Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (10)

av Kalle Karlsson

LONDON. Det är motsägelsefullt, men faktum är att man har bättre koll på Premier League från Sverige än här i England. En vanlig vecka ser jag 7–8 matcher per omgång tack vare Viasats repriser och har en rätt god uppfattning över vem och vilka som har presterat. Nu är jag på öarna och har sett ett par matcher på plats och har järnkoll på Brentfors akademi, men överblick över omgången…? Nja, kan jag inte påstå. Så denna vecka har jag fått lita till ett gäng bedömare och kommit fram till denna elva.
Joe Hart gjorde ett par viktiga ingripanden för Manchester City, men jag tycker att David De Gea var strået vassare då han höll Manchester United kvar i matchen i första halvlek.
Séamus Coleman var planens bästa spelare mot Swansea och får högerbacksplatsen framför Calum Chambers som gjorde ett mål och en assist mot Burnley. Toby Alderweireld lyckades inte i Atlético Madrid, men sedan han kom till England har han hittat rätt bredvid José Fonte. Fabricio Coloccini inledde säsongen svagt, men nu har han klivit fram senaste matcherna när Newcastle hittat formen. Gaël Clichy skulle inte ha startat mot Manchester United, men när Aleksandar Kolarov gick sönder fick han kliva in och fransmannen gjorde en stark match mot Adnan Januzaj.

På mittfältet var Moussa Sissoko en av segerorganisatörerna för Newcastle mot Liverpool. Han spelade i en offensiv mittfältsroll och hotade med löpningar bakifrån. Yaya Touré gav svar på tal till mig och andra som kritiserat hans insatser i höst. Yaya var planens kung i derbyt mot Manchester United. Oscar svarade för ett briljant mål mot Queens Park Rangers medan Alexis Sanchez gjorde en ny stormatch för Arsenal.
Längst fram väljer jag Sergio Agüero som avgjorde för Manchester City och som ständigt hotade Manchester United med sin genombrottsförmåga och Steven Fletcher som blev tvåmålsskytt för Sunderland borta mot Crystal Palace.
Omgångens spelare: Alexis Sanchez, Arsenal.

Mitt omgångens lag (4-4-2, diamant):
David De Gea, Manchester United (2)
———————————————-
Séamus Coleman, Everton
Toby Alderweireld, Southampton
Fabricio Coloccini, Newcastle (2)
Gaël Clichy, Manchester City
———————————————-
Moussa Sissoko, Newcastle
Yaya Touré, Manchester City
Oscar, Chelsea
Alexis Sanchez, Arsenal (4)
———————————————-
Steven Fletcher, Sunderland
Sergio Agüero, Manchester City (2)

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Anthony Réveillere (Sunderland), Nacer Chadli (Tottenham), Tom Heaton (Burnley), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Cesc Fàbregas (Chelsea), Calum Chambers (Arsenal), James McCarthy (Everton), José Fonte (Southampton), Victor Wanyama (Southampton), Marcin Wasilewski (Leicester), Berahino (West Bromwich), Bojan Krkic (Stoke).

***
Omgångens mål: Oscar, Chelsea. Superb yttersida i bortre hörnet. Yttersidornas okrönte mästare, Ricardo Quaresma, hade varit stolt över den fullträffen.
Omgångens manager: Alan Pardew, Newcastle. Ligans mest pressade manager för några veckor sedan. Nu har Newcastle tre raka segrar och Pardews byte där han satte in Ayoze Pérez blev succé.
Omgångens floppspelare: Chris Smalling, Manchester United. Två helt onödiga varningar förstörde lagets chanser i derbyt på Etihad.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB