Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (31)

av Kalle Karlsson

En oerhört svår laguttagning, förmodligen säsongens allra svåraste. En mängd spelare utmärkte sig den gångna helgen, tyvärr fanns bara plats för elva.
I målet väljer jag Tim Howard som visserligen släppte in två bollar mot Swansea, men som svarade för flera kvalificerade räddningar.
I backlinjen svarade Glen Johnson för en stark match i Liverpool. Han hade inte så mycket att göra med baklängesmålen (de kom på grund av den svaga vänstersidan) och visade fina offensiva kvaliteter. Martin Skrtel gjorde två mål för Liverpool men var en del i ett Liverpoolförsvar som var ett fullständigt haveri och släppte in tre mål mot Cardiff. Därför ratas han mot två defensivt solida spelare. Martin Demichelis svarade för en ny finfin insats för City. Argentinaren har lyft sig och var felfri och målskytt mot Fulham. Den andra mittbacksplatsen ger jag till Ryan Shawcross, som höll ihop Stokes försvar på ett imponerande sätt mot Aston Villa. På vänsterbacken var César Azpilicueta given till vänster. Han valdes på vissa håll till man of the match, trots att laget gjorde sex mål.
Det var första gången den här säsongen som Azpilicueta och Shawcross fick plats i elvan, ett bevis på att omgångens lag knappast premierar de spelare som håller en jämn nivå.

André Schürrle lade grunden till Chelseasegern genom att ligga bakom de två första målen, först med en assist och sedan med ett fint skott intill stolpen. Yaya Touré gjorde hattrick för Manchester City (passande att jag tipsade om honom inför helgens Premier Manager-omgång), medan Christian Eriksen var mannen bakom Tottenhams vändning. Marko Arnautovic tar platsen till vänster och det var tämligen självklart. Österrikaren var fullständigt briljant i segermatchen mot Aston Villa.
På topp var det givet att ta ut Luis Suárez som satte ett hattrick och en assist. Sedan föll Daniel Sturridge på målsnöret i kampen mot Wayne Rooney, som satte ett av säsongens mål.
Omgångens spelare: Luis Suárez, Liverpool.

Mitt omgångens lag:
Tim Howard, Everton (2)
—————————————–
Glen Johnson, Liverpool (3)
Martin Demichelis, Manchester City (3)
Ryan Shawcross, Stoke
César Azpilicueta, Chelsea
—————————————–
André Schürrle, Chelsea (2)
Yaya Touré, Manchester City (7)
Christian Eriksen, Tottenham (2)
Marko Arnautovic, Stoke
—————————————–
Wayne Rooney, Manchester United (5)
Luis Suárez, Liverpool (8)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
John Terry (Chelsea), Nemanja Matic (Chelsea), Oscar (Chelsea), Fernando Torres (Chelsea), Jordon Mutch (Cardiff), Martin Skrtel (Liverpool), Daniel Sturridge (Liverpool), Ross Barkley (Everton), Shane Long (Hull City), James Milner (Manchester City), Robert Snodgrass (Norwich), Martin Olsson (Norwich), Alexander Tettey (Norwich), Adam Lallana (Southampton), Michael Carrick (Manchester United), Peter Odemwingie (Stoke).

***
Omgångens mål: Wayne Rooney, Manchester United. Hård kamp mellan Wayne Rooney och Alexander Tettey. Har sovit på saken och kommit fram till att Rooney får utnämningen tack vare förmågan att uppfatta och utföra.
Omgångens manager: José Mourinho. Stormatchernas mästare tog en ny triumf över Arsène Wenger.
Omgångens floppspelare: Fernando Amorebieta, Fulham. Hopplös på Etihad mot Man City.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB