Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (23)

av Kalle Karlsson

Chelsea hade 38 avslut mot West Ham. Men slutresultatet blev 0–0. Förklaringen var en fenomenal målvaktsinsats av Adrián i gästernas mål. 27-åringen var omutlig och gjorde en rad svettiga parader, bland annat i slutsekunderna när Frank Lampard var nära att avgöra.
I backlinjen var Vincent Kompany briljant för Manchester City och hade Emmanuel Adebayor i sin bakficka. Chico Flores var dominant för Swansea medan Luke Shaw var planens lirare mot Arsenal. Till höger funderade jag ett tag på Jon Flanagan, som var solid för Liverpool, men gick på Mathieu Debuchy som var vass i båda riktningarna för Newcastle.
På mittfältet var Steven Gerrard given efter sin insats i Merseysidederbyt. Lagkaptenen gjorde mål, vann dueller och angav tonen till sina lagkamrater. Vid sin sida får han Fabian Delph, som svarade för ett drömmål för Aston Villa. Morgan Schneiderlin, som var framträdande för Southampton, framför allt i första halvlek när laget dominerade mot Arsenal, föll på målfoto. På de offensiva platserna var David Silva given till vänster. Spanjoren var nyckeln när City spelade ut hela sitt breda register och strimlade sönder Tottenham första halvtimmen. Jonjo Shelvey var Swanseas bästa spelare och Hatem Ben Arfa gjorde en stark insats för Newcastle. Ben Arfa har onekligen en hög högstanivå. Han har fyra uttagningar i omgångens lag trots att han spenderat mycket tid på bänken. På topp väljer jag Daniel Sturridge. Han startade till vänster, men växeldrog med Luis Suárez och hamnade ofta i positionen som striker. Hans två mål, varav ett finfint lobbmål, ger honom anfallsplatsen en vecka när konkurrensen var stenhård i den positionen.
Omgångens spelare: Adrian, West Ham.

Mitt omgångens lag:
Adrián, West Ham (2)
——————————————–
Mathieu Debuchy, Newcastle (5)
Chico Flores, Swansea
Vincent Kompany, Manchester City (5)
Luke Shaw, Southampton (4)
——————————————–
Steven Gerrard, Liverpool (3)
Fabian Delph, Aston Villa
——————————————-
Hatem Ben Arfa, Newcastle (4)
Jonjo Shelvey, Swansea (2)
David Silva, Manchester City (4)
——————————————-
Daniel Sturridge, Liverpool (3)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst betyg 8):
Christian Benteke (Aston Villa), Morgan Schneiderlin (Southampton), Marcos Alonso (Sunderland), Vito Mannone (Sunderland), Wes Brown (Sunderland), Adam Johnson (Sunderland), Sergio Agüero (Manchester City), Fernandinho (Manchester City), Robin van Persie (Manchester United), Loïc Rémy (Newcastle), Adam Lallana (Southampton), James Collins (West Ham), Marouane Chamakh (Crystal Palace), Luis Suárez (Liverpool).

***
Omgångens mål: Aston Villas Fabian Delph vänder ut och in på en försvarare och dunkar upp bollen ribba in i derbyt mot West Bromwich.
Omgångens floppspelare: Gareth Barry tappade bort markeringen på Steven Gerrard vid 1-0-målet och tappade bollen vid 2-0-målet. Avgörande misstag i Merseyside-derbyt.
Omgångens manager: Brendan Rodgers klädde av Roberto Martínez i derbyt, men jag väljer faktiskt att lyfta fram Sam Allardyce som såg till att hans lag gjorde vad som krävdes mot Chelsea. 1800-talsfotboll? Möjligt, men det var uppenbarligen lyckosamt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB