Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (6)

av Kalle Karlsson

En vecka utan exceptionella målvaktsinsatser väljer jag att lyfta fram Tottenhams Hugo Lloris. Han svarade bara för fem räddningar, men gjorde återigen en fläckfri insats i rollen som ”sweeper-keeper”. Lloris pigga utrusningar är en förutsättning för att Spurs ska kunna använda sitt höga försvarsspel.
Séamus Coleman var återigen fullständigt briljant på högerbacken för Everton. Det är tredje gången i höst som han är uttagen i omgångens lag. Steven Caulker gjorde mål och höll ihop försvaret för Cardiff. John Terry gjorde detsamma för Chelsea på White Hart Lane.
Till vänster hittade jag ingen klockren spelare, men Mamadou Sakho, som spelade till vänster i Liverpools trebackslinje gjorde en bra match mot Sunderland och får ”omskolas” till vänsterback här. Han noterade bland annat imponerande 98 i passningsprocent.
På mittfältet fanns det en del val att göra. Jag kör bara med en defensiv mittfältare (Aaron Ramsey) för att få plats med två offensiva lirare som inte gick att rata: Stéphane Sessègnon som var planens bäste spelare mot Manchester United och Ross Barkley som imponerade mot Newcastle. Då jag inte hittade någon vänsterspelare som förtjänar en plats låter jag Sessègnon – som flöt runt över hela banan – att utgå från vänster i uppställningen.
Ett annat WBA-fynd, Morgan Amalfitano, var den stora hjälten på Old Trafford vid sidan av Sessègnon. Solorajden som gav 1–0-målet kommer fansen inte att glömma i första taget.
På topp var det svårt att se förbi Daniel Sturridge och Romelu Lukaku. Dessa två var högaktuella för titeln som omgångens spelare, men jag väljer Sessègnon som presterade mot mer kvalificerat motstånd.
Omgångens spelare: Stéphane Sessègnon, West Bromwich.

Mitt omgångens lag:
Hugo Lloris, Tottenham (2)
——————————————
Séamus Coleman, Everton (3)
Steven Caulker, Cardiff
John Terry, Chelsea (2)
Mamadou Sakho, Liverpool
——————————————
Aaron Ramsey, Arsenal (3)
——————————————
Morgan Amalfitano, West Bromwich
Ross Barkley, Everton (2)
Stéphane Sessègnon, West Bromwich
——————————————
Romelu Lukaku, Everton
Daniel Sturridge, Liverpool (2)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit uttagen i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst betyg 8):
Leroy Fer (Norwich), Kolo Touré (Liverpool), Luis Suárez (Liverpool), Simon Mignolet (Liverpool), Mousa Dembélé (Tottenham), Leandro Bacuna (Aston Villa), Bryan Ruiz (Fulham), Kévin Theophile-Catherine (Cardiff), Curtis Davies (Hull City), Tom Huddlestone (Hull City), Jonas Olsson (West Bromwich), Pablo Osvaldo (Southampton), Mathieu Flamini (Arsenal), Serge Gnabry (Arsenal), Luke Shaw (Southampton), Berahino (West Bromwich).

***
Vem tycker du förtjänar titeln omgångens floppspelare? Och vem var omgångens manager?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB