Startsida / Inlägg

Kampanjgeneral blir spinndoktor i Bryssel

av Anette Holmqvist
FOTO: Pontus Orre
FOTO: Pontus Orre

Aftonbladet kan i dag först av alla berätta att Hannes Hervieu, 25, avgående ordförande för Centerstudenter, byter jobb. Han blir kommunikationsstrateg och pressansvarig hos Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrick Federley.
Under EU-valet var Hervieu Federleys kampanjgeneral.
– I tider av ekonomisk kris och med en sörja av olika typer av extremister på frammarsch i Europa känns det som en fantastisk möjlighet att få arbeta med en europeisk politiker som hela tiden står upp både för ett öppet samhälle och en öppen ekonomi, säger Hannes Hervieu, i ett pressmeddelande.

Hannes Hervieu sitter i Centerpartiets partistyrelse och har varit Centerstudenters ordförande sedan 2013. I april börjar han sitt nya jobb. På Brysselkontoret ska han bland annat förbättra relationen mellan väljare och svenska medier.
Men han kommer inte att kalla sig för spinndoktor.
– Haha, det kommer inte att stå så på visitkortet, men mitt jobb blir ju att sätta Centerpartiets EU-politik i debattens centrum, så att kunna se vilka frågor som kan få snurr på redaktionerna är såklart en viktig uppgift!

Fredrick Federley välkomnar Hannes Hervieu och kallar honom ett ”fantastiskt tillskott”.
/Hanna Olsson

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Jenny Åsell och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB