Startsida / Inlägg

Pssst…flera lediga lägenheter i Tensta, Löfven

av Elisabeth Marmorstein, reporter

Stefan Löfven och hans fru Ulla är som bekant på bostadsjakt. Hyrestvåan i Vasastan i centrala Stockholm är för liten. Lägenheten på 70 kvadrat fick paret 2002 när Löfven var vice ordförande i Metall.
I en intervju med DN i går upprepade S-ledaren sina bostadsbekymmer. Förhoppningen är att snart slippa ha arbetsrummet i sovrummet. Vasastan stod överst på önskelistan men han kunde även tänka sig Nacka, Liljeholmen och Gröndal. Han lät dock mer tveksam till att flytta till Tensta.

Det fick Tenstamoderaterna att reagera. Nu bjuder de i ett öppet brev, in S-ledaren till en guidad tur i förorten.

Löfven sa dock också till DN att han inte hade något principiellt emot att flytta till Tensta. Och nu kan Politikerkollen berätta att det finns flera lediga lägenheter där som kanske skulle passa. Bland annat tre stycken helt nybyggda fyror till femmor och två nyrenoverade treor. Och tack vare att Ulla Löfven har stått så länge i bostadskön står hon som nummer två på listan på flera av dem, uppger Stockholms stads bostadsförmedling.

Frågan är om paret Löfven verkligen tänker satsa på en hyresrätt. På de sex år som Ulla Löfven har stått i bostadskö har hon bara loggat in för att kika på utbudet 15 gånger. En gång, i maj 2007, bokade sig paret på en lägenhet i Gamla Enskede, en trea på 86 kvadratmeter. Varför de tackade nej den gången är oklart.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB