Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League

av Kalle Karlsson

Michu är ett av säsongens största fynd i Premier League. Swansea köpte 26-åringen för kaffepengar från Rayo Vallecano och fick en av ligans bästa offensiva mittfältare.
På grund av den ultrahårda konkrurensen om nummer tio-tröjan i ”Omgångens lag” har Michu inte varit uttagen en enda gång. Som i premiären då han gjorde två mål borta mot QPR, men blev ratad efter att Marouane Fellaini två dagar senare gjort säsongens hittills bästa individuella insats i 1–0-segern mot Manchester United.
Men den här helgen valde jag att frångå den ordinarie uppställningen med yttrar (eftersom jag inte tyckte några förtjänade en tröja). Istället formerade jag laget enligt Roberto Di Matteos Chelsea – med tre centrala offensiva mittfältare. Då fick jag in både Michu och Norwichs Wes Hoolahan, en annan spelare som fått ratats vecka efter vecka trots starka prestationer.
I backlinjen var Ángel Rangel given. Spanjoren gjorde en stormatch för Swansea mot Arsenal och hade kunnat göra ett par mål. Nathan Baker höll ihop försvaret för Aston Villa borta mot QPR och Davide Santon låg bakom ett av målen mot Wigan.
Underskattade Darron Gibson var outtröttlig och valdes till matchens lirare på Etihad. Hans comeback betyder mycket för Everton. Mohamed Diamé, en annan kandidat till titeln ”årets fynd”, hoppade in i paus för West Ham och var motorn bakom vändningen mot Chelsea.
I målet stod valet mellan Brad Guzan, Wojciech Szczesny och Jussi Jääskeläinen. Jag valde den förstnämnde som bland annat räddade ett par frilägen mot QPR.
Omgångens spelare: Mohamed Diamé, West Ham.

Mitt ”Omgångens lag” (4-2-3-1):
Brad Guzan, Aston Villa (3)
———————————————-
Angel Rangel, Swansea
Ryan Shawcross, Stoke (3)
Nathan Baker, Aston Villa
Davide Santon, Newcastle
———————————————-
Mohamed Diamé, West Ham (3)
Darron Gibson, Everton
———————————————-
Wayne Rooney, Manchester United (3)
Michu, Swansea
Wes Hoolahan, Norwich
———————————————-
Jermain Defoe, Tottenham (3)

Siffran inom parentes anger antalet gånger spelaren varit uttagen i ”Omgångens lag” under säsongen.

Här är fler som utmärkte sig:
Jussi Jääskeläinen (West Ham), Ronnie Stam (Wigan), Juan Mata (Chelsea), Wojciech Szczesny (Arsenal), Dimitar Berbatov (Fulham), Daniel Agger (Liverpool), Vincent Kompany (Manchester City), Marouane Fellaini (Everton), Nicky Shorey (Reading), Jobi McAnuff (Reading), Sylvain Marveaux (Newcastle), Shaun Wright-Phillips (QPR), Steven N’Zonzi (Stoke), Demba Ba (Newcastle).

***
Vem tycker du förtjänar titeln ”Omgångens floppspelare”?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB