Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (2)

av Kalle Karlsson

En vecka utan exceptionella insatser.
I mål väljer jag Ben Foster som höll nollan i 78 minuter borta mot Everton. Då tvingades han kliva av på grund av skada, men han hade gjort tillräckligt för att rädda en poäng åt sitt lag.
I försvaret var John Terry given efter sin starka insats på Old Trafford. Curtis Davies var bäst på plan för Hull City, som reducerades till tio man. Högerbacken stod mellan Kyle Walker och Branislav Ivanovic. Jag väljer serben som inte släppte till något alls på sin kant.
Till vänster fanns inte heller någon klockren kandidat, men José Enrique var framträdande för Liverpool, vilket räckte under en skral helg.
Aaron Ramsey och Jack Wilshere fick kritik efter premiären, men nu när Ramsey fått ta det defensiva ansvaret har han varit lagets bästa spelare. Walesaren ägde mittfältet mot Fulham. Detsamma kan sägas om Aron Gunnarsson som var oerhört nyttig för Cardiff mot Manchester City. Andros Townsend har tagit över platsen till höger i Tottenham och ordnade straffen som gav 1–0-seger mot Swansea. Platsen till vänster går till Lukas Podolski som dunkade in två bollar när han fick chansen från start.
Två anfallare var så bra att jag plockar bort nummer tio-tröjan (som förmodligen tillfallit Santi Cazorla eller Wayne Rooney). Det går helt enkelt inte att bortse från Fraizer Campbell och Daniel Sturridge som blev matchvinnare för sina respektive lag.
Omgångens spelare: Fraizer Campbell, Cardiff.

Mitt omgångens lag:
Ben Foster, West Bromwich
————————————–
Branislav Ivanovic, Chelsea
Curtis Davies, Hull
John Terry, Chelsea
José Enrique, Liverpool
————————————–
Andros Townsend, Tottenham
Aron Gunnarsson, Cardiff
Aaron Ramsey, Arsenal
Lukas Podolski, Arsenal
————————————–
Daniel Sturridge, Liverpool
Fraizer Campbell, Cardiff

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8:a i betyg):
Nemanja Vidic (Manchester United), Wayne Rooney (Manchester United), Paulinho (Tottenham), Kyle Walker (Tottenham), Santi Cazorla (Arsenal), Michel Vorm (Swansea), Allan McGregor (Hull City), Tom Huddlestone (Hull City), Kieren Westwood (Sunderland), Emanuele Giaccherini (Sunderland), James Ward-Prowse (Southampton), Charlie Adam (Stoke), Simon Mignolet (Liverpool), Kolo Touré (Liverpool), Gary Medel (Cardiff), Ben Turner (Cardiff).

***
Vem tycker du förtjänar titeln som omgångens floppspelare?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB