig. Känner att söndagarna kommer bli mina heliga dagar här i NY – det är den dagen vi inte har föreställningar och då vill jag bara vila äta god mat och träffa mina vänner. Kommer vilja hänga nere i East Village – känner mig mest hemma här nere, kanske för att jag bodde här så pass länge 2009.

Efter att vi umgåtts och ätit och njutit av solen tog vi tuben tillbaka upp till Teaterdistriktet där jag bor och sen mer eller mindre slocknade jag i sängen!! Därav det sena blogg inlägget ….

NYC – tar på krafterna – dessutom borde man kanske satsa på sporten GÅNG!! Efter att ha bott här igen inser jag hur mycket man går och hur snabbt man går av bara farten …..

Hoppas ni får en underbar dag – själv ska jag repetera – det ska bli kul!

Allt gott

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB