Startsida / Inlägg

Valanalys för de som inte orkar vänta

av Eva Buskas

Socialdemokraterna har tillsatt en kriskommission. Den ska enligt uppgift inte jobba lika länge som rådslagen, men räkna ändå med att alla frågor om det katastrofala valresultatet de kommande månaderna kommer att besvaras med ett ”vi måste ge kriskommissionen tid att arbeta”.

För den otålige finns dock snabbare valanalyser att tillgå. En av dem har producerats av Umeåbandet Kreti och Pleti som gjort egna eftervalsaffischer på temat Förlåt. ”De retoriska ledorden är uppriktighet, enkelhet, självinsikt och ett visst mått av kaxighet och kampvilja. [—] Men först ett ordentligt, uppriktigt förlåt. Det är där allting måste börja” skriver upphovsmannen Mattias Hamberg på sin hemsida.

Bild 11.png

/Eva Buskas

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB