Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League

av Kalle Karlsson

När säsongen startade var det kanske inte så många som hört talas om Alex McCarthy. Målvakten fostrades i Reading men har de senaste åren gjort lånesvängar i Cambridge, Woking, Team Bath, Aldershot, Yeovil, Brentford, Leeds och Ipswich. När den här säsongen startade satt han på bänken och såg australiern Adam Federici släppa in ett enkelt mål mot Stoke (1–1). I andra omgången bevittnade han hur Federici släppte in ett nytt enkelt mål på Stamford Bridge.
Efter två insläppta mål i Ligacupen mot Peterborough beslutade tränaren Brian McDermott att det var dags för ett byte. Han gav Alex McCarthy förtroendet och nu har 22-åringen gjort platsen till sin egen. I helgen svarade han för en fantastisk match mot Swansea (2–2).
– Det var trist att inte vinna, men jag var nöjd med min insats, sa han efteråt.
Succén har till och med gjort att han nämns i landslagsnacket. Bakom Joe Hart är ju inte konkurrensen mördande så en ordinarie plats i Premier League brukar räcka för att vara aktuell. Bli inte förvånade om Roy Hodgson tar ut Alex McCarthy inom kort.

Elvan är inte så mycket att orda om. Southamptons José Fonte är förstås given i mittförsvaret efter en match där han satte två mål framåt och dessutom gång på gång tvingades täcka upp för sina mittbackspartners Yoshida och Jos Hooiveld. Aleksandar Kolarov gjorde en finfin match på vänsterkanten mot Sunderland och utmanade om att bli ”omgångens spelare”.
Omgångens spelare: Alex McCarthy, Reading.

Mitt ”Omgångens lag” (4-1-4-1):
Alex McCarthy, Reading
————————————————-
Rafael da Silva, Manchester United
José Fonte, Southampton
Per Mertesacker, Arsenal
Aleksandar Kolarov, Manchester City
————————————————-
James Milner, Manchester City
————————————————-
Juan Mata, Chelsea
Wayne Rooney, Manchester United
Santi Cazorla, Arsenal
Eden Hazard, Chelsea
————————————————-
Shane Long, West Bromwich

Här är fler som förtjänar omnämnande:
Sasha Riether (Fulham), Guy Demel (West Ham), Luis Suárez (Liverpool), Jan Vertonghen (Tottenham), Aaron Lennon (Tottenham), Jonny Evans (Manchester United), Rio Ferdinand (Manchester United), Sergio Agüero (Manchester City), David Silva (Manchester City), Adrian Mariappa (Reading), Jonas Olsson (West Bromwich), Adel Taarabt (QPR), Franco Di Santo (Wigan), Ali Al-Habsi (Wigan), Leighton Baines (Everton), Olivier Giroud (Arsenal), Ron Vlaar (Aston Villa), Ryan Shawcross (Stoke).

***
Vem förtjänar titeln som ”Omgångens floppspelare”?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB