Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (5)

av Kalle Karlsson

Crystal Palace tog en stark trepoängare borta mot Everton. Julian Speroni släppte visserligen in två mål (en straff och ett Lukaku-friläge), men han var en av matchvinnarna med en rad räddningar.
Speroni får sällskap av lagkamraten Martin Kelly som stängde ned sin kant på ett effektivt sätt och spelade fram Fraizer Campbell till ett av målen. I mittförsvaret väljer jag Vincent Kompany som vann matchen i matchen mot Diego Costa och Joleon Lescott som var en jätte på White Hart Lane. Lescott hade inte spelat en tävlingsmatch sedan 22 mars, men svarade för en toppinsats och visade hur viktig han kan bli för WBA. James Milner startade toppmötet med Chelsea som yttermittfältare. I andra halvlek agerade han vänsterback och var motorn som gav City energi. Det var hans fina aktion som lade upp för Frank Lampards kvitteringsmål.

På mittfältet var Niko Kranjcar bra för QPR och kvitteringen på frispark höll yppersta klass. Mesut Özil fick äntligen spela centralt och då svarade han för en matchvinnande insats med ett mål och en assist. Angel Di María blixtrade till och var planens lirare mot Leicester innan Manchester Uniteds försvar totalhavererade och släppte in fyra mål på en halvtimme. Di Marías lobbmål var ren fotbollskonst.
Längst fram väljer jag trion Stewart Downing, Jamie Vardy och Victor Moses. Downing utgick från en central roll, men hans passningskarta visar att han spenderade mycket tid på kanterna. Jamie Vardy sysselsatte Manchester Uniteds försvar hela eftermiddagen och Victor Moses var vass för Stoke.
Omgångens spelare: Joleon Lescott, West Bromwich.

Mitt omgångens lag:
Julian Speroni, Crystal Palace (2)
————————————————
Martin Kelly, Crystal Palace
Vincent Kompany, Manchester City
Joleon Lescott, West Bromwich
James Milner, Manchester City
————————————————
Niko Kranjcar, QPR
Mesut Özil, Arsenal
Angel Di María, Manchester United (2)
————————————————
Stewart Downing, West Ham
Jamie Vardy, Leicester
Victor Moses, Stoke

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Winston Reid (West Ham), José Fonte (Southampton), Cheik Toité (Newcastle), Mohamed Diamé (Hull), Papiss Cissé (Newcastle), Danny Welbeck (Arsenal), Nemanja Matic (Chelsea), Laurent Koscielny (Arsenal), Peter Crouch (Stoke), Eliaquim Mangala (Manchester City), Craig Dawson (West Bromwich), James Morrison (West Bromwich), Ben Foster (West Bromwich), Leonard Ulloa (Leicester).

***
Omgångens mål: Nikica Jelavics cykelspark eller Angel Di Marías lobb? Jag väljer Di María som dels drog upp anfallet, dels avslutade synnerligen elegant.
Omgångens tränare: Alan Irvine, West Bromwich. Var segerlös fram till i söndags då han tog sitt lag till White Hart Lane, bänkade Youssouf Mulumbu och Brown Ideye och tog alla tre poängen.
Omgångens floppspelare: Wilfried Bony, Swansea. Det var rätt många som slogs om titeln denna vecka, bland annat ett par defensiva spelare hos Manchester United. Men jag väljer Bony som tog ett onödigt rött kort och förstörde sitt lags segerchanser.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB