Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (16)

av Kalle Karlsson

Två lag svarade för imponerande insatser i helgen och det ger utslag i omgångens lag. Elvan domineras av spelare från Manchester City och Liverpool.
Målvaktsposten går dock till David Marshall i Cardiff. Han har varit nära att bli uttagen vid ett par tillfällen under säsongen, men nu får han platsen efter att ha hållit nollan och räddat tre poäng åt sitt lag.
I backlinjen var Vincent Kompany gjuten efter den gedigna insatsen mot Arsenal. Pablo Zabaletas löpningar längs högerkanten var ett av Citys främsta anfallsvapen medan Phil Jones var en jätte på Villa Park och såg till att Christian Benteke blev mållös igen. Jon Flanagan tar plats i laget igen efter en urstark insats mot Tottenham. Liverpoolförsvararen har tagit klivet över till vänster och fick dessutom göra sitt första Premier League-mål.
Raheem Sterling var fantastisk, framför allt i första halvlek för Liverpool, när han förnedrade Kyle Naughton. 19-åringen verkar ha lämnat allt strul bakom sig och har nu hittat formen.
Yaya Touré var fullständigt dominant första 20 minuterna mot Arsenal. Sedan slarvade han och gav bort bollen när Arsenal kvitterade. Då reste han sig igen, smekte fram en yttersida som gav 2–1 och blev en härförare igen. Yaya har verkligen varit en av ligans absolut bästa spelare i höst. Den här dagen överglänstes han dock av mittfältskompisen Fernandinho som var exceptionellt bra, även utöver de två målen. Jordan Henderson, som var mycket bra för Liverpool, väljs bort då City-duon briljerade mot tyngre motstånd (ligans bästa mittfält).
Till vänster väljer jag Craig Noone som gjorde en fin match för Cardiff och bland annat spelade fram till segermålet.
På topp var det tämligen enkelt att välja de två namnen. Danny Welbeck satte två mål för Manchester United och klackade fram (!) till två frilägen. Luis Suárez misslyckades med det mesta första 15-20 minuterna av andra halvlek. I övrigt spelade han som bara han kan och bjöd på en ny magisk show. Uruguayanen gjorde två läckra mål och var inblandad i de övriga tre mål på White Hart Lane. Han och Sergio Agüero har slagits om tronen senaste veckorna. Nu blir Agüero borta cirka sex veckor och då kan Suárez koppla ett järngrepp om priset till årets spelare.
Omgångens spelare: Luis Suárez, Liverpool.

Mitt omgångens lag:
David Marshall, Cardiff
———————————–
Pablo Zabaleta, Manchester City (2)
Vincent Kompany, Manchester City (3)
Phil Jones, Manchester United (2)
Jon Flanagan, Liverpool (2)
———————————–
Raheem Sterling, Liverpool
Yaya Touré, Manchester City (5)
Fernandinho, Manchester City (2)
Craig Noone, Cardiff
———————————–
Luis Suárez, Liverpool (4)
Danny Welbeck, Manchester United

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren blivit uttagen i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Jonny Evans (Manchester United), Antonio Valencia (Manchester United), Nathan Redmond (Norwich), Gary Hooper (Norwich), David SIlva (Manchester CIty), Samir Nasri (Manchester City), Theo Walcott (Arsenal), Steven Pienaar (Everton), Jack Cork (Southampton), Ahmed Elmohamady (Hull), Jordan Henderson (Liverpool), Mamadou Sakho (Liverpool), Marc Wilson (Stoke), Jussi Jääskeläinen (West Ham).

***
Omgångens mål: Luis Suárez. Underbar chipp över Hugo Lloris.
Omgångens floppspelare: Antonio Luna, Aston Villa. Kom helt fel in i matchen och var rundningsmärke resten av matchen.
Omgångens tränare: Brendan Rodgers. Vann den taktiska matchen mot André Villas-Boas på knockout.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB