Startsida / Inlägg

Done deals, 24 januari

av Kalle Karlsson

Uppdaterat 19:48

Vi kör vidare med avdelningen ”Done deals”.
Här tar vi bara upp spelare som är helt klara. Rykten och spekulationer får Silly-bloggen på Sportbladet hantera.

Done deals, 24 januari:

> Jonny Howson, från Leeds United till Norwich
Pris: Cirka £2m. Skrivit på ett 3,5-årskontrakt.
Kommentar: Paul Lambert fortsätter att dammsuga de lägre divisionerna efter oslipade diamanter. Jonny Howson, 23, är en lovande mittfältare med näsa för målet. Med sin förmåga att dyka upp i straffområdet i rätt ögonblick påminner han lite om en yngre Frank Lampard. Bradley Johnson klarade steget från Leeds till Norwich utan problem, jag ser inga tecken på att Howson inte skulle göra det. Ett framtidsnamn snarare än en spelare som ska lyfta klubben i vår.
Betydelse för laget: Norwichs mittfält är ett av ligans mest lojala. Bradley Johnson och David Fox tar arbetet i maskinrummet, Wes Hoolahan sköter den offensiva delen när det finns utrymme för det. I Howson får Norwich en box-to-box-mittfältare som bör kunna bidra med ett antal mål per år.
Tänkbar startelva med Jonny Howson: Ruddy – Martin, Whitbread, Ayala, Tierney – Pilkington, Johnson, Howson, Surman – Holt, Morison.
Värvningsbetyg (där vi väger in spelarens kapacitet, prislappen, lagets behov): 2/5.

> Taye Taiwo, från Milan till Queens Park Rangers (lån)
Pris: Lån med köpoption (£3,5m).
Kommentar: Nye tränaren Mark Hughes jagar förstärkningar och en vänsterback stod högst upp på listan. QPR lånar Taiwo för resten av säsongen. Nu räknar jag med att fokus blir att hämta in en mittback (Alex?).
Betydelse för laget: Försvaret är en av de svaga punkterna i QPR (den andra är att anfallarna inte gör mål). Vänsterbacken Armand Traoré, som nu är på Afrikanska mästerskapen, är en modest spelare och jag gissar att han kommer att hamna på bänken nu när Taiwo är klar. Nigerianen har fysiken för att klara Premier League och ett fruktat skott. Positionsspelet är lite mer tveksamt.
Tänkbar startelva med Taye Taiwo: Kenny – Young, Ferdinand, Hall, Taiwo – Mackie, Buzsáky, Barton, Wright-Phillips – Helgusson, Bothroyd.
Värvningsbetyg (där vi väger in spelarens kapacitet, prislappen, lagets behov): 3/5.

Övriga affärer:
> Aston Villa lånar ut mittfältaren Fabian Delph till Leeds och anfallaren Nathan Delfouneso till Leicester.
> Minns ni Savio Nsereko? Den unge jättetalangen köptes för stora pengar till West Ham för tre år sedan. Efter misslyckade turer i Fiorentina, Bologna, 1860 München och Chernormorets har han skrivit på för rumänska FC Vaslui.
> Minns ni Rodrigo Possebon? Mittfältaren spåddes en lysande framtid i Manchester United men karriären vände efter en brysk tackling från Emmanuel Pogatetz. Den 22-årige brassen lämnar Santos för italienska Vicenza.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB