Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (15)

av Kalle Karlsson

Newcastle, West Ham och QPR tog viktiga skalper i helgen och det avspeglar sig i omgångens lag.
Allan McGregor är en målvakt som blandar högt och lågt. Mot West Bromwich visade han sin höga högstanivå och räddade en straff från Graeme Dorrans när laget fick 0–0. Han får platsen framför David De Gea, Hugo Lloris och Robert Green, som alla gjorde bra ifrån sig.

Daryl Janmaat hade en tuff utmaning när han anlände till Newcastle då han skulle fylla luckan efter Mathieu Debuchy. Men holländaren har gjort en riktigt stark höst och var en av planens bästa spelare mot Chelsea. Janmaat gjorde något som få lyckats med i höst – neutralisera Eden Hazard. Fabricio Coloccini var lika bra, säker och elegant medan Richard Dunne sprattlade till och var trygg (för en gångs skull). På vänsterbacken väljer jag Gaël Clichy som gjorde en stabil insats för Manchester City.

Mittfältet är format enligt diamantuppställningen denna gång, helt i linje med trenden i Premier League. Moussa Sissoko var som vanligt framträdande för Newcastle, men Jack Colback var den som fick – och ska ha – rubrikerna. Colback var lysande i rollen som bollvinnare och bröt upp Chelseaattack efter Chelseaattack. Han var så när att sätta 1–0 före paus då han gick på en offensiv löpning. Leroy Fer var en smart värvning av QPR och han har hittat rätt i en roll där han utgår från vänsterkanten. Fer satte 1–0 efter ett mönsteranfall.
I den offensiva rollen är Bojan Krkic given. Den förre Barcelonaspelaren lattjade med Arsenal, satte ett mål före paus och borde ha satt ett till som blev felaktigt bortdömt för offside.

På topp väljer jag Andy Carroll och Robin van Persie. Den förstnämnde är given medan van Persie glänste i ett annars segt och idéfattigt Manchester United. Holländarens två avslut gav tre viktiga poäng.
Omgångens spelare: Andy Carroll, West Ham.

Mitt omgångens lag:
Allan McGregor, Hull City (2)
——————————————
Daryl Janmaat, Newcastle (3)
Fabricio Coloccini, Newcastle
Richard Dunne, Queens Park Rangers
Gaël Clichy, Manchester City (2)
——————————————
Moussa Sissoko, Newcastle (3)
Jack Colback, Newcastle
Leroy Fer, Queens Park Rangers
——————————————
Bojan Krkic, Stoke (2)
——————————————
Andy Carroll, West Ham
Robin van Persie, Manchester United

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Yannick Bolasie (Crystal Palace), David De Gea (Manchester United), Wilfried Bony (Swansea), Alan Hutton (Aston Villa), Papiss Cissé (Newcastle), Joleon Lescott (West Bromwich), Liam Bridcutt (Sunderland), Robert Green (QPR), Hugo Lloris (Tottenham), James Milner (Manchester City), Samir Nasri (Manchester City).

***
Omgångens mål: Diafra Sakho, West Ham. Normalt brukar det finnas ett och annat drömmål att välja mellan, men denna helg var det skralt på den fronten. I brist på annat väljer jag det här målet som säkrade segern mot Swansea. Det perfekta målet enligt ”Big Sam”-fotbollen. En lång boll, en nickskarv och en perfekt tajmad löpning. Ett avslut i toppklass. Svårare än så behöver det inte vara.
Omgångens manager: Sam Allardyce valde Andy Carroll på topp för West Ham och inläggsspel. Det betalade sig.
Omgångens floppspelare: Per Mertesacker, Arsenal. Blev slaktad av Jamie Carragher i Sky Sports – med all rätt. Tysken är långt från den form han höll förra hösten.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB