Startsida / Inlägg

Gröningar laddar med Midnattsloppet inför valet

av Pär Karlsson
Per Bolund och Åsa Romson ska springa Midnattsloppet på lördag.
Per Bolund och Åsa Romson ska springa Midnattsloppet på lördag.

En månad före valet börjar den politiska temperaturen höjas rejält. Två av Miljöpartiets ledande företrädare laddar inför valspurten på ett lite annorlunda sätt. Det är den ekonomiska talespersonen Per Bolund och språkröret Åsa Romson som ska springa Midnattsloppet i Stockholm på lördag. De båda säger sig ha tränat en hel del inför loppet, bland annat tillsammans.

– Ska man vara fit för en valrörelse är det viktigt att tänka tävling. Så det här är en perfekt kombination. Det har varit en väldigt varm sommar, så det har inte varit optimalt att springa långa pass mitt på dagen. Men vi har tränat på olika håll och både Per och jag har hållit igång. Vi vill att loppet ska bli ett styrkebesked på att vi hållit oss i trim så vi kommer klara de sista fyra veckorna fram till valet, säger Åsa Romson.

De båda är inga nykomlingar när det gäller tävlingar. Åsa Romson körde Vasaloppet tidigare i år och Per Bolund har tidigare sprungit marathon. Enligt Romson är det viktigt att vara i form om man ska prestera bra i en valrörelse.

– Ska man prestera rent intellektuellt måste kroppen vara igång. Det tror jag många har en känsla av. Valrörelsen är lång och det är många timmar varje arbetsdag. Ska det gå måste man ta en liten löptur på lunchen ibland.

Vi noterar att ert andra språkrör inte springer det här loppet. Vad beror det på? 

– Haha, jag noterar att Gustav Fridolin kanske inte riktigt var lika nöjd med sin löpträning under sommaren. Om det är därför han avstår loppet låter jag vara osagt, säger Åsa Romson.

Själv hoppas hon på en tid under en timme i loppet som är en mil långt.

– Jag är motionär och vore glad för det. Det är ett lagom ambitiöst mål för mig i år.

/Pär Karlsson

 • Tjänstgörande redaktörer: Karin Selåker Hangasmaa och Ellinor Brenning
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB