Hodgson handfallen när England föll ihop
Det börjar bli en jobbig ovana för England nu. Bra, lovande start – sedan faller laget ihop som ett korthus.
Inledningen igår borta mot Montenegro var lysande.
Roy Hodgson startade med Michael Carrick och Steven Gerrard bakom Tom Cleverley på centralt mittfält och det där problemområdet tycktes äntligen ha fått rätt balans. England var dominant trots att laget ställde upp med reservernas reserver i mittförsvaret (Chris Smalling och Joleon Lescott).
Wayne Rooney – tillbaka på arenan där han blev utvisad och avstängd till EM – började med att smeka en Cantona-chipp i bortre stolpen. Glen Johnson drog i väg en vänsterkanon i ribban. Sedan slet sig Rooney loss från markeringen och nickade in 1–0 på Steven Gerrards hörna. Då hade det bara gått sex minuter.
Men efter en stark första halvlek var det som om bensinen tog slut för England.
Montenegro, anfört av Stevan Jovetic och Mirko Vucinic, började pressa på.
Det märkliga var att Roy Hodgson stod som handlingsförlamad och passivt tittade på när hans lag föll längre och längre ned i plan.
Han hade spelare som Daniel Sturridge, Alex OC, Frank Lampard och Jermain Defoe på bänken, men istället för att göra ett byte och få till en förändring så fortsatte han med samma elva som helt uppenbart gick på tomgång.
Först efter att Dejan Damjanovic tryckt in 1–1 i den 75:e minuten genomförde Hodgson första bytet, då Ashley Young ersatte Tom Cleverley.
– Man diskuterar alltid byten med sin tränarstab. Men vid 1–0 var vi inte säkra på att något byte hade förändrat matchbilden nämnvärt, sa Hodgson.
– Om det berodde på att vi spelade mot Montenegro vet jag inte. Men vår intention i andra halvlek var att spela exakt som i första. Av någon anledning blev det inte så.
– Vi försökte inte spela av matchen vid 1–0-ledning, men ibland är det det enda du kan göra om motståndarna har en bra period i matchen.
England har fortfarande avgörandet i egna händer eftersom de ska möta Montenegro hemma på Wembley, men de onekligen hamnat i en prekär situation i VM-kvalgruppen.

Monreal imponerade för Spanien
Nacho Monreal har varit en trevlig bekantskap för Arseanlfansen sedan han anslöt från Málaga i januarifönstret.
Med undantag för några defensiva skönhetsfläckar har vänsterbacken visat prov på fina offensiva kvaliteter och ett effektivt samarbete med landsmannen Santi Cazorla.
Igår på Stade de France i stormatchen mot Frankrike spelade Monreal ut hela registret. Victor Valdés var bäst på plan, Andrés Iniesta var näst bäste spanjor. Men bakom dessa herrar var Arsenalspelaren en av de bästa i det spanska lag som återigen visade att de är världens bästa landslag.
Fokus kommer förstås hamna på assisten till Pedros segermål, men jag var främst imponerad av Monreals allroundspel; han var klok och distinkt i passningsspelet och samtidigt solid bakåt.
Insatsen visade att Nacho Monreal har en riktigt hög nivå i sig. Och/eller att det är väldigt enkelt att spela med exceptionellt bra spelare.

van Persie gör mål igen
Efter en brutal höst där Robin van Persie gjorde mål på i princip allt har det gått trögare för holländaren efter nyår.
Sedan han nickade in 1–0-målet borta mot Tottenham i mitten av januari har han bara gjort ett mål för Manchester United.
Därför var nog Alex Ferguson mäkta nöjd när han fick se RvP göra två mål för Holland mot Rumänien. Nicken som betydde 2–0 var ett konststycke i sig där van Persie vinklade Arjen Robbens stenhårda inlägg i mål via den bortre stolpen.
Manchester United har ju i praktiken redan avgjort ligan, men om laget ska bärga FA-cupen hänger mycket på att van Persie får igång målproduktionen igen.