Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (20)

av Kalle Karlsson

Här har ni äntligen ett omgångens lag försenat på grund av min USA-semester. Jag reste runt i Kalifornien och fick en påminnelse om hur svårt det är att följa Premier League med nio timmars tidsskillnad.
Helgmatcherna krävs det att man ställer klockan och går upp mitt i natten, runt 04-tiden för att kunna se (vilket jag gjorde ett par, tre gånger). Men även kvällsmatcherna är svåra att få in i dagsrutinerna. De spelas runt lunchtid och det är inte helt enkelt att hitta ställen som visar PL i ett land där baseball, basket och amerikansk fotboll regerar.
Men här är iallafall en elva från omgången som spelades på nyårsdagen.
Costel Pantilimon har fått chansen i Sunderland sedan Vito Mannone vacklat och rumänen var i inspirerad form i mötet med forna lagkamraterna på Etihad. Pantilimon fick släppa in tre mål, men svarade ändå för en bra match (City hade 32 avslut i matchen, varav tolv på mål!).
Toby Alderweireld har mestadels spelat mittback i Southampton. Mot Arsenal vikarierade han som högerback och gjorde det mycket bra mot Alexis Sanchez. Ryan Shawcross var man of the match och målskytt mot Manchester United medan Federico Fernandez övertygade för Swansea mot QPR. Fernandez gjorde 27 rensningar, näst mest av en spelare i PL denna säsong. Danny Rose satte det viktiga 2–1-målet och spelade fram Harry Kane till ett mål i segermatchen mot Chelsea.
Dusan Tadic var bra mot Arsenal, kanske kan han hitta tillbaka till formen han höll i början av säsongen? Yaya Touré var gamle Yaya igen och tryckte in ett drömmål i nättaket mot Sunderland medan Jack Colback var planens bästa för Newcastle. Nacer Chadli var en av segerorganisatörerna för Spurs mot Chelsea. Chadli hade ett tufft debutår i Premier League, men visade sig från sin allra bästa sida mot ligaledaren.
På topp väljer jag Abel Hernández. Uruguayaren har haft måltorka sedan 18 oktober, men mot Everton imponerade han med sitt targetspel. Bredvid honom var Harry Kane given.
Omgångens spelare: Harry Kane, Tottenham.

Mitt omgångens lag:
Costel Pantilimon, Sunderland (2)
———————————————
Toby Alderwiereld, Southampton (3)
Ryan Shawcross, Stoke (4)
Federico Fernández, Swansea
Danny Rose, Tottenham (2)
———————————————
Dusan Tadic, Southampton (3)
Yaya Touré, Manchester City (3)
Jack Colback, Newcastle (2)
Nacer Chadli, Tottenham
———————————————
Harry Kane, Tottenham (2)
Abel Hernández, Hull City

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Carlos Sanchez (Aston Villa), Alex Bruce (Hull City), Jeff Schlupp (Leicester), Gaël Clichy (Manchester City), Riyad Mahrez (Leicester), Ayoze Pérez (Newcastle), Danny Ings (Burnley), Victor Wanyama (Southampton), Eden Hazard (Chelsea).

***
Omgångens mål: Yaya Touré, Manchester City. Dunkade upp bollen i nättaket bakom Costel Pantilimon.
Omgångens manager: Mauricio Pochettino, Tottenham. Drog det längsta strået mot José Mourinho och såg till att strimla sönder Chelseas försvarsmur.
Omgångens floppspelare: Wojciech Szczesny, Arsenal. Mardrömsmatch nere på St Mary’s.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB