Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (14)

av Kalle Karlsson

När Leighton Baines blev skadad vi många som undrade hur det skulle påverka Everton. Vänsterbacken är ju som bekant ett av lagets bästa anfallsvapen och var den spelare som skapade flest målchanser av samtliga spelare i den fem toppligorna förra säsongen. Men Bryan Oviedo har fyllt luckan väl. Mot Stoke i helgen gjorde han mål och igår satte han segermålet på Old Trafford. Eftersom han även var effektivt i defensiven mot Antonio Valencia är han uttagen i omgångens elva för andra matchen i rad. Phil Jagielka var lysande i mittförsvaret medan Laurent Koscielny var stabil för Arsenal. Detsamma gäller högerbacken Glen Johnson som var pigg på sin kant mot Norwich.
På mittfältet var Jonjo Shelvey planens bästa spelare för Swansea. Den förre Liverpoolspelaren var bra även i förlustmatchen mot Manchester City och verkar bära sitt lag under Michus frånvaro. Yaya Touré visade återigen att han är en av ligans absolut bästa spelare och en kandidat till priset som Player of the year.
På det offensiva mittfältet hittade jag ingen högerytter som förtjänade en plats därför formeras laget som 4-2-2-2. Mesut Özil var given efter sin matchvinnande insats för Arsenal och Eden Hazard hade normalt sett blivit utsedd till omgångens spelare. Chelseayttern kanske är på väg att hitta formen efter en trevande start på hösten.
På topp går platserna till Sergio Agüero och Luis Suárez. Den senare gjorde säsongens individuellt sett bästa insats – den bästa på Anfield på många år.
Omgångens spelare: Luis Suárez, Liverpool.

Mitt omgångens lag (4-2-2-2):
Tim Howard, Everton
———————————-
Glen Johnson, Liverpool (2)
Laurent Koscielny, Arsenal
Phil Jagielka, Everton (2)
Bryan Oviedo, Everton (2)
———————————-
Jonjo Shelvey, Swansea
Yaya Touré, Manchester City (4)
———————————-
Mesut Özil, Arsenal (3)
Eden Hazard, Chelsea (2)
———————————-
Luis Suárez, Liverpool (3)
Sergio Agüero, Manchester City (5)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit uttagen i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Aaron Ramsey (Arsenal), Coutinho (Liverpool), Gareth Barry (Everton), Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Frank Lampard (Chelsea), Vlad Chiriches (Tottenham), Alexander Kacaniklic (Fulham), Fabian Delph (Aston Villa), Samir Nasri (Manchester City), Barry Bannan (Crystal Palace), Hugo Lloris (Tottenham).

***
Omgångens tränare: Paul Lambert, Aston Villa. Såg till att kontra bort Southampton och vinna trots rekordlåga 23 procent i bollinnehav.
Omgångens mål: Luis Suárez, Liverpool. Skott från 36 meter. Aningen snyggare än hans tredje.
Omgångens floppspelare: Leroy Fer, Norwich. Missade vid Suárez första mål och blev grundlurad vid det tredje.

***
Nu lämnar jag Sverige för ett par veckors semester i Singapore. Bloggen går ned på lågvarv, men jag ska försöka se så många matcher som möjligt och hålla igång bloggen i någon form.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB