Omgångens lag i Premier League (16)

av Kalle Karlsson

Två lag svarade för imponerande insatser i helgen och det ger utslag i omgångens lag. Elvan domineras av spelare från Manchester City och Liverpool.
Målvaktsposten går dock till David Marshall i Cardiff. Han har varit nära att bli uttagen vid ett par tillfällen under säsongen, men nu får han platsen efter att ha hållit nollan och räddat tre poäng åt sitt lag.
I backlinjen var Vincent Kompany gjuten efter den gedigna insatsen mot Arsenal. Pablo Zabaletas löpningar längs högerkanten var ett av Citys främsta anfallsvapen medan Phil Jones var en jätte på Villa Park och såg till att Christian Benteke blev mållös igen. Jon Flanagan tar plats i laget igen efter en urstark insats mot Tottenham. Liverpoolförsvararen har tagit klivet över till vänster och fick dessutom göra sitt första Premier League-mål.
Raheem Sterling var fantastisk, framför allt i första halvlek för Liverpool, när han förnedrade Kyle Naughton. 19-åringen verkar ha lämnat allt strul bakom sig och har nu hittat formen.
Yaya Touré var fullständigt dominant första 20 minuterna mot Arsenal. Sedan slarvade han och gav bort bollen när Arsenal kvitterade. Då reste han sig igen, smekte fram en yttersida som gav 2–1 och blev en härförare igen. Yaya har verkligen varit en av ligans absolut bästa spelare i höst. Den här dagen överglänstes han dock av mittfältskompisen Fernandinho som var exceptionellt bra, även utöver de två målen. Jordan Henderson, som var mycket bra för Liverpool, väljs bort då City-duon briljerade mot tyngre motstånd (ligans bästa mittfält).
Till vänster väljer jag Craig Noone som gjorde en fin match för Cardiff och bland annat spelade fram till segermålet.
På topp var det tämligen enkelt att välja de två namnen. Danny Welbeck satte två mål för Manchester United och klackade fram (!) till två frilägen. Luis Suárez misslyckades med det mesta första 15-20 minuterna av andra halvlek. I övrigt spelade han som bara han kan och bjöd på en ny magisk show. Uruguayanen gjorde två läckra mål och var inblandad i de övriga tre mål på White Hart Lane. Han och Sergio Agüero har slagits om tronen senaste veckorna. Nu blir Agüero borta cirka sex veckor och då kan Suárez koppla ett järngrepp om priset till årets spelare.
Omgångens spelare: Luis Suárez, Liverpool.