Startsida / Inlägg

Lööf – en av landets bråkigaste kvinnor

av Anette Holmqvist
Annie Lööf. Foto: Lasse Allard
Annie Lööf. Foto: Lasse Allard

Centerledaren Annie Lööf är enligt affärsmagasinet Passion for Business landets tredje bråkigaste kvinna.

Motiveringen till hennes placering på bråkigaste-listan lyder:

Hon är en orädd politiker som står för ett lika tydligt ledarskap i motvind som medvind. Hon gjorde så starkt avtryck i valrörelsen att man började prata om ”Annieansen”. Med självklarhet tycktes hon leda Alliansen under slutspurten av valet och det var hennes eget parti som backade minst procentuellt av allianspartierna. Hon skapade rubriker när hon knuffades med Löfven i tv-rutan och var ett retoriskt geni i debatterna.”

Snäppet bråkigare anser dock Passion for business att SVD-journalisten Carolina Neurath (tvåa) och Elsa Widding (etta) är. Vinnaren jobbade på näringsdepartementet under Nuon-köpet och varnade för affären.

”Bråkigaste-listan” är en rankning av kvinnor som ”bryter ny mark inom framförallt näringsliv, företagande, politik, miljö, kultur och ledarskap” enligt Passion for business. Namnet beskrivs som en ordlek med grundaren Anna Bråkenhielms efternamn.

/Anette Holmqvist

 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB