Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (27)

av Kalle Karlsson

Norwich tog en tung skalp i söndags när laget besegrade Tottenham hemma. En av anledningarna till det var John Ruddys säkra målvaktsspel. Ruddy är tillsammans med Wojciech Szczesny, Petr Cech och Hugo Lloris de målvakter som hållit nollan minst tio gånger. Engelsmannen har stora chanser att vara med i EM-truppen i sommar (och den här gången behöver han inte begära ledigt för giftermål).
I backlinjen går Bacary Sagna högerbacksplatsen. Han fyllde på bra på sin kant och fick även flyttas runt och fylla i som mittback och vänsterback. John Terry var en klippa för Chelsea och lyckades göra segermålet mot Everton på tilläggstid. Fram till dess var Sylvain Distin planens gigant, men Terry passerade honom när Distin misslyckades att plocka upp Chelseakaptenen i samband med 1–0-målet. Johnny Heitinga värvades till Fulham i januari och har blandat och gett. I lördags var han dock riktigt stabil i mötet med West Bromwich. Han svarade bland annat för 11 rensningar och 4 blockeringar. Till vänster väljer jag Patrice Evra som både ordnade straffen som ledde fram till 1–0 och sedan spelade fram Wayne Rooney till 2–0. Evra har varit ojämn för Manchester United. Att han hittar formen är fundamentalt eftersom det inte finns någon klockren backup.
Jordan Henderson gjorde två mål för Liverpool, varav ett riktigt elegant. Mark Noble var motorn för West Ham och Tomas Rosicky var företagsam för Arsenal.
I anfallet tar jag ut en trio strikers (i brist på vassa yttrar). Nikica Jelavic visade att Steve Bruce gjorde ett vettigt köp i januari med sina två mål mot Cardiff, Olivier Giroud svarade för två mål och en assist i första halvlek och Daniel Sturridge sköt två mål, noterades för en assist och borde haft en till målgivande framspelning när han spelade fram Luis Suárez till ett friläge.
Omgångens spelare: Oliver Giroud, Arsenal.

Mitt omgångens lag:
John Ruddy, Norwich (2)
————————————-
Bacary Sagna, Arsenal (2)
John Terry, Chelsea (6)
Johnny Heitinga, Fulham
Patrice Evra, Manchester United
————————————-
Jordan Henderson, Liverpool (2)
Mark Noble, West Ham
Tomas Rosicky, Arsenal
————————————-
Olivier Giroud, Arsenal (3)
Nikica Jelavic, Hull City
Daniel Sturridge, Liverpool (4)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Robert Snodgrass (Norwich), Yaya Touré (Manchester City), Ryan Shawcross (Stoke), Sylvain Distin (Everton), Jack Wilshere (Arsenal), Ahmed Elmohamady (Hull City), Kevin Nolan (West Ham), James Collins (West Ham), Wayne Rooney (Manchester United), Liam Rosenior (Hull City).

***
Omgångens mål: Swanseas Jonjo Shelvey skruvade in bollen ribba in på Anfield. Shelvey bad om ursäkt till sina gamla fans som applåderade.
Omgångens tränare: Chris Hughton, Norwich. Stängde till och tog alla tre poängen mot Tottenham.
Omgångens floppspelare: Ross Barkley, Everton. Totalt misslyckat inhopp mot Chelsea. Grabben har hamnat i en formsvacka.

Fotnot: Omgången 26 är inte färdigspelad ännu.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB