Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (15)

av Kalle Karlsson

På grund av semestervistelsen har omgångens lag blivit lite försenat. Jag har inte sett lika många matcher som jag brukar göra, men som tur är har jag haft mina scouter på hemmaplan som hållit utkik och hjälpt till. Så här är omgångens lag levererat från hotellfoajén i Singapore.

Newcastle är Premier Leagues mest formstarka lag för tillfället. I lördags blev det seger borta mot Manchester United och det avspeglar sig i omgångens elva.
Fabricio Coloccini har hittat storformen efter sin skada och var en gigant i backlinjen. Han får sällskap i mittförsvaret av Arsenals Laurent Koscielny, som neutraliserade Romelu Lukaku på Emirates.
Mathieu Debuchy gjorde en bra match mot Nani och stack upp några gånger offensivt, bland annat när han var nära att sätta 1–0 i första halvlek. Luke Shaw underströk än en gång att han är en av ligans mest lovande spelare med en fin insats mot Manchester City. Bakom den här kvartetten väljer jag John Ruddy som höll nollan för Norwich.
På mittfältet var konkurrensen hård där Cheik Tioté, Jack Cork, Mousa Dembélé och Stephen Ireland var framträdande. Men jag väljer Yohan Cabaye som styrde spelet på Old Trafford och sköt segermålet samt Leroy Fer som blev matchvinnare för Norwich.
De offensiva platserna går till André Schürrle (två mål för Chelsea), Ross Barkley (bästa offensiva spelaren på Emirates) och Coutinho (som var planens lirare för Liverpool).
Längst fram steg en gammal bekant fram och påminde om sin klass: Dimitar Berbatov. Bulgaren har varit iskall under hösten och det har talats om klubbskifte till januari, men spelar han så här kommer René Meulensteen göra allt för att få behålla honom.
Omgångens spelare: Dimitar Berbatov, Fulham.

Omgångens lag:
John Ruddy, Norwich
———————————————-
Mathieu Debuchy, Newcastle (2)
Laurent Koscielny, Arsenal (2)
Fabricio Coloccini, Newcastle
Luke Shaw, Southampton
———————————————-
Leroy Fer, Norwich (2)
Yohan Cabaye, Newcastle
———————————————-
André Schürrle, Chelsea
Ross Barkley, Everton (3)
Coutinho, Liverpool (2)
———————————————
Dimitar Berbatov, Fulham

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagit ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Jonjo Shelvey (Swansea), Ahmed Elmohamady (Hull City), Cheik Tioté (Newcastle), Mike Williamson (Newcastle), Moussa Sissoko (Newcastle), Joel Ward (Crystal Palace), Marouane Chamakh (Crystal Palace), Barry Bannan (Crystal Palace), Luis Suárez (Liverpool), Mamadou Sakho (Liverpool), Per Mertesacker (Arsenal), Tim Howard (Everton), Gareth Barry (Everton), Bryan Oviedo (Everton), Dejan Lovren (Southampton), Jack Cork (Southampton), Steven N’Zonzi (Stoke), Stephen Ireland (Stoke), Kyle Walker (Tottenham), Mousa Dembélé (Tottenham), Lewis Holtby (Tottenham).

***
Kan vara så att det dyker upp en videoblogg härifrån inför helgen. Ska försöka lösa tekniken och få fram en vettig kameraman.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB