Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (20)

av Kalle Karlsson

Tottenham åkte till Old Trafford och vann för andra säsongen i rad. Det visar sig i omgångens lag där Spurs har med ett gäng spelare (dock handlar det, som så ofta, om bristande konkurrens i vissa positioner).
I målet väljer jag dock en förlorande målvakt. Jussi Jääskeläinen kunde inte göra något åt Fulhams två mål, men det var tack vare finländarens storspel som det inte blev fler på Craven Cottage. Fulham, som hade en man mer en stor del av matchen, hade 30 avslut (!), varav 11 på mål.
I backlinjen var Kyle Walker given efter sin starka insats mot Manchester United. Walker höll koll på Adnan Januzaj i första halvlek och släppte aldrig förbi sig vare sig Shinji Kagawa eller Ashley Young i andra. Vlad Chiriches var en gigant i backlinjen och får en tröja även om han slappnade av när Danny Welbeck sprang in med 1–2. Daniel Agger nickade in ledningsmålet för Liverpool och var säker i defensiven medan Leighton Baines var Evertons bästa spelare på Britannia och sköt 1–1 från straffpunkten.

På mittfältet var Aaron Lennon vass för Spurs och såg till att Patrice Evra hade en svettig kväll. Fulhams Scott Parker var dominant i mötet med sin förra klubb medan Oscar gjorde ett briljant inhopp för Chelsea (trots den pinsamma filmningen). Till vänster fanns inget klockrent alternativ så platsen går till Christian Eriksen. Dansken var inte fantastisk spelmässigt, men ett mål och en assist vittnar om att han spelade en avgörande roll mot Manchester United.
På topp var Luis Suárez vass igen för Liverpool och skruvade in en frispark i krysset. Men jag väljer Emmanuel Adebayor (grym för Tottenham igen!) och Wilfried Bony, som båda levererade mot tuffare motstånd. Den sistnämnde gjorde två mål mot Manchester City och kunde ha gjort fler. Bony hade ett par vassa lägen i första halvlek där bollen smet precis utanför Joe Harts stolpe.
Omgångens spelare: Vlad Chiriches, Tottenham.

Mitt omgångens lag:
Jussi Jääskeläinen, West Ham (2)
————————————
Kyle Walker, Tottenham
Vlad Chiriches, Tottenham
Daniel Agger, Liverpool
Leighton Baines, Everton (4)
————————————
Aaron Lennon, Tottenham
Scott Parker, Fulham
Oscar, Chelsea
Christian Eriksen, Tottenham
————————————
Wilfried Bony, Swansea
Emmanuel Adebayor, Tottenham (2)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit uttagen i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Yaya Touré (Manchester City), Fernandinho (Manchester City), Aleksandar Kolarov (Manchester City), Jack Wilshere (Arsenal), David Marshall (Cardiff), Joel Ward (Crystal Palace), Luis Suárez (Liverpool), Calum Chambers (Southampton), Fernando Torres (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Willian (Chelsea), Ryan Shawcross (Stoke), Ross Barkley (Everton), Michael Dawson (Tottenham), Mousa Dembélé (Tottenham), Matt Lowton (Aston Villa), Steve Sidwell (Fulham).

***
Omgångens mål: Luis Suárez, Liverpool. Skruvad frispark över muren och in i första krysset. Börjar bli en återkommande syn på Anfield.
Omgångens manager: Tim Sherwood, Tottenham. Skippade bollinnehavet och fick se sin pånyttfödde anfallare Adebayor göra mål igen.
Omgångens floppspelare: Kevin Nolan, West Ham. Nytt rött kort. Hur tänkte han där?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB