Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League

av Kalle Karlsson

Målvakterna har haft en jobbig säsong. Men den här omgången fick vi en rad fina prestationer mellan stolparna. QPR:s Julio César stod emot West Hams kanonad av inlägg (46!), men behövde inte göra så många kvalificerade räddningar sett till spelövertaget. Tim Howard höll Everton kvar i matchen igår mot Southampton, men var sedan sysslolös i andra halvlek. Simon Mignolet svarade för en fantomräddning för Sunderland. Men jag väljer Adam Federici som storspelade när Reading vann borta mot Newcastle.
Till skillnad mot annars var det färre bra mittbacksinsatser. Rio Ferdinand slog en felpassning i inledningen av andra halvlek som kunde ha straffat sig. I övrigt var han en gigant mot Tottenham. Gary Cahill ser mer och mer ut som Chelseas framtida försvarschef och gjorde en matchavgörande brytning framför Theo Walcott. Men jag väljer QPR:s Clint Hill som gjorde flest rensningar av samtliga spelare den här omgången. Pablo Zabaleta är i storform och var lysande igen medan Ben Davies gör sitt första framträdande i elvan.
På mittfältet var Steven Gerrard given efter sin grymma insats mot Norwich. Jonathan De Guzman var lika given efter två mål och en imponerade allround-insats.
Framåt var det tufft om platserna. Den svåraste beslutet var att utelämna Luis Suárez som var grym mot Norwich och verkar ha funnit sig tillrätta bredvid Daniel Sturridge. Men Suárez konkurrerade med Steven Fletcher (eller David Silva) och där föll han på mållinjen.
Omgångens spelare stod mellan två spelare: Steven Gerrard och David Silva. Det var svårt att att välja, men jag vägde över för Gerrard som gjorde en komplett mittfältsinsats.
Omgångens spelare: Steven Gerrard, Liverpool.

Mitt ”Omgångens lag”
Adam Federici, Reading
—————————————-
Pablo Zabaleta, Manchester City (5)
Rio Ferdinand, Manchester United (3)
Clint Hill, QPR
Ben Davies, Swansea
—————————————-
Steven Gerrard, Liverpool (3)
Jonathan De Guzman, Swansea
—————————————-
Aaron Lennon, Tottenham (2)
Juan Mata, Chelsea (5)
David Silva, Manchester City (2)
—————————————-
Steven Fletcher, Sunderland

Siffran inom parentes anger antalet gånger spelaren varit uttagen i ”Omgångens lag” tidigare under säsongen.

Här är fler som utmärkte sig:
Morgan Schneiderlin (Southampton), Artur Boruc (Southampton), Tim Howard (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Nemanja Vidic (Manchester United), Luis Suárez (Liverpool), Daniel Sturridge (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Yohan Cabaye (Newcastle), Ramires (Chelsea), Matthew Etherington (Stoke), Joe Cole (West Ham), Julio César (QPR), Simon Mignolet (Sunderland), Alfred N’Diaye (Sunderland), Shaun Maloney (Wigan), Charles N’Zogbia (Aston Villa), Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Adam Le Fondre (Reading), Gary Cahill (Chelsea), Vincent Kompany (Manchester City).

***
Vem tycker du förtjänar titeln ”Omgångens floppspelare”? Och vem var ”Omgångens manager”?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB