Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (14)

av Kalle Karlsson

Veckoomgången bjöd på en rad fina målvaktsinsatser. David De Gea blev poängräddare åt Manchester United med en svettig parad i slutminuten mot Stoke, Robert Green höll länge tätt för QPR borta mot Swansea – men ingen rår på Fraser Forster denna gång. Southamptons jätte svarade för flera kvalificerade räddningar mot Arsenal tills han fick kapitulera i den 89:e minuten då Alexis Sanchez placerade in 1–0 otagbart.
I backlinjen var Pablo Zabaleta en av de bästa spelarna för Manchester City. Högerbacken svarade för ett mål och ägde sin kant. Aston Villas Jores Okore har blivit värdefull för Paul Lambert sedan comebacken. Dansken svarade för en stabil insats borta mot Crystal Palace medan James Tomkins var West Hams bäste spelare mot West Bromwich och nickade in 2–1-målet precis före paus. Ashley Young har fått ta klivet ned som ytterback på grund av skadekrisen i Manchester United och han har klarat det överraskande bra. Mot Stoke gjorde han sin bästa match för säsongen och blev matchhjälte då han räddade ett skott på mållinjen på tilläggstid.

Mile Jedinak fortsätter att visa storform för Crystal Palace Han var man of the match mot Aston Villa, trots att det slutade med förlust (0–1). Steven Gerrard fick en mer offensiv roll mot Leicester och svarade med att göra ett mål och vara inblandad i Jordan Hendersons 3–1. George Boyd är en underskattad lirare. I början av säsongen när Burnley inte kunde vinna tyckte jag ofta att Boyd ändå drog sitt strå. Mot Newcastle dundrade han in 1–0. På vänsterkanten får Eden Hazard platsen. Belgaren var Chelseas bästa spelare mot Tottenham och hans 1–0 vittnade om hans klass. Vissa spelare får det att se så enkelt ut.
På topp är Sergio Agüero given efter två mål och en assist mot Sunderland. Wilfried Bony gjorde inget mål mot Swansea, men en assist och hans kvaliteter som framspelare är gravt undervärderade. Det är som om Bony sätter fram lagkamraterna i frilägen två-tre gånger per match numera.
Omgångens spelare: Sergio Agüero, Manchester City.

Mitt omgångens lag:
Fraser Forster, Southampton
————————————————-
Pablo Zabaleta, Manchester City (2)
Jores Okore, Aston Villa
James Tomkins, West Ham
Ashley Young, Manchester United
————————————————-
Geroge Boyd, Burnley
Mile Jedinak, Crystal Palace
Steven Gerrard, Liverpool
Eden Hazard, Chelsea (4)
————————————————-
Sergio Agüero, Manchester City (5)
Wilfried Bony, Swansea (2)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler spelare som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Alexis Sanchez (Arsenal), Didier Drogba (Chelsea), Victor Wanyama (Southampton), Tom Huddlestone (Hull City), Kevin Mirallas (Everton), David De Gea (Manchester United), Robert Green (QPR), Kyle Bartley (Swansea), Christian Benteke (Aston Villa), Nemanja Matic (Chelsea).

***
Omgångens mål: Sergio Agüero, Manchester City. Vandrade förbi och dunkade in den viktiga kvitteringen borta mot Sunderland.
Omgångens manager: Brendan Rodgers, Liverpool. Rodgers gav Steven Gerrard en mer offensiv roll och blev belönad.
Omgångens floppspelare: Wes Morgan, Leicester. Ödesdigert misstag som avgjorde matchen mot Liverpool.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB