Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (25)

av Kalle Karlsson

Den bästa 20-minutersperioden som ett lag presterat i en toppmatch i Premier League någonsin? Ja, det är möjligt och det får givetvis efterverkningar i omgångens lag där sex Liverpoolspelare är uttagna.
Men vi börjar i mål där jag väljer Maarten Stekelenburg. Hans Fulham var var satta under den värsta belägringen jag skådat sedan Steven Seagal befann sig på en båt i actionfilmen ”Under Siege”. Men försvaret stod emot länge och Stekelenburg svarade för några vassa räddningar som höll laget kvar i matchen.
I backlinjen får därför doldisen Dan Burn en plats. Han svarade för osannolika 22 rensningar (!), en siffra jag aldrig sett i dessa sammanhang. Bredvid honom var det hård konkurrens. Ashley Williams var bäst på plan i Walesderbyt, men Martin Skrtels två mål mot Arsenal väger lite tyngre. Till vänster har jag glädjen att ta ut Martin Olsson som gjorde en stormatch för Norwich. Svensken var som vanligt frejdig och svarade för en världsklassbrytning när City höll sig framme.

På mittfältet hade jag svårt att finna så många kandidater. Steven Gerrard gav visserligen bort en straff onödigt, men hans vassa frisparkar och hörnor lade grunden till segern mot Arsenal. Två av dessa leveranser prickade Skrtel.
På de offensiva platserna var förstås Eden Hazard given efter sitt hattrick. Coutinho hade en finfin assist till Daniel Sturridge och borde haft en till när han lade upp för Jordan Henderson. Tom Ince, inlånad till Crystal Palace, gjorde ett mål och en assist i debuten medan Raheem Sterling var planens lirare på Anfield.
Längst fram väljer jag Luis Suárez, som visserligen blev mållös, men som hela tiden var giftig. Vi har inte glömt hans dundrande kanon i stolpen, assisten till Sterling eller den underbara one touch-framspelningen till Sturridge som dock brände sitt friläge.
Titeln omgångens spelare stod mellan Hazard och Sterling. Jag väljer Sterling som imponerade i båda riktningarna plus att han gjorde det mot ligaledaren.
Omgångens spelare: Raheem Sterling, Liverpool.

Mitt omgångens lag:
Maarten Stekelenburg, Fulham
——————————————–
Jon Flanagan, Liverpool (3)
Dan Burn, Fulham
Martin Skrtel, Liverpool (2)
Martin Olsson, Norwich
——————————————–
Steven Gerrard, Liverpool (4)
——————————————–
Eden Hazard, Chelsea (6)
Coutinho, Liverpool (3)
Tom Ince, Crystal Palace
Raheem Sterling, Liverpool (2)
——————————————–
Luis Suárez, Liverpool (7)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande:
Hugo Lloris (Tottenham), Steve Sidwell (Fulham), Daniel Sturridge (Liverpool), Kevin Nolan (West Ham), Gary Cahill (Chelsea), Nemanja Matic (Chelsea), Julian Speroni (Crystal Palace), Nathan Redmond (Norwich), Charlie Adam (Stoke), Vito Mannone (Sunderland), Shane Long (Hull), Wayne Routledge (Swansea), Ashley Williams (Swansea), Angel Rangel (Swansea).

***
Omgångens mål: Eden Hazard, som väggade med Samuel Eto’o, vars klacksmekning fram till belgaren var helgens godbit.
Omgångens tränare: Brendan Rodgers, Liverpool. René Meulensteen, Fulham, läste sönder David Moyes inläggstaktik, parkerade laget i eget straffområde och blev den första seriejumbon någonsin i Premier League att ta poäng på Old Trafford. Men 5–1 mot Arsenal gör att jag väljer Rodgers som hittat helt rätt med sin omställningsfotboll.
Omgångens floppspelare: Mesut Özil. Flera i Arsenal var svaga, men tysken var symbolen för den undermåliga prestationen med sina två gåvor som ledde till baklängesmål i första halvlek.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB