Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (9)

av Kalle Karlsson

Var bortrest i helgen så därav var jag tvungen att se några repriser innan jag levererade veckans elva.
Evertons Tim Howard svarade för en makalös straffräddning på Villa Park, men jag väljer ändå att rata amerikanen för Cardiffs David Marshall. Norwich hade 31 (!) avslut, varav tio på mål, och Marshall klarade allt.
I backlinjen imponerade Bacary Sagna för Arsenal i segermatchen mot Crystal Palace. Chicos och Winston Reids mittbacksspel var två separata anledningar till att mötet på Liberty Stadium slutade mållöst. Leighton Baines var (som vanligt) framträdande för Everton.
På mittfältet ställer jag över Lucas och Steven Gerrard för Ramires och Gareth Barry. Ramires var en av planens bästa spelare mot Manchester City och hade haft ett par assist om bara lagkamraterna varit mer effektiva. Barry hyllades stort av tränaren Roberto Martínez för insatsen mot Villa.
Luis Suárez bjöd på en egen show på Anfield. Han var överallt på planen, gjorde tre mål och Jonas Olsson lär drömma mardrömmar om uruguayanen. Det snackas mycket om vem som är världens bästa anfallare just nu, bland andra Zlatan Ibrahimovic gör anspråk på titeln, men visst bör Suárez också vara med i diskussionen? Här får han platsen på högerkanten (hans passningskarta visar att han slog rätt många passningar från högerflanken).
Wayne Rooney var Manchester Uniteds bästa spelare och inspirerade lagkamraterna till vändningen mot Stoke. Adam Lallana fortsätter sin fina form och var planens bästa aktör mot Fulham.
Längst fram får Fernando Torres göra säsongsdebut i omgångens lag. Spanjoren spelade fram till 1–0 och satte själv 2–1 i slutminuten. Dessutom var han ständigt på hugget i första halvlek och träffade kryssribban vid ett tillfälle.
Omgångens spelare: Luis Suárez, Liverpool.

Mitt omgångens lag:
David Marshall, Cardiff (2)
————————————————–
Bacary Sagna, Arsenal
Chico, Swansea
Winston Reid, West Ham (2)
Leighton Baines, Everton (2)
————————————————–
Ramires, Chelsea
Gareth Barry, Everton
————————————————–
Luis Suárez, Liverpool
Wayne Rooney, Manchester United
Adam Lallana, Southampton (2)
————————————————–
Fernando Torres, Chelsea

Siffran inom parentes anger antalet gånger spelaren varit uttagen i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Nathaniel Clyne (Southampton), Tim Howard (Everton), Jonny Howson (Norwich), Leroy Fer (Norwich), Adnan Januzaj (Manchester United), Jordan Henderson (Liverpool), Daniel Sturridge (Liverpool), Wojciech Szczesny (Arsenal), Olivier Giroud (Arsenal), Curtis Davies (Hull City), Andros Townsend (Tottenham), Marko Arnautovic (Stoke), Lucas (Liverpool), Steven Gerrard (Liverpool), Sergio Agüero (Manchester City), Jack Colback (Sunderland), Phil Jagielka (Everton), Leon Osman (Everton).

***
Vem tycker du var omgångens floppspelare? Och vem var omgångens manager?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB