Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (21)

av Kalle Karlsson

Petr Cech fick chansen i målet i Chelsea och han var inte sen med att påminna oss alla om vilken hög nivå han håller. Cech svarade för flera räddningar i första halvlek då Newcastle var överraskande piggt och skakade för hemmalaget.
I backlinjen placerar jag Lazar Markovic till höger. Det är ju lite tvetydigt om han är back eller mittfältare i Liverpools 3-4-3, förmodligen mest mittfältare, men här får han ta ett steg ned i 4-2-3-1-uppställningen. Markovic var planens lirare på Stadium of Light mot Sunderland, satte segermålet, hade ett skott i ribban och orsakade en straffsituation. I mitten var José Fonte oerhört stabil mot Manchester United medan Garath McAuley övertygade för West Bromwich. På vänsterbacken var konkurrensen begränsad men Paul Konchesky blev segerskytt för Leicester och hade inga större problem defensivt på sin kant.

Morgan Schneiderlin har gjort en kanonsäsong i Southampton och demonstrerade än en gång att han är en av ligans bästa mittfältare. Fernandinho har börjat hitta tillbaka till fjolårsformen, vilket kan bli viktigt när Manchester City ska slåss på flera fronter.
Rémy Cabella har haft svårt att få till det i Newcastle i höst, men han var planens lirare i första halvlek mot Chelsea. Cabella hade lekstuga med Chelseaförsvararna och det var bara utdelning i form av mål som saknades. Santi Cazorla har varit lysande sedan han fick ta steget in i mitten medan Alexis Sanchez var MOTM med två mål och en assist.
På topp väljer jag Diego Costa som avgjorde matchen mot Newcastle och som besitter alla egenskaper du vill ha från din striker.
Omgångens spelare: Morgan Scheiderlin, Southampton.

Mitt omgångens lag:
Petr Cech, Chelsea
————————————————–
Lazar Markovic, Liverpool
José Fonte, Southampton (3)
Garath McAuley, West Bromwich
Paul Konchesky, Leicester
————————————————–
Morgan Schneiderlin, Southampton (2)
Fernandinho, Manchester City
————————————————–
Rémy Cabella, Newcastle
Santi Cazorla, Arsenal (4)
Alexis Sanchez, Arsenal (5)
————————————————–
Diego Costa, Chelsea (4)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Emre Can (Liverpool), Coutinho (Liverpool), Scott Arfield (Burnley), John Stones (Everton), David Silva (Manchester City), Steven Naismith (Everton), Marc Albrighton (Leicester), Andy Carroll (West Ham), Berahino (West Bromwich), Jason Puncheon (Crystal Palace), Scott Dann (Crystal Palace), Carl Jenkinson (West Ham).

***
Omgångens mål: Andy Carroll, West Ham. Först en fin mottagning, lite trollkonster och sedan ett tur i strafffområdet innan han skruvade in bollen i bortre krysset. Carroll visade oanade talanger med det här målet.
Omgångens manager: Ronald Koeman, Southampton. Ställde ut ett lag som utförde den taktiska planen till punkt och pricka på Old Trafford.
Omgångens floppspelare: Tom Cleverley, Aston Villa. Har visat en dalande formkurva och den här matchen underströk den tesen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB